Soppa365 on lisännyt 226 reseptiä.
Linkitetty 248 keittokirjaan.
Ohje: Christina Aaltio Kuva: Sami Repo

Tämä ylellinen sharon- eli persimonisalaatti syntyy nopeasti ja maistuu taivaalliselta. Kun teet mausteseoksen itse, saat bonuspalkintona ihanan tuoksun keittiöösi!

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Dukkah-sharonsalaatti

Ainekset

4
sharon- eli persimonihedelmää
50
g
voita
4
rkl
ruokosokeria
1
dl
dukkahia (ohje ohessa)
1
tl
sormisuolaa (tarvittaessa)
2
l
salaattisekoitusta
300
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
dl
pekaanipähkinöitä
2
dl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Tee appelsiinivinegretti ja mausteseos valmiiksi ohjeen mukaan.
  2. Huuhtele sharonit ja poista kannat. Lohko hedelmät muutamaan palaan. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Paahda seosta 3 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes voi-sokeriseoksesta tulee kinuskin väristä.
  3. Paahda hedelmiä 1 minuutti molemmin puolin, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta ne lautaselle jäähtymään ja pyöräytä dukkah-mausteessa. (Halutessasi ripottele sormisuolaa pintaan.)
  4. Huuhtele ja revi salaatti tarjoiluvadille. Pirskottele osa vinegretistä salaattiin. Lisää lohkottu vuohenjuusto, pähkinät ja sharonit salaatin pinnalle. Hienonna persiljanlehtiä päälle.

Dukkah-mausteseos

Ainekset

2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
pistaaseja
2
rkl
kuorittuja manteleita
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
chilijauhetta
2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Paahda aineksia seesaminsiemeniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä 4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksua.
  2. Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi.
  3. Paahda lopuksi myös seesaminsiemeniä pannussa keskilämmöllä 1-2 minuuttia. Sekoita seesaminsiemenet mausteseokseen.

Appelsiinivinegretti

Ainekset

1/2
dl
appelsiinin mehua
1/2
dl
sitruunan mehua
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
rkl
juoksevaa hunajaa
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista vinegretti sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.

Kommentit (1)

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

Pakkohan uskoa, että on hyvää. Näyttää hyvältä! Harmittavan paljon vain tarvitaan melko eksoottisia mausteita dekkahiin eikä niitä kaapistani löydy.

Ketju on lukittu.

Tällä kertaa Junior MasterChefissä oli vuorossa joukkuehaaste. Voiton vei täpärästi sininen tiimi, jonka rouhea maatilamenu valloitti tuomarien sydämet. Alkuruokana oli rapukeittoa, pääruoaksi karitsaa kantarellikastikkeella ja lopuksi ihana valkosuklaavaahto raparperimansikkahillolla.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Sinisen joukkueen maatilamenu: karitsankyljyksiä ja kantarellikastiketta

Ainekset

6
pientä karitsankyljystä
2
pehmeiksi grillattua tomaattia
bbq-kastiketta
suolaa ja pippuria
Kastike
3
dl
puhdistettuja tuoreita kantarelleja
3
dl
kermaa
75
g
voita
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Sivele osalle kyljyksistä bbq-kastiketta ja toisten päälle grillattua ja muussattua tomaattia. Lisää mausteet. Grillaa kypsiksi (muutama minuutti per puoli, hieman halutusta kypsyysasteesta riippuen.
  2. Valmista kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Kommentit (0)

Venla Soppa365 on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Venla Rossi

Pitkään hautunut punajuuri, etikka ja pieni ripaus valkopippuria ovat yksi maailman parhaita makuyhdistelmiä.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän pidän happamista mauista. Viinietikkasipsien himo on jo kauan sitten korvannut kaipuuni kaupan karkkihyllyn suuntaan. En enää irvistele puolukalle enkä tyrnille. Kaikki, missä on etikkaa, on muuttunut melkein juovuttavan ihanaksi.

Tähän kehitykseen...

Annoksia
6
Valmistusaika
1,5 h

Vegeborssi

Ainekset

5
raakaa punajuurta
2
porkkanaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
perunaa
2
kasvisliemikuutiota
3
laakerinlehteä
0,5
dl
väkiviinietikkaa
0,5
tl
valkopippuria
2
rkl
hunajaa
2
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
puolikas keräkaali
1
rkl
sitruunamehua
rypsiöljyä paistamiseen
1
prk
smetanaa tarjoiluun

