Kiehtovat lisukkeet ovat helpon broileriruuan juju. Harissan tilalla voit käyttää myös chiliä tai sriracha-kastiketta.
Rapea broilerinrinta
Ainekset
Työvaiheet
- Jos on aikaa, ota broilerinrinnat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen ruuan valmistamista.
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Suolaa ja pippuroi liha. Laita öljy kuumaan paistinpannuun ja paista rintoja nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka on kullanruskea ja rapea. Alenna tarvittaessa lämpöä, ettei nahka pala. Käännä rinnat, lisää voi pannuun ja paista kaunis väri toisellekin puolelle. Kauho samalla vaahtoavaa voita broilerin päälle.
- Nosta rinnat vuokaan. Laita halutessasi paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä uunissa 13-15 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 63 astetta.
- Tee harissaporkkanat broilerin kypsyessä.
- Ota broileri uunista ja anna lihan levätä 5 minuuttia. Tee sillä aikaa muussattu avokado.
- Leikkaa broilerinrinnat viipaleiksi ja tarjoa porkkanoiden ja avokadon kanssa.
Harissaporkkanat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja paloittele porkkanat vinottain. Ruskista porkkanat kevyesti paistinpannussa öljyssä.
- Kun porkkanat ovat hieman pehmenneet, lisää vesi, appelsiinin kuori, sitrusten mehu, hunaja, harissa ja ripaus suolaa. Anna poreilla matalalla lämmöllä pari minuuttia. Tarkista maku.
Muussattu avokado
Ainekset
Työvaiheet
- Muussaa avokado haarukalla. Sekoita loput ainekset joukkoon. Tarkista maku.
Kyllä oli hyvvee! Saa tehdä kuulemma uudestaankin
Meilläkin tätä tänään! Tosi hyvää ja helppoa, maistuu sekä terveelliselle että hyvälle, mikä on toki bonus :D
Toimi muuten mukavasti myös paistetun lohen kanssa.