
Täyttävä herkkumunakas syntyy 10 minuutissa kaupan valmiista grillibroilerista. Täydellisen helppoa!
Kalifornian kana-avokadomunakas
Ainekset
Työvaiheet
- Paista pekoniviipaleet rapeiksi kuumalla pannulla, siirrä hetkeksi sivuun.
- Riko kananmunien rakenne ja lorauta hieman vettä joukkoon.
- Kuumenna tilkka öljyä pannulla (tai käytä pekonista pannulle irronnutta rasvaa) ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Liikuttele lastalla, jotta munakas kypsyy tasaisesti. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
- Revi sillä aikaa broileri ja viipaloi tomaatti ja kuori ja viipaloi avokado.
- Pursota majoneesi ja sinappi toiselle puolelle munakasta, täytä broilerilla, pekonilla, tomaatilla ja avokadolla. Taita munakkaan toinen puoli kanneksi päälle. Anna vetäytyä minuutin ajan kannen alla. Toista sama lopulle munakasmassalle.
5 minuuttia kun munakasta kypsentää niin saa kovan ja ylikypsän, kärtsänneen kauheuden. Jos munakas ei kypsy juuri oikeanlaiseksi noin 60 sekunnissa, on keittotaidossa vielä hiomisen varaa.
Toki 60sek saa hyvän munakkaan, ellei tiedä paremmasta? Liettuassa tilasin aamupalaksi munakkaan. Koska se oli poikkeuksellisen hyvä, kävin kysymässä kokilta, miten se oli tehty. Hän painotti tuota hauduttamista sekä sekoittamistapaa paistettaessa. Paistamiseen meni aikaa vajaa 10min.
Eihän munakas minuutissa miksikään tule, paistettu kananmuna ehkä, mutta neljän munan munakkaasta ei kyllä ehdi hyytymään kuin vähän pohja. Suomessa tosin saa raakaakin kananmunaa kai syödä, mutta munakasta se ei ole.
Lueppa ohje uudelleen ei neljän vaan kahden munan munakas. Annos puolitettiin.