Me Naiset on lisännyt 1342 reseptiä.
Linkitetty 226 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Makealla mangochutneylla silattu suolainen uunifeta on koukuttavan hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makea linssisalaatti ja paistettua fetaa

Ainekset

1
pkt (150 g)
fetaa
1 1/2
rkl
mangochutneytä
1
pkt
kypsiä käyttövalmiita linssejä
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/2
kurkku
100
g
kirsikkatomaatteja
Hunajavinegretti
1/2
dl
hienonnettua tilliä tai minttua tai molempia
4
tl
täysjyväsinappia
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita feta uunivuokaan ja sivele päälle mango-chutneytä. Valuta ja huuhdo linssit ja levitä leivinpaperille tasaisesti. Laita feta ja linssit uuniin. Paista fetaa noin 20 minuuttia.
  2. Ota linssit uunista 5 minuutin kuluttua ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Laita takaisin uuniin 15 minuutiksi.
  3. Sekoita hunajavinegretin ainekset keskenään. Huuhdo ja viipaloi kurkku ja tomaatit lautaselle. Nosta päälle feta ja ripottele rapeat linssit päälle. Pirskota päälle kastiketta ja tuoreita yrttejä.

Kommentit (8)

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Ohjeessa on vihreitä linssejä ja kuvassa punaisia. Ohjeessa riittäisi hyvin pelkästään 1 pkt linssejä.

Grace
Seuraa 
Liittynyt16.4.2015

Paljonko on 1 pkt linssejä? Niitähän on monenlaisia

Ralf1

Oishan sen voinnu mainita, et linssien pitää olla kypsiä.

Stifim

Toimiiko vain aito feta?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kommenteista!

Hyvä kun huomasitte, reseptiä on nyt täydennetty. Tässä ohjeessa käytetään kypsiä käyttövalmiita linssejä eikä värillä ole väliä, sekä vihreät että punaiset linssit toimivat. Linssien yleisin pakkauskoko on 230 grammaa, mutta tuskin menee pieleen, vaikka linssejä olisi hiukan enemmänkin.

Kannattaa käyttää nimenomaan aitoa fetaa, se toimii tässä parhaiten. 

Kiki00

Onko tämä kuinka monelle hengelle?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestä, tällä ohjeella tulee 1–2 annosta. 

Vierailija

Ohje on vähän epäselvä siltä osin kauanko linssit ovat uunissa. Ovatko ne ensin 20 min fetan kanssa, sitten vielä 5 min ja lopuksi vielä 15 min, vai ensin vain 5 min ja sitten 15 min?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1342 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Purkkipapuja, mausteista makkaraa, leipää ja lehtikaalia. Niistä on tämä simppeli herkkusalaatti tehty!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-mustapapusalaatti

Ainekset

5
dl
(hieman kuivahtanutta) vaaleaa leipää
4
rkl
oliiviöljyä
200
g
chorizoa
2
valkosipulinkynttä
1
tl + 1 tl
jauhettua paprika
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
150
g
lehtikaalisuikaleita
1
tlk
mustapapuja
½
pienen sitruunan mehu

Työvaiheet

  1. Jauha leipä karkeiksi muruiksi tehosekoittimessa.

  2. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuumenna puolet öljystä pannulla ja paista chorizoa 5 minuuttia pannulla, kunnes se on rapeaa.

  3. Kuori ja hienonna sillä aikaa valkosipulinkynnet. Nosta chorizo reikäkauhalla kulhoon. Siirrä valkosipuli pannulle ja paista chorizon rasvassa noin 2 minuuttia. Siirrä reikäkauhalla kulhoon.

  4. Lisää leivänmurut, puolet paprikasta, suola ja pippuri ja paista vielä muutama minuutti, kunnes leivänmurut ovat rapeita.

  5. Suikaloi lehtikaali kulhoon, lisää sitruunan mehu ja loput 2 rkl öljyä, möyhennä käsin hieman pehmeämmäksi. Kaada chorizon ja valkosipulin joukkoon. Valuta ja huuhdo mustapavut sekaan. Lisää loppu paprikajauhe. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  6. Jaa lautasille ja nosta päälle rapeita leivänmuruja. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kypsennä lohipalat lempeästi uunissa inkiväärillä maustetun lehtikaalipaistoksen päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkumalohi lehtikaalipedillä

Ainekset

600
g
kirjolohifileetä
1
ruukku
tilliä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
Lehtikaalipaistos
1
ps (200 g)
lehtikaalia
2
valkosipulinkynttä
1
punasipuli
20–30
g
inkivääriä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
½
sitruunan mehu
½
dl
vettä
½
tl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 astee­seen. Kuivaa kala, leikkaa se neljäksi pa­laksi. Tee kunkin palan keskelle viilto niin, että nahka pysyy ehjänä.
  2. Hienonna tilli kulhoon, lisää 2 rkl öljyä, kurkuma, 1 tl suolaa ja pippuri. Sivele seos kalan pintaan ja anna kalan maustua sen aikaa, kun esivalmistelet kasvikset.

