Emilia Soppa365 on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 125 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Punajuurikeitto on ihanaa syysruokaa! Reilu määrä porkkanoita ja nokare sulatejuustoa antavat sopalle lempeän maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuurikeitto

Ainekset

1
kg
reilunkokoisia punajuuria
4–5
(500 g)
porkkanaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
noin 1
l
vettä
1
rkl
kasvisliemijauhetta (tai 1 kasvisliemikuutio)
1–2
tl
timjamia
½–1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
100
g
sulatejuustoa (Koskenlaskija)
Lisäksi
siemensekoitusta, versoja ja/tai babypinaattia

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret, porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Pilko ne reiluiksi paloiksi isoon (5 l) teräskattilaan, jossa ainekset saavat kiehua rauhassa.
  2. Lisää öljy. Paista kasviksia hetki liedellä kattilan pohjalla reippaasti käännellen, jotta niiden pinta paahtuu kevyesti.
  3. Kaada päälle vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää kasvisliemijauhe ja mausteet.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna ainesten kiehua kannen alla hiljaa poreillen 30–40 minuuttia, kunnes punajuuret tuntuvat haarukalla kokeiltaessa napakan kypsiltä.
  5. Lisää sulatejuusto nokareina. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  6. Tarjoa keitto (kevyesti paahdetun) siemensekoituksen ja versojen tai babypinaatin kanssa.

Kommentit (5)

Vierailija

Ja joka ruokaan haisevaa valkosipulia

Beetroot lover

Tämän voi myös tehdä raitajuurista ja keltajuurista, nekin ovat nyt parhaimmillaan. Maku on punajuuren, mutta ei värjää. Edellinen kommentoija kiukutteli valkosipulista, mutta jos ei siitä tykkää, niin jätä pois, hyvä ihminen!
Just viime viikolla tein vastaavaa, mutta mukana oli myös keräkaali. Enkä soseuttanut. Maukasta tuli niinkin! Ja valkosipulia oli reilusti!

Mutta tämä ohjeen soppa on varmasti myös herkullista. Tuleehan siihen myös ihanaa koskenlaskijaa hyvien muiden ainesosien lisäksi.

Tätähän voi tosiaan muunnella sen mukaan, mitä on kaapissa tai mitä on kaupassa. Itse ajattelin kokeilla ohjetta raita- ja keltajuurikkaiden kanssa ja laittaa sosekeiton päälle Juurevaa - punajuurista tehtyä levitettä. Tämän syksyn uutuus. Aivan ihana tuote! Pehmeä, kuohkea ja hyvänmakuinen: leivän päälle, uuniperunan kanssa, ruokalusikallinen väriläiskäksi sosekeittolautasellisen pinnalle.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Todellakin, tällainen soppa jos mikä sopii hyvin muunneltavaksi. Ja kiitokset vinkeistä, punajuurilevite on kyllä mahtava tuote :)

Vierailija

Noudatin orjallisesti reseptiä ja hyvää tuli. Neljän litran kattila riittää mainiosti.

Vierailija

Tätä reseptiä olen etsinyt. Minulla on joululta kaikki ainekset ja nyt pistän ne kattilaan🤗

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Tomaattikeitto on terveellistä ja sitäkin herkullisempaa ruokaa! Tässä tomaattikeitossa maistuu hieman myös porkkana ja paprika, jotka mukavasti pyöristävät tomaatin makua.👌🏻

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paahtaminen 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto

Ainekset

1
kg
kypsiä tomaatteja
1/2
kpl
paprika (punainen tai keltainen
2
kpl
porkkanoita
1
kpl
kesäsipuli
4-5
kpl
valkosipulin kynttä
1
tl
suolaa myllystä
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
kasvislientä
2
tl
sokeria
2
rkl
tuoreita yrttejä
10
tippaa
tabascoa

Työvaiheet

Säädä uuni 220-asteeseen.
Halkaise tomaatit, suikaloi paprika ja viipaloi porkkanat. Lohko sipuli ja kuori valkosipulinkynnet.
Siirrä kasvikset leivinpaperin päälle pellille, rouhi niiden päälle suolaa ja mustapippuria ja pirskottele oliiviöljyä.
Paahda uunissa 25 minuuttia.

Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää joukkoon sokeri, yrtit, tabasco ja paahdetut kasvikset.
Anna keiton kiehua muutaman minuutin ajan ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Tarjoile vaikkapa uunituoreen focaccian kera.😍

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Herkullisen vegeramenin liemen salaisuus on ihanan tahmeassa tahinissa, jonka japanilaiset tuntevat nimellä neri goma. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa tahinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegeramen

Ainekset

LIEMI
12,5
dl
kasvislientä
3
valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
4
rkl
tahinia
4
rkl
rypsiöljyä
4
tl
riisiviinietikkaa
1
tl
suolaa
RAPEA TOFU
300
g
kiinteää marinoitua tofua
rkl
perunajauhoja (tai maissijauhoja)
4
tl
rypsiöljyä
LISÄKSI
2
kevätsipulinvartta
1
porkkana
½
pak choin lehdet
100
g
parsakaalin nuppuja
300
g
riisinuudeleita
PÄÄLLE
ituja, korianteria, seesamiöljyä, hienonnettua noria (merileväarkki), srirachaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta kasvisliemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri karkeasti joukkoon. Keitä 5 minuuttia ja siivilöi liemi. Sekoita keskenään tahini, öljy, riisiviinietikka ja suola. Vatkaa seos liemeen. Pidä liemi lämpimänä. (Tai lämmitä tarjoiluhetkellä uudelleen.)

  2. Valmista tofu. Kuivaa tofu huolella ja leikkaa se kuutioiksi. Pyörittele jauhoihin ja paista öljyssä rapeaksi. Älä kääntele paloja liikaa, jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni.

  3. Hienonna kevätsipuli, kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Kuumenna liemi. Keitä kevätsipulia, porkkanaa, pak choita ja parsakaalin nuppuja muutaman minuutin ajan.

  4. Keitä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jaa 4 kulhon pohjalle. Kaada päälle lientä ja nosta päälle tofua. Lisää pinnalle valintasi mukaan esimerkiksi ituja, korianteria, seesamiöljyä, srirachaa ja murskattua merilevää.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Elvi Rista

Vegaanisessa sienipiirakassa kantarellit saavat seurakseen savutofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-savutofupiirakka

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
dl
kaurahiutaleita
ripaus
suolaa
150
g
vegaanista margariinia
½
dl
kylmää vettä
Täyte
1
l (noin 300 g)
kantarelleja
1
sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
270
g
kylmäsavutofua
2
dl
kaurakermaa
1
dl
tuoretta salviaa silputtuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi.
  2. Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon jääkaappikylmä margariini, lisää vesi. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  3. Levitä taikina käsin piirakkavuokaan (halkaisija 28 cm) leivinpaperin päälle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Puhdista ja pilko kantarellit ja kuori ja silppua sipuli. Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen rypsiöljy. Kuullota sipuleita ensin hetki ja lisää sitten sienet pannulle. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä ja ne ovat saaneet vähän väriä pintaansa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Murskaa kulhossa savutofu käsin tai haarukan avulla pieneksi muruksi. Sekoita tofun sekaan kaurakerma ja silputtu salvia. Sekoita tofuseos sienten joukkoon ja levitä täyte pohjan päälle.
  6. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2224 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Cacio e pepe on italialainen pastaklassikko, jossa yhdistyvät pecorinojuusto ja rouhittu mustapippuri. Muodikas makupari sopii hienosti myös herkän kukkealle varsikukkakaalille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Varsikukkakaalit cacio e pepe

Ainekset

50
g
pecorinojuustoa
2
rs (á 160 g)
varsikukkakaalia
½
l
vettä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
mustapippuria myllystä
VAAHDOTETTU RAHKA
1
tlk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
(2
rkl
pecorinoa raastettuna)
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
kuorettomia manteleita

Työvaiheet

  1. Aloita paahtamalla mantelit pannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi, pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Rouhi veitsellä.

  2. Raasta pecorino hienoksi raasteeksi. Ota 2 rkl raastetta erikseen.

  3. Vaahdota rahka sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita 2 rkl juustoraastetta ja suola rahkaan. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

  4. Siisti varsikukkakaalien kannat. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä varsikukkakaaleja minuutti. Valuta hyvin.

  5. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää varsikukkakaalit, pecorino ja pippuri kattilaan ja kääntele niin, että aineet sekoittuvat hyvin.

  6. Levitä rahka lautaselle ja asettele varsikukkakaalit päälle. Viimeistele mantelirouheella.

Kommentit (0)