Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Juhlien helpoin peltikakku tulee tässä! Kauniit ricottaleivokset lainaavat leikkisän ulkonäkönsä japanilaisilta hedelmävoikkareilta eli fruit sandoilta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16–20 kpl
Valmistusaika
45 min + jääkaapissa 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmäiset ricottaleivokset

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
1
dl
kaurajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
sitruuna
TÄYTE
3
liivatelehteä
500
g
maitorahkaa
250
g
ricottajuustoa
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
2
rkl
sitruunamehua
KOSTUTUS
½
dl
maitoa
1 ½
tl
vaniljasokeria
KORISTELU
esim. kiiviä, mangoa ja mansikkaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Siivilöi kuivat aineet ja lisää sitruunan kuori taikinaan, sekoita kevyesti käännellen tasaiseksi taikinaksi.

  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä uunissa noin 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kumoa sitten puhtaalle leivinpaperille.

  3. Poista kakkulevyssä kiinni oleva leivinpaperi ja leikkaa kakun reunat veitsellä tasaiseksi. Sekoita kostutuksen maito ja vaniljasokeri. Kostuta pohja vaniljamaidolla.

  4. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 15 minuutiksi. Sekoita sillä aikaa rahka, ricotta ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Puristele liivatteet kylmästä vedestä ja liuota ne sitruunamehuun. Sekoita liivatesitruunaseos ohuena nauhana rahkaricottaseokseen. Kääntele kermavaahto joukkoon ja levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi kakkupohjalle. Anna jähmettyä kylmässä noin 1 tunti.

  5. Viipaloi hedelmät ja mansikat kakun päälle. Leikkaa kakku leivoksiksi tai tarjoa sellaisenaan.

Kommentit (1)

Vierailija

Rehellisesti sanottuna ei tullut kovin hyvän makuista tällä reseptillä. Pohja on ihanan kevyt ja raikas, mutta täyte on liian raskas ja rahkainen. Vähemmän rahkaa tai enemmän kermavaahtoa sen tilalla vois toimii paremmin. Liivate on aivan turha tässä ja toivon, että olisin jättänyt laittamatta. Hedelmiä ja marjoja kannattaa laittaa paljon enemmän kuin kuvassa, koska tuossa täytteessä ei ole mitään makua. Ja jos ne meinaa tarjota paloina niinkuin kuvassa niin leikkaa palat ensin ja sitten vasta hedelmät päälle koska ne muuten leikatessa uppoutuu siihen rahkaan eikä näytä mitenkään tarjoilukelpoiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.