  3. Poista lehtikaalista keskiranka ja hie­nonna se veitsellä pieneksi muruksi. Revi lehtiosat suupaloiksi. Kuori ja viipaloi val­kosipulit ja sipuli. Pese inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä uuninkestävässä paistinpannussa. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä ja lehti­kaalin keskirankapaloja 2 minuuttia. Lisää lehtikaalin lehtiosat ja seesaminsiemenet, paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

  4. Raasta sitruunankuori kulhoon, purista sitruunanmehu joukkoon, lisää vesi ja soke­ri. Sekoita neste paistokseen, anna kiehah­taa. Mausta paistos suolalla. Laita kalapa­lat paistoksen pinnalle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Välimeren henkeen maustettu broileri, pippurinen rucola ja suolainen parmesaani ovat mainio makukombo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileri-rucolasalaatti

Ainekset

1
rs (600 g)
broilerin ohutleikkeitä (miedosti suolattu)
1
dl
oliiviöljyä
½
sitruuna (mehu ja kuori)
1
ruukku lehtipersiljaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (65 g)
rucolaa
pala (n. 30 g)
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Pyyhi broilerit kuivaksi talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu ja paista ohutleikkeitä molemmin puolin yhteensä noin 6 minuuttia.

  2. Laita öljy broilereiden kypsyessä isoon kulhoon. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu kulhoon öljyn joukkoon. Hienonna lehtipersilja ja lisää se mausteiden kanssa öljyyn.

  3. Suikaloi kypsät broilerit suoraan kulhoon ja kääntele palat persiljaöljyssä. Anna maustua muutama minuutti.

  4. Levitä rucola tarjoiluvadille tai lautasille. Lisää päälle marinoituneet broilerit ja hieman persiljaöljyä. Höylää parmesaanijuustosta kuorimaveitsellä lastuja salaatin päälle.

Vinkki Voit valmistaa broilerin jo edellisenä iltana persiljaöljyyn maustumaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kananmunaa, kaalisalaattia ja majoneesia. Japanissa suosittu kananmunaleipä tamago sando tehdään vaaleimmasta vehnäpaahtiksesta, jota kaupasta löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min + kananmunien keittäminen 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset munaleivät

Ainekset

4
kananmunaa
Munamajoneesi
2
kananmunaa
2
dl
kewpie-majoneesia
Kaali-kurkkusalaatti
6
dl
valkokaalia ohuina suikaleina
½
tl
suolaa
2
avomaankurkkua
1
rkl
riisiviinietikkaa
Lisäksi
8
viipaletta vaaleaa, isoa vehnäpaahtoleipää
2
kevätsipulia
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita kaikki 6 kananmunaa kiehuvaan ve­teen ja anna niiden kiehua ensin 4 minuut­tia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Ota neljän minuutin koh­dalla 4 kananmunaa lusikalla pois vedestä ja laita ne kylmään veteen jäähtymään. Kei­tä kattilaan jääviä kahta kananmunaa vielä 4 minuuttia eli yhteensä 8 minuuttia. Siirrä nekin kylmään veteen jäähtymään.

  2. Kuori ja hienonna kovat munat veitsellä kulhoon. Sekoita majoneesi joukkoon.

  3. Tee kaali-kurkkusalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja mausta suolalla. Viipa­loi kurkut juustohöylällä kaalin joukkoon. Li­sää etikka ja sekoita.

  4. Jaa kaalisalaatti neljälle leipäviipaleelle. Voitele toiset 4 viipaletta paksulti munama­joneesilla. Kuori pehmeäksi keitetyt kanan­munat ja aseta yksi muna jokaiseen leipään kaalisalaatin keskelle. Silppua munan ja kaalin päälle kevätsipulia ja paina muna­majoneesilla voideltu leipäviipale varovasti kanneksi. Leikkaa leipä sahalaitaisella veit­sellä puoliksi ja ripottele suolaa ja mustapip­puria munan leikkuupinnalle.

Vinkki Japanilaista kewpie-majoneesia myy­dään isoissa marketeissa ja aasialaisissa ruokakaupoissa. Voit korvata sen sekoitta­malla hieman dijoninsinappia tavalliseen majoneesiin.

Kommentit (0)