Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 193 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pok Pokin wingsit tunnetaan kaikkialla. Värikkäiden muoviliinojen ja muovikalusteiden Pok Pok Oregonin Portlandissa on Yhdysvaltojen tunnetuin thaimaalaisravintola.

Kuuluisat siivet ovat kokkien Andy Rickerin ja Ich “Ike” Truongin käsialaa. Ame­rikkalais-thaimaalais-vietnamilaiset kanansiivet saattavat kuulostaa seka­valta, mutta huoli pois: maku on selkeä. Karamellisoitu kalakastike ja vahva valkosipuli tekevät tahmasiivistä koukuttavia – eivätkä ne maistu lainkaan kalalta. Tulisuuden määrää on helppo säädellä itse. Ravintola Pok Pokin ansiosta kalakastike tuli tunnetuksi Oregonin Portlandissa. Andy Ricker oli ensimmäisiä ei-aasialaisia kokkeja, joka käytti kalakastiketta runsaalla kä­dellä. Siipien ohje oli tuliainen vietnamilaisesta katukojusta. Lopullisen reseptin takana on kuitenkin Rickerin ensimmäi­nen työntekijä, vietnamilainen Ich Truong, joka tiesi kertoa, että oikeanlainen valkosipulin maku syntyy uuttamalla valko­sipulia vedessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + marinoituminen 2–4 t
Vaikeustaso
Helppo

Pok Pok -siivet

Ainekset

8
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
1/2
dl
kuumaa vettä
1
dl
kalakastiketta
1
dl
sokeria
12
broilerinsiipeä
1
dl
maissijauhoja
Lisäksi
1
dl
vettä
3
tl
srirachaa
rypsiöljyä uppopaistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet suolan kanssa yhteen kulhossa. Lisää kuuma vesi ja anna tekeytyä 5 minuuttia.
  2. Kaada valkosipulivesi siivilän läpi toiseen kulhoon. Säästä sekä valkosipulit että vesi. Lisää kalakastike ja sokeri veden joukkoon, anna sokerin sulaa.
  3. Kuivaa broilerinsiivet ja nosta muovipussiin. Lisää puolet valkosipulivesi-kalakastikeseoksesta ja maissijauhot ja sekoita. Anna siipien marinoitua jääkaapissa 2–4 tuntia. Laita loppu marinadi jääkaappiin.
  4. Kuumenna rypsiöljy korkeassa kasarissa. Uppopaista valkosipulinkynnet nopeasti kullanruskeiksi.
  5. Valuta marinoituneet siivet huolella. Uppopaista siivet erissä 8–10 minuuttia, kunnes siivet ovat läpikypsiä. Valuta ylimääräinen öljy pois.
  6. Ota jäljelle jäänyt marinadi jääkaapista. Kaada puolet paistinpannuun ja lisää ½ dl vettä. Kuumenna ja lisää 1½ tl srirachaa. Pyöräytä 6 kanansiipeä kuumassa seoksessa pannussa noin 1 minuutti, kunnes ne muuttuvat tahmaisiksi ja ruskeiksi. Siirrä siivet lautaselle (tai uuniin) odottamaan. Kypsennä loput siivet samalla tavalla. Tarjoa uppopaistetun valkosipulin kanssa.

Kommentit (16)

Wilma
Seuraa 
Liittynyt12.11.2014

Moikka, millä kalakastikkeen voisi korvata? Olen allerginen kalalle, mutta hulluna wingseihin ja tämä vaikuttaa muuten täydelliseltä!

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka,

vegekaupat ja Ruohonjuuri myyvät kalatonta kastiketta, joka jäljittelee kastikkeen makua, muttei sisällä kalaa. Se voisi olla hyvä valinta!

Vierailija

Sokeri tuskin sulaa lämpimässä vedessä sen sulamispiste on kuitenkin reilusti yli 100 astetta celsiusta. Kyse on liukenemisesta.

Chillix

Kiitos ohjeesta! Vaiheet 2, 3 ja 4 ovat hieman sekavat; ensiksi pitäisi siivilöidä valkosipuli pois vedestä ja sekoittaa veteen kalakastike ja sokeri, mutta seuraavassa vaiheessa käytetäänkin kalakastike-valkosipuliseosta. Mistä se tulee jos valkosipulit siivilöidään pois ja kalakastike lisätään veteen? Lopuksi vaiheessa 4 taas ohjeistetaan uppopaistamaan valkosipulinkynnet joten ilmeisesti tällaista kalakastike-valkosipuliseosta ei missään vaiheessa synny?

Vierailija

Valkosipulivesi-kalakastiketta tarkoitetaan. Valkosipulin "palat" on sivussa. Älä heitä pois siivilöityä nestettä.

Vierailija

@Chillix  Ei kun ne uppopaistetut valkosipulit ei varsinaisesti kuulu reseptiin, ne mainitaan samoin kuin esim.  "tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa"

Asiantuntija

Maissijauho on ohjeessa selvä virhe. Kyse on maissitärkkelyksestä eli Maizenasta, jota tähän käytetään. Siivet marinoidaan tehdyssä kalakastikeliemessä, kuivataan ja sen jälkeen kieritetään maissitärkkelyksessä sekä uppopaistetaan.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei,

yritin selventää ohjetta. Sekä valkosipulivesi että kynnet tulevat käyttöön. Kynnet uppopaistetaan ja veteen sekoitetaan mausteet marinointia varten.

Valkosipulinkynsiä ei siis laiteta marinadiin vaan ne paistetaan lisukkeeksi. Marinointiin käytetään vain valkosipulin makuinen vesi.

Tässä ohjeessa maissijauhoilla tarkoitetaan tosiaan maissijauhoja. Esimerkiksi Risentalla on maissijauhoja valikoimassa. Toki voit käyttää myös muunlaisia jauhoja, jos tuntuu ettei maissijauhoille tule muuten käyttöä. Voit hyvin käyttää esimerkiksi vehnäjauhoja tai maissitärkkelystä, jos niitä löytyy jo kotoa.

Toivottavasti selvensi!

Pokpokin lukija Tampereelta

tämä vedessä muhinut, sivuun nostettu valkosipulimössö uppopaistetaan kullanruskeaksi öljyssä ja otetaan sivuun esim papereille valumaan. Lisätään viimeisenä kun siivet ovat jo muhineet chilitahnan tai srirachan kanssa.

Vierailija

Kiitos ohjeesta, tällä ohjeella kyllä tulee tehtyä jatkossakin (sokeria ehkä vähennän:)

Chef

Voisiko siivet tehdä kokonaan uunissa? En haluaisi uppopaistaa niitä?

Chillix

Hei Riikka,

Kiitos reseptin selvennyksestä. Kuulostaa erinomaisen hyvältä ja tätä pitää ehdottomasti kokeilla. Mukavaa kevään jatkoa!

Vierailija

Entäs kun on 2 pakettia  a' 800g eli 1600g eli n. 40kpl kanansiipijä niin kolminkertaistanko muutkin ainesosat vai mikä olisi suhteutus?

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka,

toki uunissakin voi hoitaa kypsennysvaiheen. Silloin kypsennysaika on kuitenkin pidempi. En jättäisi väliin lopun pannulla pyöräytystä.

Kominkertaiseen määrään siipiä kannattaa vähintään tuplata tai jopa triplata muutkin aineet.

Krnzc

Tosi kiva ruoka! Siivet jäi syömättä ja melkein vuorokausi safkan tekemisen jälkeen kämppä haisee edelleen fermentoidulta sardiinilta. Pisteet: -17/5, ei jatkoon :D

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.