Popcorn-kakun innoittajana ovat amerikkalaisen ylenpalttiset herkkujälkiruuat. Sattumien laatua ja määrää voi vaihdella mielen mukaan.
Popcornkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa suklaapatukat, keksisuklaat ja marmeladipallot pieniksi paloiksi.
- Sekoita popcornit, karkit ja pähkinät kulhossa.
- Voitele noin 1½ litran vetoinen pinnoitettu kakkuvuoka.
- Sulata voi isolla paistinpannulla tai paistokasarissa. Lisää vaahtokarkit voisulaan ja kuumenna hiljaa hämmennellen, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet.
- Sekoita popcornseos sulan vaahtokarkkimassan kanssa. Varo polttamasta käsiä!
- Painele sekoitus kakkuvuokaan öljytyin käsin. Painele hyvin, jotta kakusta tulee tiivis. Öljyä käsiä usein painelemisen aikana, sillä seos tarttuu tiukasti käsiin. Painele kuivia popcorneja päällimmäiseksi.
- Anna kakun kovettua jääkaapissa nelisen tuntia tai yön yli.
- Irrota kakun reunaa vähän veitsen avulla, jolloin kakku saa ilmaa alleen ja irtoaa helposti vuoasta.
- Kumoa kakku ja koristele päällinen karkeilla.
Testasin. Vaahtokarkkeja oli vain 1/3 ohjeen määrästä, mutta hyvä mönjä siitä syntyi. Käytin Väiski Vaahtokarkkeja, jotka on aika kirkkaan värisiä. Mönjän väri ei ollut kovin herkullinen (=ällön vihreä), mutta se sopi Halloweeniin paremmin kuin hyvin!
Mahtavaa, Eeva! Otitko kuvaa? :)
Kyllä siitä kuva on.