
Piimä, tilli ja valkosipuli saavat punajuurikeiton loistamaan. Helppo keitto pelastaa arki-illan ja sopii myös alkuruuaksi.
Kaikki borssikeittoa maistaneet tietävät, kuinka hyvin happolisäys tukee punajuuren makua. Tämä idea pätee myös punajuurisosekeittoon. Tällä kertaa hapokkuus saadaan keittoon piimän muodossa.
Ideana on keittää helppo soppa valmiista punajuurisoseesta, joka on maustettu valkosipulilla ja hunajalla. Kun keitto on kiehuvan kuumaa, joukkoon lisätään reilu loraus piimää. Eräs seikka on kuitenkin tärkeä huomioida: piimälisäyksen jälkeen soppaa ei kannata enää keittää, jotta piimä ei juoksetu. Riittää siis vain, että keiton lämmittää tarjoilulämpötilaan.
Keiton joukkoon lorautettavan piimän on hyvä olla rasvaista laatua, jolloin se pitää pintansa kuumassa keitossa kokkaroitumatta. Rasvaisempi piimä takaa myös täyteläisen maun.
Kun säästät osan piimästä sopan pinnalle, saat siihen hauskat kuviot.
Nopea piimä-punajuurikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Purista punajuurisose kattilaan ja raasta valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää vesi, hunaja ja mausteet.
- Kuumenna keitto kiehuvaksi ja nosta kattila liedeltä. Ota piimästä ½ dl koristeluun. Sekoita loppu piimä keittoon ja lämmitä muutama minuutti, älä keitä.
- Hienonna tilli. Koristele annokset piimällä ja tillillä.
Kiitos ohjeesta. Piimän juon kyllä lasista. Piimäkakkua olen tehnyt, ja sekin on hyvää, mutta soppaani en sitä laita. Laitan piimän sijasta kermaa, ruokakermaa, creme fraichea tai smetanaa punajuurisoppaani, kun tätä ohjetta kokeilen. Varmasti hyvää!
Minä taas laitan ruokalusikallisen 10% jogurttia tarjoilun yhteydessä. Piimä on hyvää vain piimäkakussa.
Niin ja keittoon tulee pieni määrä etikkaa happamuutta antamaan.