Vaihtelua pizzaperjantaihin!
Tämän pannupizzareseptin sain aikanaan opiskelukaveriltani. Vuosien varrella perhe on kasvanut nelihenkiseksi, joten pizzoja tehdään aina pari kerrallaan ja täytteitä varioidaan kunkin mielihalujen mukaan. Yksi asia kuitenkin pysyy: juustona on aina mozzarella - se on tässä ihan ehdoton!
Tässä kuitenkin resepti suht alkuperäisessä asussaan
Muhkea pannupizza
Ainekset
Työvaiheet
Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä kuumemmaksi. Lisää kuivahiiva, sokeri ja suola kolmeen desilitraan vehnäjauhoja. Lisää kuivat aineet lämpimään veteen ja sekoita puuhaarukalla. Lisää vähitellen n. 1 dl vehnäjauhoja käsin vaivaten. Taikina saa jäädä suht löysäksi, sillä sitä ei kaulita. Voitele taikinan pinta öljyllä ja kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.
Sekoita tomaattikastikkeen aineet keskenään.
Painele kohonnut taikina öljyllä voidellun piirakkavuoan (halk. n. 28 senttiä) pohjalle ja reunoille. Levitä tomaattikastike sekä kinkkusuikaleet pohjan päälle. Laita kinkun päälle puolet juustoraasteesta. Lisää ananaspalat, herkkusienet ja aurajuusto sekä pizzamaustetta oman maun mukaan. Ripottele loput juustoraasteet päällimmäiseksi.
Paista 250 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Pizza on valmis, kun juusto alkaa hieman tummua. Nautitaan jääkylmän kokiksen ja salaatin kera.
Tää oli todella hyvää, arvostin etenkin sitä, ettei pizzaa tarvitse kaulia. Vakiruokalistalle! :)
Tosi hyvää, kiitos. Pohjan saa vielä kuohkeammaksi jos korvaa osan vehnäjuhoista ohrajauhoilla. Esim 1/4 osa ohrajauhoilla.
Tosi hyvä pohja! Tää resepti jää kyllä talteen ja tulee kovaan käyttöön. Tänään testissä tuleeko mitä kun tekee tuplataikinan pellille. NAm!