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret ja raasta ne joko karkeaksi raasteeksi tai pilko aivan pieniksi kuutioiksi. Halutessasi voit käyttää muovihanskoja, niin kädet eivät värjäydy.
  2. Laita suuren kattilan pohjalle hieman öjyä ja hauduta punajuurisilppua miedolla lämmöllä. Käsittele sillä aikaa muita vihanneksia: kuori ja pilko porkkanat, sipulit sekä perunat. Lisää kattilaan 2 litraa vettä sekä (kun vesi kiehuu) kasvisliemikuutiot. Ota viereiselle levylle paistinpannu ja lisää siihen hieman öljyä. Kuullosta kasvikset pienissä erissä pehmeiksi ja lisää kattilaan. Lisää myös laakerinlehdet ja muut mausteet sekä etikka ja hunaja. Anna kiehua vähintään 45 minuuttia.
  3. Suikaloi kaali ja lisää se keittoon. Hauduta 15 minuuttia lisää ja tarkista maku. Lisää sitruunamehua, jos keitto tarvitsee lisää happamuutta – älä enää etikkaa, sillä sen täyty saada kiehua. Tarjoile smetanan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 801 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Richard McCormick Kuva Tuomas Kolehmainen

Yakisoba eli japanilaiset nuudelit ovat kokki ja ravintoloitsija Richard McCormickin lohturuokaa pitkän työviikon päätteeksi. Annos toimii myös jääkaapin tyhjentäjänä, sillä siihen voi käyttää kaikki vihannekset, joita kaapissa on.

Vinkki! Kaipaatko enemmän proteiinia? Lisää ruokaan tofua.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Richard McCormickin lohtunuudelit

Ainekset

Kastike
0,5
dl
mirinkastiketta
0,5
dl
riisiviinietikkaa
0,5
dl
soijakastiketta
3
rkl
vaaleaa seesamiöljyä
2
rkl
sokeria
1
rkl
inkivääriä
1
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
Paistos
400
g
nuudeleita
1
rkl
rypsiöljyä
250
g
paksoikaalia
250
g
kaalia
1
nippu
kevätsipulia
200
g
siitakesieniä
4
dl
tuoretta pinaattia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kastiketta noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri on liuennut kastikkeeseen.
  2. Keitä nuudeleita kiehuvassa vedessä 3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä huolellisesti ja valuta. Kuumenna paistinpannulla rypsiöljy ja lisää nuudelit. Paista puoli minuuttia. Viipaloi vihannekset.
  3. Kaada kastike pannulla, lisää kaikki kasvikset ja paista noin 3 minuuttia. Älä sekoittele liikaa, etteivät kasvikset hajoa.

Kommentit (0)

Osterikeitto syntyi yhteistyönä osterin avaamisen suomenmestarin kanssa. Martin Söderstrom oli päässyt paikalle näyttämään, miten osterit avataan ja opinkin ihan kädestä pitäen miten homma hoidetaan. Täytyy sanoa että se on todella tekniikkalaji, eikä missään nimessä voimalaji. Käytimme...

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Merellinen erikoisuus! Pehmeä osterikeitto mestarin reseptillä

Ainekset

6
kpl
Bélon ostereita
3
kpl
shalottisipulia, hienonnettuna
10
g
tuoretta persiljaa, hienonnettuna
3
dl
valkoviiniä tai shampanjaa/kuohuviiniä
6
dl
kalalientä
1
rkl
sitruunanmehua
3
dl
kuohukermaa
1
tl
mustapippuria
10
g
tuoretta timjamia, hienonnettuna
1
rkl
maizenaa+vettä (tarvittaessa)

Työvaiheet

VALMISTUS:
Hienonna shalottisipulit, persilja ja timjami.
Lisää tässä vaiheessa kattilaan kaikki muut paitsi osterit.
Keitä puolikovalla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Keitto alkaa pikkuhiljaa keittymään kasaan.
Avaa osterit käyttämällä osteriveistä.(tarkempi avausohje alla)
Lisää osterit keiton joukkoon ja anna kiehua noin 2 minuuttia.
Poraa sauvasekoittimella keitto tasaiseksi ja suurusta tarvittaessa maizenalla.
Sekoita ja samanaikaisesti lisää suuruste ohuena nauhana keittoon.
Anna hetki kiehahtaa kokoajan sekoittaen ja ota keitto pois liedeltä.
Nauti tuoreen leivän kanssa.

OHJE OSTEREIDEN AVAAMISEEN:

Harjaa osterit puhtaiksi juoksevassa kylmässä vedessä ja avaa vasta juuri ennen tarjoilua! Käytä tukena keittiön työtasoa.
Tartu osteriin pyyheliinalla, niin että kuoren kuperapuoli on alaspäin.
Avaa osteri aina itsestäsi poispäin. Käytä osteriveistä. Paina toisella kädellä veitsenkärki nivelessä olevaan pieneen aukkoon, joka on osterikärjen sivulla.
Vie veistä kuoren yläreunaa pitkin, kunnes sulkijalihas katkeaa.
Käännä veistä hieman ylöspäin, että kuori aukeaa.
Tarkista tuoreus koskettamalla pikaisesti osterin kidusreunaa, elävä osteri reagoi välittömästi.
Irrota osterinliha varovasti, ettei mehu valu pois.
Tarjoa osterit esimerkiksi jääpedin päällä. Niiden täydellinen tarjoilulämpötila on +4 - 8 astetta.
Kaikkein perinteisin lisuke on sitruunanlohko.

Kommentit (0)