
Juhlien helpoin peltikakku tulee tässä! Kauniit ricottaleivokset lainaavat leikkisän ulkonäkönsä japanilaisilta hedelmävoikkareilta eli fruit sandoilta.
Hedelmäiset ricottaleivokset
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Siivilöi kuivat aineet ja lisää sitruunan kuori taikinaan, sekoita kevyesti käännellen tasaiseksi taikinaksi.
-
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä uunissa noin 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa sitten puhtaalle leivinpaperille.
-
Poista kakkulevyssä kiinni oleva leivinpaperi ja leikkaa kakun reunat veitsellä tasaiseksi. Sekoita kostutuksen maito ja vaniljasokeri. Kostuta pohja vaniljamaidolla.
-
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi. Sekoita sillä aikaa rahka, ricotta ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Puristele liivatteet kylmästä vedestä ja liuota ne sitruunamehuun. Sekoita liivatesitruunaseos ohuena nauhana rahkaricottaseokseen. Kääntele kermavaahto joukkoon ja levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kakkupohjalle. Anna jähmettyä kylmässä noin 1 tunti.
-
Viipaloi hedelmät ja mansikat kakun päälle. Leikkaa kakku leivoksiksi tai tarjoa sellaisenaan.
Rehellisesti sanottuna ei tullut kovin hyvän makuista tällä reseptillä. Pohja on ihanan kevyt ja raikas, mutta täyte on liian raskas ja rahkainen. Vähemmän rahkaa tai enemmän kermavaahtoa sen tilalla vois toimii paremmin. Liivate on aivan turha tässä ja toivon, että olisin jättänyt laittamatta. Hedelmiä ja marjoja kannattaa laittaa paljon enemmän kuin kuvassa, koska tuossa täytteessä ei ole mitään makua. Ja jos ne meinaa tarjota paloina niinkuin kuvassa niin leikkaa palat ensin ja sitten vasta hedelmät päälle koska ne muuten leikatessa uppoutuu siihen rahkaan eikä näytä mitenkään tarjoilukelpoiselta.