
Kun kaalikäärylehimo iskee mutta aikaa on vain vähän, kokkaa nämä! Pikaiset kaalikääryleet tehdään lehtikaalista ja niiden sisälle tulee mehevä jauheliha-couscoustäyte.
Lehtikaali-couscouskääryleet ja puolukkachutney
Ainekset
Työvaiheet
- Tee chutney (ks. ohje alla).
- Laita couscous ja ¼ tl suolaa kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada couscousin päälle. Peitä kulho kannella ja anna couscousin turvota huoneenlämmössä 5–7 minuuttia. Lisää sitten jauheliha, jogurtti, kananmuna, juustokumina, pippuri ja ½ tl suolaa. Sekoita täyte tasaiseksi.
- Leikkaa lehtikaaleista kova ruoti pois niin että lehti jää mahdollisimman ehjäksi. Laita runsas ruokalusikallinen täytettä lehdelle, käännä lehden reunat täytteen päälle ja rullaa tiukaksi kääröksi. Sulje puutikuilla.
- Tee lihaliemi ja mausta se hunajalla.
- Paista kääröjä kahdessa paistinpannussa voissa ensin kovalla lämmöllä 2 minuuttia ja sitten miedolla lämmöllä noin 8–10 minuuttia. Valele kääryleitä kypsentämisen aikana hunaja-lihaliemellä.
Puolukkachutney
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna sipuli ja laita se pieneen kattilaan. Lisää sokeri, etikka ja mausteet ja kiehauta. Lisää puolukat ja keitä noin 5 minuuttia. Jätä jäähtymään. Poista laakerinlehti, kun chutney on jäähtynyt.
No aika pieniksi ne jää, kun sen ruodin leikkaa pois. Ja kuskusta en käytä mihinkään sensijaan kotimaista ohraa.
Itse inhosin kaaliruokia koko nuoruuteni ja aikuisuuteni asti, vasta nyt parivuotta sitten aloin käyttää sitä, kun halusin vähähiilarista ruokaa. Ja yllätys oli se , että sehän onkin hyvää. Nyt on tullut syötyä niin kaalilaatikkoa ja kasvisten sekaan pannulle kuin kaalikääryleitä ja keittoakin. Aloitinkin juuri tuolla lehtikaalilla tutustumisen.