Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 154 keittokirjaan.
Ohje: Kira Åkerström-Kekkonen Kuva: Sara Remington

Kiehtovat lisukkeet ovat helpon broileriruuan juju. Harissan tilalla voit käyttää myös chiliä tai sriracha-kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea broilerinrinta

Ainekset

2
(nahallista) broilerinrintaa
2
rkl
öljyä
2
rkl
voita
suolaa
pippuria

Työvaiheet

  1. Jos on aikaa, ota broilerinrinnat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen ruuan valmistamista.
  2. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Suolaa ja pippuroi liha. Laita öljy kuumaan paistinpannuun ja paista rintoja nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka on kullanruskea ja rapea. Alenna tarvittaessa lämpöä, ettei nahka pala. Käännä rinnat, lisää voi pannuun ja paista kaunis väri toisellekin puolelle. Kauho samalla vaahtoavaa voita broilerin päälle.
  3. Nosta rinnat vuokaan. Laita halutessasi paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä uunissa 13-15 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 63 astetta.
  4. Tee harissaporkkanat broilerin kypsyessä.
  5. Ota broileri uunista ja anna lihan levätä 5 minuuttia. Tee sillä aikaa muussattu avokado.
  6. Leikkaa broilerinrinnat viipaleiksi ja tarjoa porkkanoiden ja avokadon kanssa.

Harissaporkkanat

Ainekset

2
isoa porkkanaa
2
rkl
kookos- tai rypsiöljyä
loraus
vettä
1/2
appelsiinin raastettu kuori
1
rkl
appelsiinin mehua
2
tl
limetin mehua
1 1/2
rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
rkl
harissatahnaa
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele porkkanat vinottain. Ruskista porkkanat kevyesti paistinpannussa öljyssä.
  2. Kun porkkanat ovat hieman pehmenneet, lisää vesi, appelsiinin kuori, sitrusten mehu, hunaja, harissa ja ripaus suolaa. Anna poreilla matalalla lämmöllä pari minuuttia. Tarkista maku.

Muussattu avokado

Ainekset

1
iso kypsä avokado
1
rkl
limetin mehua
1/2
dl
hienonnettua korianteria
suolaa

Työvaiheet

  1. Muussaa avokado haarukalla. Sekoita loput ainekset joukkoon. Tarkista maku.

Kommentit (3)

Antti Halmetoja
Seuraa 
Liittynyt29.12.2014

Kyllä oli hyvvee! Saa tehdä kuulemma uudestaankin

Teemu Leminen
Seuraa 
Liittynyt29.4.2014

Meilläkin tätä tänään! Tosi hyvää ja helppoa, maistuu sekä terveelliselle että hyvälle, mikä on toki bonus :D

Antti Halmetoja
Seuraa 
Liittynyt29.12.2014

Toimi muuten mukavasti myös paistetun lohen kanssa.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 88 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Treenin jälkeen on aika täyttää huvenneet hiilihydraattivarastot. Italianpatahenkinen ruoka syntyy hetkessä, sillä ainekset voi kypsentää kätevästi samassa astiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileripata

Ainekset

250
g
broilerinjauhelihaa
2
tl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
valkosipulinkynsi
1
sipuli
1
paprika
2
tl
tomaattipyreetä
1
tl
paprikajauhetta
1
dl
orzoa eli riisinmuotoista pastaa
3
dl
kanalientä
1
rasia/250 g
kirsikkatomaatteja
1
dl
maissia (säilyke)
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Paista broilerinjauheliha kypsäksi kannellisessa paistinpannussa tai padassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Lisää kasvikset pataan yhdessä tomaattipyreen ja paprikajauheen kanssa. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää pataan orzo, kanaliemi ja tomaatit. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.

  4. Lisää maissi ja pakasteherneet. Kuumenna vielä kertaalleen. Ripottele lopuksi padan joukkoon hienonnettu persilja.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Cacio e pepe on italialainen pastaklassikko, jossa yhdistyvät pecorinojuusto ja rouhittu mustapippuri. Muodikas makupari sopii hienosti myös herkän kukkealle varsikukkakaalille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Varsikukkakaalit cacio e pepe

Ainekset

50
g
pecorinojuustoa
2
rs (á 160 g)
varsikukkakaalia
½
l
vettä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
mustapippuria myllystä
VAAHDOTETTU RAHKA
1
tlk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
(2
rkl
pecorinoa raastettuna)
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
kuorettomia manteleita

Työvaiheet

  1. Aloita paahtamalla mantelit pannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi, pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Rouhi veitsellä.

  2. Raasta pecorino hienoksi raasteeksi. Ota 2 rkl raastetta erikseen.

  3. Vaahdota rahka sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita 2 rkl juustoraastetta ja suola rahkaan. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

  4. Siisti varsikukkakaalien kannat. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä varsikukkakaaleja minuutti. Valuta hyvin.

  5. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää varsikukkakaalit, pecorino ja pippuri kattilaan ja kääntele niin, että aineet sekoittuvat hyvin.

  6. Levitä rahka lautaselle ja asettele varsikukkakaalit päälle. Viimeistele mantelirouheella.

Me Naiset on lisännyt 1143 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuhdisti korianteria! Tämä kermainen, meheväksi haudutettu broileri on korianterinrakastajan unelma. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi tai nuudelit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Korianteri-kermakastike broilerille

Ainekset

1
pkt (550 g)
broilerin rintafileitä
2
ruukkua (noin 2 dl)
korianteria
1
valkosipulinkynsi
20
g
tuoretta inkivääriä
2
kevätsipulinvartta
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
limetin mehu ja kuori
4
dl
kermaa
1
dl
vettä
1
rkl
hunajaa
2
rkl
öljyä
tl
suolaa)
1
kanaliemikuutio

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise broilerinfileet talouspaperilla kuiviksi.
  2. Hienonna korianteri, valkosipuli ja inkivääri. Hienonna sipulinvarret ja pilko herneet. Raasta limetin mehu kulhoon ja purista joukkoon mehu.
  3. Laita korianteri, valkosipuli ja inkivääri sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma, vesi ja hunaja, soseuta tasaiseksi.
  4. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja ruskista fileitä molemmin puolin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Kaada korianterikerma broilerin joukkoon pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon liemikuutio ja hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi kastikkeeseen sipulinvarret ja herneet. Mausta limetin kuoriraasteella ja mehulla.
Me Naiset on lisännyt 1143 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Kirsikka-suklaapirtelö on iki-ihana klassikko, joka ei tuunausta kaipaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-suklaapirtelö

Ainekset

250
g
kirsikoita
½
l
suklaajäätelöä
ripaus
vaniljasokeria
noin 4
dl
maitoa
PÄÄLLE
kermavaahtoa
kaupan suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Poista kirsikoista kivet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.

  2. Kaada laseihin ja tarjoa heti kermavaahdon ja suklaakastikkeen kanssa.