
Makealla mangochutneylla silattu suolainen uunifeta on koukuttavan hyvää.
Makea linssisalaatti ja paistettua fetaa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita feta uunivuokaan ja sivele päälle mango-chutneytä. Valuta ja huuhdo linssit ja levitä leivinpaperille tasaisesti. Laita feta ja linssit uuniin. Paista fetaa noin 20 minuuttia.
- Ota linssit uunista 5 minuutin kuluttua ja sekoita joukkoon öljy, hunaja ja suola. Laita takaisin uuniin 15 minuutiksi.
- Sekoita hunajavinegretin ainekset keskenään. Huuhdo ja viipaloi kurkku ja tomaatit lautaselle. Nosta päälle feta ja ripottele rapeat linssit päälle. Pirskota päälle kastiketta ja tuoreita yrttejä.
Ohjeessa on vihreitä linssejä ja kuvassa punaisia. Ohjeessa riittäisi hyvin pelkästään 1 pkt linssejä.
Paljonko on 1 pkt linssejä? Niitähän on monenlaisia
Oishan sen voinnu mainita, et linssien pitää olla kypsiä.
Toimiiko vain aito feta?
Kiitos kommenteista!
Hyvä kun huomasitte, reseptiä on nyt täydennetty. Tässä ohjeessa käytetään kypsiä käyttövalmiita linssejä eikä värillä ole väliä, sekä vihreät että punaiset linssit toimivat. Linssien yleisin pakkauskoko on 230 grammaa, mutta tuskin menee pieleen, vaikka linssejä olisi hiukan enemmänkin.
Kannattaa käyttää nimenomaan aitoa fetaa, se toimii tässä parhaiten.
Onko tämä kuinka monelle hengelle?
Kiitos kysymyksestä, tällä ohjeella tulee 1–2 annosta.
Ohje on vähän epäselvä siltä osin kauanko linssit ovat uunissa. Ovatko ne ensin 20 min fetan kanssa, sitten vielä 5 min ja lopuksi vielä 15 min, vai ensin vain 5 min ja sitten 15 min?