Helsingin Sanomat on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 160 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Banoffee on ihana herkku, jonka valmistamiseen tarvitset vain viisi ainesta. Keksipohjan, kinuskin, banaanin ja kermavaahdon liitto on lyömätön!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min pohjan kovettumiseen
Vaikeustaso
Helppo

Banoffee

Ainekset

Pohja
250
g
vaaleita keksejä, esimerkiksi digestive- tai kaurakeksejä
80
g
voita
Täyte
dl
vispikermaa (+ sokeria)
1
tlk (397 g)
valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
banaania

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit koneella tai laita ne paksua muovia olevaan pussiin ja nuiji rikki vaikka kaulimella. Seoksen ei tarvitse olla ihan tasaista. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon.
  2. Laita irtopohjavuoan (halkaisija noin 22 cm) pohjalle leivinpaperiympyrä. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja kovettuu.
  3. Vaahdota kerma. (Mausta halutessasi sokerilla. Tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä, sillä kakku on muutenkin todella makea.) Avaa karamellisoitu kondensoitu maito ja sekoita kinuskia hieman. Kuori ja viipaloi banaanit.
  4. Nosta vuoka huoneenlämpöön. Irrota pohja vuoasta varovasti veitsen avulla.
  5. Lusikoi kovettuneen pohjan päälle kinuski tasaiseksi kerrokseksi. Lado kinuskin päälle banaaniviipaleet. Levitä pinnalle kermavaahto. Tarjoa heti.

Vinkki: Voit halutessasi koristella tortun banaaniviipaleilla tai sihdata pinnalle hieman kaakao- tai pikakahvijauhetta.

Kommentit (8)

Vipsukka

Onko kinuski sama kuin kondensoitu maito vai missä vaiheessa kinuski ja kondensoitu maito lisätään. En ymmärtänyt eri nimikkeitä.

Täh?

Minä en ymmärtänyt onko erikseen KARAMELLISOITU kondensoitu maito?

Muuten hyvä...

Tehdäänkö se kinuski siitä kondensoidusta maidosta, vai miten se menee?

Muuten hyvä...

Tehdäänkö se kinuski siitä kondensoidusta maidosta, vai miten se menee?

Hannana

Löytyy valmiina, pitää katsoa että lukee KARAMELLISOITU kondensoitu maito (minä ostin dovgan merkkisen, kyljessä lukee vielä "aito kinuski jälkiruokiin ja leivontaan, hintaa oli n.2,50e)

Vierailija

Aina jos reseptissä tulee eteen jokin sellainen aines josta ei ole koskaan kuullutkaan, voi käyttää KVG-menetelmää ja näpytellä googlen (tiedäthän, se nettisivu johon aika monet kotikoneet ihan suoraan avautuvat) hakukenttään kyseisen sanan. Sieltä saa avun huomattavasti nopeammin kuin odottamalla täällä vastauksia.

Höh

Joo, kyllä kaikki Googlen tietää mutta saa kait resepteistä ihmistenkin kanssa kommunikoida? Tiedäthän?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista ja pahoittelut vastauksen viivästymisestä! Kondensoitua maitoa myydään tosiaan purkissa sekä tavallisena että valmiiksi karamellisoituna versiona. Se karamellisoitu versio on sellaisenaan valmis kakun päälle. Siitä käytetään myös nimitystä kinuski (kuten oheisessa reseptissä) tai toffee, varmaan vain kätevyyden nimissä.

Tavallinen valmiina myytävä kinuskikastike on puolestaan karamellisoitua kondensoitua maitoa juoksevampaa, eikä se sen vuoksi sovi ihan niin hyvin tähän herkkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Portugalin kuuluisin leivos pasteis de nata tehdään usein voitaikinasta, mutta kokeilepa murotaikinaa. Murea pohja ja kermaisen pehmeä sitruuna-vaniljatäyte – upea päätös aterialle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
50 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Portugalilaiset vaniljaleivokset

Ainekset

400
g
murotaikinaa (pakaste)
TÄYTE
2
dl
kuohukermaa
1
dl
täys- tai kevytmaitoa
2
rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
¾
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
4
huoneenlämpöistä keltuaista
1–2
sitruunan kuori (1 rkl raastettuna)
2
tl
sitruunamehua
LISÄKSI
tomusokeria ja kanelia

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Tee täyte. Laita kerma, maito ja maissitärkkelys kattilaan. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi ja siirrä kattila pois liedeltä, säädä liesi valmiiksi keskilämmölle. Riko keltuaisten rakenne pienessä kulhossa ja lisää ne sitten nopeasti vatkaten kermaseokseen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja keitä keskilämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes täyte paksuuntuu. Älä anna sen kiehua.
  3. Mausta täyte raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi välillä sekoitellen.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ohuemmaksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Ota siitä ympyröitä (Ø noin 10 cm) ja painele ne muffinipellin koloihin. Lusikoi täyte pohjille. Paista leivoksia uunin keskitasossa noin 15–19 minuuttia. Täyte saa ruskistua paikoitellen.
  5. Siivilöi jäähtyneiden leivosten pinnalle tomusokeria ja kanelia.

