
Ei aina lasagnea! Polentapuurosta syntyy maukas laatikko yhdessä tomaatin ja juuston kanssa.
Tomaatti-mozzarella-polentalaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita kattilassa öljyssä keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää paprika- ja chilijauhe, anna kuullottua vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja yrtit. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä 10 minuuttia. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla.
- Kun kastike kypsyy, kypsennä polentapuuro pakkauksen ohjeen mukaan. Kiehauta vesi kattilassa ja vatkaa suurimot joukkoon koko ajan sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen, että polenta ei tartu pohjaan kiinni.
- Mausta kuuma polenta suolalla ja lisää joukkoon hieman oliiviöljyä ja raastettua parmesaania. Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Kaada tomaattikastike voidellun, pienehkön uunivuoan pohjalle, levitä polentapuuro kastikkeen päälle ja peitä vuoka mozzarella- ja tomaattiviipaleilla.
- Kypsennä 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Resepti kuulosti ihanalta ja tein kuten "kokki" käski. Öööö… olenko ainoa jonka mielestä mittasuhteet heittää? Ainakin mulla tuli polentaa ihan järjettömän paljon tolla respetillä. Vastaavasti tomaattisoossia huomattavasti vähemmän...
Kokeilin itsekin ja ei tuo pienehköön vuokaan mahdu, 5 litran astia täytyi ottaa käyttöön.
Kiitos kommenteista, Kimmo ja Daniela. Otamme reseptin mitat tarkasteluun.
Polentan määrä korjattu. Kiitos tarkkaavaisuudesta ja pahoittelut virheestä ohjeessa!