Kirjailija Kati Tervon uunissa hautuneet tomaattisilakat sulavat suussa. Rullat maistuvat ihanilta kuoriperunoiden kanssa tai kylminä voileivän päällä.
Tomaattisilakat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
- Voitele uunivuoka öljyllä. Asettele silakkafileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperille. Ripottele 1 tl suolaa ja valkopippuri fileille. Kääri fileet rullalle siten, että kalan kiiltävä nahkapuoli jää näkyviin. Täytä vuoka rullilla.
- Hienonna puolet tillistä tai ruohosipulista saksilla silakoiden päälle. Sekoita rypsiöljy, tomaattipyree ja etikka keskenään. Lisää mausteeksi sokeri ja ¼ tl suolaa. Levitä seos kalarullien päälle. Kypsennä silakoita uunissa 1 tunti.
- Hienonna loppu yrtti kypsien kalojen päälle. Tarjoa ruoka kuoriperunoiden ja kurkkusalaatin kanssa.
Silakkafileistä kannattaa leikata saksilla selkäevä pois. Tekee fileestä vielä pehmeämmän.
Ihan kiva muuten, mutta rapusilakat on vanha resepti.
Nua rullat kun laittaa pystyyn niin mahtuu vuokaan paljon enemmän. Itse kyllä rypsiöljyn sijaan laitan tuplamäärän kermaa. Raavin vielä hiukka parmesaania päälle... No se taitaakin olla jo ihan eri resepti.
Tuli vesi kielelle. Kokeilen heti
Ihan hyvä kermaton muunnelma perinteisistä rapusilakoista. Kypsytysaika vaan on mielestäni turhan pitkä. Silakathan ovat kypsät jo varttitunnissa.
Toista kertaa tehtiin ja vähennettiin öljyn määrää. Kypsymisajaksi riittää puolituntiakin. Hyvää joka tapauksessa.