Vinkki! Voit paistaa taikinasta ja täytteestä leivosten sijaan ison tortun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 22 cm) ja painele kaulittu taikina vuokaan. Lisää täyte ja paista 200 asteessa noin 25–30 minuuttia.

Helsingin Sanomat on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Nettihitiksi nousseen dalgona-kahvin maut taipuvat myös kakuksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kuohkea dalgona-kakku

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
1
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
soodaa
½
tl
suolaa
150
g
kermaviiliä
3
rkl
pikakahvijauhetta
150
g
voita
1
dl
muscovadosokeria
1
dl
sokeria
3
kananmunaa
KUORRUTE
250
g
mascarponetuorejuustoa
1
dl
vispikermaa
4
tl
pikakahvijauhetta
6
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään kulhossa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kermaviili ja pikakahvijauhe.
  3. Sulata voi. Mittaa sokerit voin joukkoon ja sekoita. Lisää myös kananmunat ja sekoita hyvin.
  4. Lusikoi sokeri-voi-munaseoksen joukkoon kermaviili ja sekoita. Lisää lopuksi vielä kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi vispilällä.
  5. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisijaltaan noin 22 cm). Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia tai siihen asti, kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei enää irtoa muruja.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin irrotat sen.
  7. Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki kuorrutteen aineet kuohkeaksi vaahdoksi.
  8. Tasoita jäähtyneen kakun pinta tarvittaessa leikkaamalla siitä terävällä veitsellä siivu pois. Levitä kuorrute ilmavasti kakun päälle.
  9. Koristele halutessasi hennolla kaakaojauhekerroksella.
     

Tämä kyllä paras ja raikkain pitsa ikinä. Siinä yhdistyy pizzan ja salaatin parhaat ominaisuudet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellillinen
Valmistusaika
Valmistus 15 min + kohotus 15 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-Rucola pizza

Ainekset

2
dl
vettä
2
tl
kuivahiivaa
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
4
rkl
tomaattipyrettä
3
rkl
pestoa
150
g
juustoraastetta
1
ruukku
rucolaa
1
ruukku
basilikaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
pkt
mozzarellapalloja
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

1. Kuumenna vesi 42 asteiseksi
2. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja
3. Sekoita hiiva-juhoseos sekä suola veteen
4. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen
5. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa
6. Anna taikinan kohota lämpmässä paikassa 15 min

7. Kauli pizzataikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
8. Levitä pohjalle keskenään sekoitettu tomaattipyre ja pesto
9. Ripottele päälle juustoraaste
10. Paista 225 asteessa 15 min kunnes pohja on saanut väriä

11. Puolita tomaatit ja revi rucolan lehdet puoliksi
12. Valuta mozzarellapallot
13. Asettele paistetun pizzapohjan päälle ensin rucola, sitten mozzarellapallot, tomaatit, sekä basilika
14. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla

Poro-leipäjuustopiiras on uskomattoman helppo piirakka. Se syntyy upeista, herkullisista ja simppeleistä raaka-aineista. Halutessaan piirastaikinan voi tehdä itse:) Tämä piiras sopii monenlaisiin tilanteisiin. Lisukkeena maistuu vallan mainiosti esimerkiksi raikas vihersalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
10 min + paisto 30 min.
Vaikeustaso
Helppo

Poro-leipäjuustopiiras

Ainekset

1
pkt
pyöreä suolainen piirastaikina (esim. Myllyn Paras)
1
ps
kylmäsavustettua pororouhetta
350
g
leipäjuustoa
2
kpl
kananmunia
2
dl
ruokakermaa (15%)
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

Sulata piirakkataikina.
Säädä uuni 190-asteeseen.
Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisijaltaan n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Kuutioi leipäjuusto.
Ripottele leipäjuuston palaset ja pororouhe pohjan päälle.
Riko kulhossa rikki kananmunien rakenne.
Lisää joukkoon ruokakerma ja mausta mustapippurilla.
Kaada kananmuna-kermaseos piiraan päälle.
Paista 30 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.