Soppa365 on lisännyt 226 reseptiä.
Linkitetty 246 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Sami Repo

Tämä ylellinen sharon- eli persimonisalaatti syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta. Kun teet mausteseoksen itse, saat bonuspalkintona ihanan tuoksun keittiöösi!

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Dukkah-sharonsalaatti

Ainekset

4
sharon- eli persimonihedelmää
50
g
voita
4
rkl
ruokosokeria
1
dl
dukkahia (ohje ohessa)
1
tl
sormisuolaa (tarvittaessa)
2
l
salaattisekoitusta
300
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Tee appelsiinivinegretti ja mausteseos valmiiksi ohjeen mukaan.
  2. Huuhtele sharonit ja poista kannat. Lohko hedelmät muutamaan palaan. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Paahda seosta 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes voi-sokeriseoksesta tulee kinuskin väristä.
  3. Paahda hedelmiä 1 minuutti molemmin puolin, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta ne lautaselle jäähtymään ja pyöräytä dukkah-mausteessa. (Halutessasi ripottele sormisuolaa pintaan.)
  4. Huuhtele ja revi salaatti tarjoiluvadille. Pirskottele osa vinegretistä salaattiin. Lisää lohkottu vuohenjuusto, pähkinät ja sharonit salaatin pinnalle. Hienonna persiljanlehtiä päälle.

Dukkah-mausteseos

Ainekset

2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
pistaaseja
2
rkl
kuorittuja manteleita
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
chilijauhetta
2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Paahda aineksia seesaminsiemeniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä 4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksua.
  2. Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi.
  3. Paahda lopuksi myös seesaminsiemeniä pannussa keskilämmöllä 1-2 minuuttia. Sekoita seesaminsiemenet mausteseokseen.

Appelsiinivinegretti

Ainekset

1/2
dl
appelsiinin mehua
1/2
dl
sitruunan mehua
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
rkl
juoksevaa hunajaa
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.

Kommentit (1)

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

Pakkohan uskoa, että on hyvää. Näyttää hyvältä! Harmittavan paljon vain tarvitaan melko eksoottisia mausteita dekkahiin eikä niitä kaapistani löydy.

Ketju on lukittu.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Suolainen kermavaahtopilvi yhdistettynä balsamietikassa ja basilikassa marinoituihin mansikoihin tekee näistä skonsseista superkoukuttavia.

Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-vuohenjuustoskonssit

Ainekset

3 1/2
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
75
g
kylmää voita
1
dl
kylmää maitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä voiteluun
Vuohenjuustokerma
2
dl
vispikermaa
1
pkt
(200 g) pehmeää vuohenjuustoa (esim. President Chevretine)
Marinoidut mansikat
2
rs
(à 500 g) mansikoita
1/2
ruukkua
basilikaa
4
rkl
balsamietikkaa
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Kuutioi kylmä voi jauhojen joukkoon ja sekoita haarukalla murumaiseksi seokseksi.
  2. Sekoita maito ja kananmuna keskenään ja kaada ne jauho-voiseokseen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Älä vaivaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa.
  3. Taputtele taikinasta jauhotetulla alustalla 2–3 cm paksu levy. Leikkaa se 4–6 osaan. Laita palat uunipellille, voitele öljyllä ja paista 10–15 minuuttia.
  4. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Pehmennä juusto esimerkiksi nuolijalla sekoittaen. Sekoita 1 dl kermavaahtoa juustoon. Yhdistä juustoseos ja kermavaahto.
  5. Viipaloi mansikat ja hienonna basilika. Kiehauta balsamietikka ja sokeri paistinpannussa. Lisää mansikat ja kuumenna 2–3 minuuttia. Lisää basilika.
  6. Täytä jäähtyneet skonssit vuohenjuustokermalla ja basilika mansikoilla.

Kommentit (0)

Venla Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Kesän raikkain alkupala sisältää pehmeää, raakakypsytettyä lohta, makeaa mansikkaa ja pienen chilin poltteen.

Vinkki! Kun tuoreita mansikoita ei ole saatavilla, korvaa marjat granaattiomenan siemenillä.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 20 min maustumiseen
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-mansikkaceviche

Ainekset

250
g
erittäin tuoretta, ruodotonta lohta
1
pieni punasipuli
1
tuore chili (keskivahva)
2
limetin mehu
1
ruukku
tuoretta korianteria
12
tuoretta mansikkaa
suolaa, mustapippuria (myllystä) ja sokeria
tarjoiluun halutessasi maissinachoja

Työvaiheet

  1. Leikkaa kala muutaman sentin kuutioiksi. Purista limeteistä mehu. Pilko punasipuli ja chili hyvin pieneksi ja poista chilistä siemenet. Yhdistä ainekset, lisää pieni hippunen suolaa, mustapippuria ja sokeria joukkoon. Ota muutama korianterinlehti sivuun koristelua varten ja hienonna loput seokseen.
  2. Anna cevichen tekeytyä 20 minuuttia. Pilko sillä aikaa mansikat isohkoiksi siivuiksi. Lisää mansikat ja loput korianterinlehdet annoksiin vasta juuri ennen tarjoilua. Tarjoile halutessasi maissinachojen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Japaninaprikoosista tehty umeshu on makea, hapan ja raikas likööri. Mikäli haluat korvata umeshun viinillä, valitse makea ja vaalea vermutti.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkuspritzer

Ainekset

1/4
kurkkua
24
cl
umeshu-likööriä
sitruunan mehu
2
rkl
tomusokeria
6
dl
soodavettä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Jaa ne neljään lasiin. Mittaa 6 cl umeshua kuhunkin lasiin.
  2. Purista sitruunan mehu kannuun ja sekoita tomusokeri joukkoon. Lisää soodavesi ja jaa juoma laseihin umeshun ja kurkkujen joukkoon. Viimeistele juoma halutessasi jäillä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1484 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Kanelilla ryyditetty belugalinssisalaatti pistää veren kiertämään.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssi-fetasalaatti

Ainekset

2
dl
belugalinssejä
1/2
l
vettä
1
kanelitanko
1
tl
suolaa
400
g
kesäkurpitsaa
6
valkosipulinkynttä
1
rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
1
l
rucolaa
1 1/2
dl
minttua hienonnettuna
Kastike
1
sitruunan mehu
3/4
dl
oliiviöljyä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele linssit. Laita ne veden ja kanelitangon kanssa kattilaan. Lisää suola ja keitä 20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä. Valuta ja jäähdytä. Ota kanelitanko pois.
  2. Leikkaa kesäkurpitsa puolen sentin viipaleiksi. Paahda viipaleita parilapannussa molemmin puolin muutama minuutti eli kunnes ne saavat kauniin raidoituksen. Ota viipaleet lautaselle odottamaan. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet pitkittäin. Paahda valkosipulia pannussa molemmin puolin muutamia minuutteja.
  3. Halkaise tomaatit ja murenna feta. Hienonna rucola ja minttu.
  4. Tee kastike. Purista sitruunasta mehu ja sekoita joukkoon muut aineet.
  5. Yhdistä salaattiainekset ja lisää joukkoon kastike.

 

Kommentit (0)