
Kuitupitoisia jyviä, rapeaksi paistettua tofua ja raikkaita kasviksia. Kasaa evääksi helpot vegekulhot, joilla jaksaa koko päivän!
Kaupan hyllyltä löytyy ilahduttavan paljon kotimaisia viljasta valmistettuja vaihtoehtoja riisille. Niiden mukana saa ruokaan paitsi makua, myös kuituja. Mikä parasta, tuotteiden kypsennysaika ei ole usein sen pidempi kuin riisinkään.
Tämä helppo kulhoruoka perustuu keitettyyn jyväsekoitukseen, joka maustetaan öljy-limettikastikkeella meheväksi. Voit tehdä kulhot varta vasten evääksi tai heti syötäviksi.
Jyvien päälle kasataan mausteöljyssä paistettua tofua sekä kasviksia. Voit vaihtaa tofun halutessasi kotimaiseen kaurasta valmistettuun vaihtoehtoon.
Kun annoksessa on sekä kuituja, proteiinia että hyviä rasvoja, se pitää nälän loitolla pitkään.
Helpot vegekulhot evääksi
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta tofu ja laita se lautaselle muutaman talouspaperin väliin. Nosta päälle leikkuulauta ja kevyt paino. Anna ylimääräisen nesteen imeytyä vartin ajan.
- Keitä ateriajyvät suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta ja huuhtele ne lävikössä kylmällä vedellä. Sekoita limetinmehu, öljy ja suola kattilassa. Kumoa päälle valutetut jyvät ja sekoita.
- Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy ja kuivamausteet pannulla. Lisää tofupalat ja paista keskilämmöllä muutama minuutti. Mausta soijalla ja anna sen imeytyä tofupaloihin. Nosta pannu liedeltä.
- Leikkaa avokadot viipaleiksi, kurkku pieniksi kuutioiksi ja puolita tomaatit.
- Jaa jyvät kulhoihin tai eväsrasioihin. Lisää päälle tofupalat, kasvikset ja seesaminsiemenet. Purista limettiä avokadojen päälle, jotta ne säilyvät vihreinä.
Vinkki! Jos tarjoat ruuan saman tien, voit yhdistää lämpimät ja kylmät ainekset samaan kulhoon.
1/2 Tl suolaa on koko vuorokauden suolamäärä. Tämän jälkeen ei saa syödä koko päivänä mitään muuta, vain vettä muutoin päivän suolamäärä ylittyy
Nonnii: huomaathan, että ohje on neljälle annokselle, eli suolamääräkin pysyy aisoissa jos ei mene vetämään koko satsia