Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 162 keittokirjaan.
Ohje: Kaisa Nieminen Kuva: Anna Huovinen

Ei aina lasagnea! Polentapuurosta syntyy maukas laatikko yhdessä tomaatin ja juuston kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + paistoaika 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-mozzarella-polentalaatikko

Ainekset

Tomaattikastike
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
1
tl
paprikajauhetta
1/2
tl
chilimurskaa
1
tlk
tomaattimurskaa
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
sokeria
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Polentapuuro
250
g
polentasuurimoita
1/2
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
parmesaania
Päälle
2
palloa
mozzarellaa
2
tomaattia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää paprika- ja chilijauhe, anna kuullottua vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja yrtit. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.
  2. Kun kastike kypsyy, kypsennä polentapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Kiehauta vesi kattilassa ja vatkaa suurimot joukkoon koko ajan sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, että polenta ei tartu pohjaan kiinni.
  3. Mausta kuuma polenta suolalla ja lisää joukkoon hieman oliiviöljyä ja raastettua parmesaania. Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Kaada tomaattikastike voidellun, pienehkön uunivuoan pohjalle, levitä polentapuuro kastikkeen päälle ja peitä vuoka mozzarella- ja tomaattiviipaleilla.
  4. Kypsennä 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Kommentit (4)

Daniela Katro
Seuraa 
Liittynyt16.10.2015

Resepti kuulosti ihanalta ja tein kuten "kokki" käski. Öööö… olenko ainoa jonka mielestä mittasuhteet heittää? Ainakin mulla tuli polentaa ihan järjettömän paljon tolla respetillä. Vastaavasti tomaattisoossia huomattavasti vähemmän...

Kimmo
Seuraa 
Liittynyt17.10.2015

Kokeilin itsekin ja ei tuo pienehköön vuokaan mahdu, 5 litran astia täytyi ottaa käyttöön.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Kiitos kommenteista, Kimmo ja Daniela. Otamme reseptin mitat tarkasteluun.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Polentan määrä korjattu. Kiitos tarkkaavaisuudesta ja pahoittelut virheestä ohjeessa!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Guacamole goes Kreikka! Kokeile klassikkodipin kreikkalaistettua versiota ja ihastu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen guacamole

Ainekset

2
kypsää avokadoa
2
rkl
sitruunanmehua
1 1/2
rkl
aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
2
rkl
tuoretta persiljaa
2
rkl
kalamata-oliiveja
100
g
kirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
ripaus suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa avokadot haarukalla. Pirskota päälle sitruunamehua.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaa ttikuutiot ja lisää joukkoon. Hienonna persilja ja kuutioi oliivit ja kirsikkatomaatit pieneksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt on jo aika kokeilla hieman erilaista spagetti bolognesea! Tämä helppo pasta sopii loistavasti kiireiseenkin aikatauluun.

Nopeuta vielä kokkailua ja korvaa parsa ja herneet valmiilla kasvissuikaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Itämainen spagetti bolognese

Ainekset

400
g
(naudan)jauhelihaa
1 + 1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
300
g
(mini)parsaa
1/2
l
tuoreita herneitä
4
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
5
dl
kanalientä
4
rkl
Maizena-suurustetta (ruskeille kastikkeille)
LISÄKSI
400
g
spagettia
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha puolessa öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon. Jatka minuutin ajan. Kuori ja hienonna parsa ja riivi herneet paloista.
  2. Lisää parsa, herneet ja loppu öljy pannulle ja jatka paistamista sekoitellen vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää teriyaki- ja soijakastike ja kanaliemi ja kiehauta. Sekoita suuruste kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele kastikkeeseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 974 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)