Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 193 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pok Pokin wingsit tunnetaan kaikkialla. Värikkäiden muoviliinojen ja muovikalusteiden Pok Pok Oregonin Portlandissa on Yhdysvaltojen tunnetuin thaimaalaisravintola.

Kuuluisat siivet ovat kokkien Andy Rickerin ja Ich “Ike” Truongin käsialaa. Ame­rikkalais-thaimaalais-vietnamilaiset kanansiivet saattavat kuulostaa seka­valta, mutta huoli pois: maku on selkeä. Karamellisoitu kalakastike ja vahva valkosipuli tekevät tahmasiivistä koukuttavia – eivätkä ne maistu lainkaan kalalta. Tulisuuden määrää on helppo säädellä itse. Ravintola Pok Pokin ansiosta kalakastike tuli tunnetuksi Oregonin Portlandissa. Andy Ricker oli ensimmäisiä ei-aasialaisia kokkeja, joka käytti kalakastiketta runsaalla kä­dellä. Siipien ohje oli tuliainen vietnamilaisesta katukojusta. Lopullisen reseptin takana on kuitenkin Rickerin ensimmäi­nen työntekijä, vietnamilainen Ich Truong, joka tiesi kertoa, että oikeanlainen valkosipulin maku syntyy uuttamalla valko­sipulia vedessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + marinoituminen 2–4 t
Vaikeustaso
Helppo

Pok Pok -siivet

Ainekset

8
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
1/2
dl
kuumaa vettä
1
dl
kalakastiketta
1
dl
sokeria
12
broilerinsiipeä
1
dl
maissijauhoja
Lisäksi
1
dl
vettä
3
tl
srirachaa
rypsiöljyä uppopaistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet suolan kanssa yhteen kulhossa. Lisää kuuma vesi ja anna tekeytyä 5 minuuttia.
  2. Kaada valkosipulivesi siivilän läpi toiseen kulhoon. Säästä sekä valkosipulit että vesi. Lisää kalakastike ja sokeri veden joukkoon, anna sokerin sulaa.
  3. Kuivaa broilerinsiivet ja nosta muovipussiin. Lisää puolet valkosipulivesi-kalakastikeseoksesta ja maissijauhot ja sekoita. Anna siipien marinoitua jääkaapissa 2–4 tuntia. Laita loppu marinadi jääkaappiin.
  4. Kuumenna rypsiöljy korkeassa kasarissa. Uppopaista valkosipulinkynnet nopeasti kullanruskeiksi.
  5. Valuta marinoituneet siivet huolella. Uppopaista siivet erissä 8–10 minuuttia, kunnes siivet ovat läpikypsiä. Valuta ylimääräinen öljy pois.
  6. Ota jäljelle jäänyt marinadi jääkaapista. Kaada puolet paistinpannuun ja lisää ½ dl vettä. Kuumenna ja lisää 1½ tl srirachaa. Pyöräytä 6 kanansiipeä kuumassa seoksessa pannussa noin 1 minuutti, kunnes ne muuttuvat tahmaisiksi ja ruskeiksi. Siirrä siivet lautaselle (tai uuniin) odottamaan. Kypsennä loput siivet samalla tavalla. Tarjoa uppopaistetun valkosipulin kanssa.

Kommentit (16)

Wilma
Seuraa 
Liittynyt12.11.2014

Moikka, millä kalakastikkeen voisi korvata? Olen allerginen kalalle, mutta hulluna wingseihin ja tämä vaikuttaa muuten täydelliseltä!

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka,

vegekaupat ja Ruohonjuuri myyvät kalatonta kastiketta, joka jäljittelee kastikkeen makua, muttei sisällä kalaa. Se voisi olla hyvä valinta!

Vierailija

Sokeri tuskin sulaa lämpimässä vedessä sen sulamispiste on kuitenkin reilusti yli 100 astetta celsiusta. Kyse on liukenemisesta.

Chillix

Kiitos ohjeesta! Vaiheet 2, 3 ja 4 ovat hieman sekavat; ensiksi pitäisi siivilöidä valkosipuli pois vedestä ja sekoittaa veteen kalakastike ja sokeri, mutta seuraavassa vaiheessa käytetäänkin kalakastike-valkosipuliseosta. Mistä se tulee jos valkosipulit siivilöidään pois ja kalakastike lisätään veteen? Lopuksi vaiheessa 4 taas ohjeistetaan uppopaistamaan valkosipulinkynnet joten ilmeisesti tällaista kalakastike-valkosipuliseosta ei missään vaiheessa synny?

Vierailija

Valkosipulivesi-kalakastiketta tarkoitetaan. Valkosipulin "palat" on sivussa. Älä heitä pois siivilöityä nestettä.

Vierailija

@Chillix  Ei kun ne uppopaistetut valkosipulit ei varsinaisesti kuulu reseptiin, ne mainitaan samoin kuin esim.  "tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa"

Asiantuntija

Maissijauho on ohjeessa selvä virhe. Kyse on maissitärkkelyksestä eli Maizenasta, jota tähän käytetään. Siivet marinoidaan tehdyssä kalakastikeliemessä, kuivataan ja sen jälkeen kieritetään maissitärkkelyksessä sekä uppopaistetaan.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Hei,

yritin selventää ohjetta. Sekä valkosipulivesi että kynnet tulevat käyttöön. Kynnet uppopaistetaan ja veteen sekoitetaan mausteet marinointia varten.

Valkosipulinkynsiä ei siis laiteta marinadiin vaan ne paistetaan lisukkeeksi. Marinointiin käytetään vain valkosipulin makuinen vesi.

Tässä ohjeessa maissijauhoilla tarkoitetaan tosiaan maissijauhoja. Esimerkiksi Risentalla on maissijauhoja valikoimassa. Toki voit käyttää myös muunlaisia jauhoja, jos tuntuu ettei maissijauhoille tule muuten käyttöä. Voit hyvin käyttää esimerkiksi vehnäjauhoja tai maissitärkkelystä, jos niitä löytyy jo kotoa.

Toivottavasti selvensi!

Pokpokin lukija Tampereelta

tämä vedessä muhinut, sivuun nostettu valkosipulimössö uppopaistetaan kullanruskeaksi öljyssä ja otetaan sivuun esim papereille valumaan. Lisätään viimeisenä kun siivet ovat jo muhineet chilitahnan tai srirachan kanssa.

Vierailija

Kiitos ohjeesta, tällä ohjeella kyllä tulee tehtyä jatkossakin (sokeria ehkä vähennän:)

Chef

Voisiko siivet tehdä kokonaan uunissa? En haluaisi uppopaistaa niitä?

Chillix

Hei Riikka,

Kiitos reseptin selvennyksestä. Kuulostaa erinomaisen hyvältä ja tätä pitää ehdottomasti kokeilla. Mukavaa kevään jatkoa!

Vierailija

Entäs kun on 2 pakettia  a' 800g eli 1600g eli n. 40kpl kanansiipijä niin kolminkertaistanko muutkin ainesosat vai mikä olisi suhteutus?

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka,

toki uunissakin voi hoitaa kypsennysvaiheen. Silloin kypsennysaika on kuitenkin pidempi. En jättäisi väliin lopun pannulla pyöräytystä.

Kominkertaiseen määrään siipiä kannattaa vähintään tuplata tai jopa triplata muutkin aineet.

Krnzc

Tosi kiva ruoka! Siivet jäi syömättä ja melkein vuorokausi safkan tekemisen jälkeen kämppä haisee edelleen fermentoidulta sardiinilta. Pisteet: -17/5, ei jatkoon :D

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.