Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Taltuta syysnälkä yhden vuoan taktiikalla! Omenasiiderissä haudutettu punakaali, tuore rosmariini ja mausteinen raakamakkara ovat uskomattoman hyvät yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siiderissä haudutettu kaali-makkarapaistos

Ainekset

4
punasipulia
2
omenaa
¼
punakaali
4
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
sitruuna
1
tl
currya
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (280 g)
mausteista raakamakkaraa
Lisäksi
4
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
tlk (33 cl)
kuivaa siideriä
1
prk (150 g)
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko sipulit. Lohko myös omenat. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna rosmariininlehdet. Laita aineet uunivuokaan. Purista sitruunan mehu joukkoon. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin.
  2. Leikkaa makkaroiden pintaan viillot ja paina makkarat kasvisten pinnalle. (Jos kypsennät ruuan seuraavana päivänä, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin.)
  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Tee lihaliemi vedestä ja liemikuutiosta. Kaada siideri liemeen. Lisää liemi makkaravuokaan ja kypsennä uunissa 20–30 minuuttia.
  4. Lusikoi ranskankerma kypsän ruuan pinnalle.

Kommentit (2)

Vierailija

Paistos oli maultaan tosi hyvä, mutta jäi todella vetiseksi. Onko nesteen määrä reseptissä oikea, paistos oli kuin keittoa?

AnttiT
Seuraa 
Liittynyt8.9.2019

Sama huomio. Tuntuu että nesteen määrä miltei lisääntyi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vadelma ja passiohedelmä on vastustamaton yhdistelmä. Glukoosisiirapin avulla niistä saa ihanat hedelmäjätskit, jotka eivät muutu hileisiksi jäätyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
10 min + jäätyminen noin 6 h
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-passiohedelmämehujää

Ainekset

6
passiohedelmää
300
g
tuoreita vadelmia
1
rkl + 6 rkl
glukoosisiirappia
1
rkl + 1,5 rkl
vaaleaa siirappia

Työvaiheet

  1. Lusikoi passiohedelmien hedelmäliha kulhoon. Lisää 1 rkl glukoosisiirappia ja 1 rkl vaaleaa siirappia. Soseuta tasaiseksi. Jaa 6 mehujäämuottiin. Laita pakastimeen noin 1,5 tunniksi.

  2. Soseuta vadelmat, paseeraa siemenet halutessasi pois. Lisää 6 rkl glukoosisiirappia ja 1,5 rkl vaaleaa siirappia ja soseuta uudelleen tasaiseksi. Kaada mehujäämuotteihin jääneen passiohedelmäkerroksen jälkeen. Pakasta vielä vähintään 4 tuntia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Ihanat kesäkasvikset kypsyvät liemessä, joka saa muikean makunsa possumakkarasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-kesäkeitto

Ainekset

400
g
vaaleaa possumakkaraa (gluteenitonta)
8
varhais- tai kesäperunaa
1
kukkakaali
2
kesäsipulia varsineen
1
rkl
voita
7
dl
kanalientä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä (tai tuoreita)
150
g
ranskankermaa
½
ruukku
tuoretta kirveliä
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pilko makkarat noin sentin paloiksi. Pese ja puolita perunat. Leikkaa kukkakaali suupaloiksi ja hienonna sipulit.

  2. Paista makkarat voissa kattilassa kauniin ruskeiksi. Lisää perunat ja kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kypsyä kannen alla hiljalleen noin 5–10 minuuttia, lisää sitten kukkakaalit ja keitä vielä 5 minuuttia. Lisää sipulit, herneet ja ranskankerma, ja anna kiehahtaa.

  3. Hienonna kirveli keiton pinnalle. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Huomaa, että makkaroista tulee liemeen suolaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Fetanystävän pihvit onnistuvat niin jauhelihasta kuin keitetystä kvinoastakin! Valitse kumpi vain, lopputuloksena on 16 herkkupihviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 pientä kasvis- tai jauhelihapihviä
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Fetapihvit kahdella tapaa

Ainekset

2
dl
kotimaista kvinoaa TAI 400 g sika-nautajauhelihaa
2
valkosipulinkynttä silppuna
150
g
fetaa
½
prk
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita öljyssä
1
kananmuna
1
ruukku
tuoretta basilikaa
1
dl
korppujauhoa
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Retiisitsatsiki
100
g
retiisejä
1
pkt
valmista tsatsikia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja keitä kvinoa paketin ohjeiden mukaan. Anna jäähtyä hetken ja sekoita muiden ainesten kanssa. Jos teet sekasyöjän version, sekoita jauheliha muiden ainesten kanssa. Laita kvinoataikina kylmään noin 15 minuutiksi ja muotoile sitten minipihveiksi leivinpaperille uunipellille. Jauhelihataikinan voi taputella isommiksi pihveiksi. Valuta päälle hieman aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Paista kvinoapihvit kiertoilmalla kullanruskeiksi, noin 20 minuuttia. Jauhelihapihvit valmistuvat samassa ajassa ilman kiertoilmaa.

  2. Tee retiisitsatski. Pese ja raasta retiisit ja sekoita tsatsikin joukkoon. 

Vinkki! Valitse kotimainen kvinoa, sillä se puuroutuu ja sopii siksi kasvispihveihin.

Kommentit (1)

Käyttäjä1228
Seuraa 
Liittynyt1.2.2015

Puoli prk on aika huono mitta reseptissä! Voisko vähän tarkentaa.

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Valmispaistettavat croissaint-taikinat pelastavat taas! Kääri ne rullalle kaalin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-croissantit

Ainekset

1
pieni (n. 400 g) varhais- tai kesäkaali
1
pkt (240 g)
käyttövalmista croissant-taikinaa (esim: Danerolles)
1
pkt (125 g)
sinihomejuustoa
2
rkl
öljyä
2
tl
provencen yrttisekoitusta
1
kananmuna
2
tl
unikonsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Leikkaa kaali kuuteen, noin 5–6 cm:n lohkoon. Laita lohkot kulhoon ja murenna joukkoon juusto.

  3. Lisää öljy ja yrttisekoitus ja sekoita niin, että kaalilohkot maustuvat kauttaaltaan. Painele juustomuruja kaalilohkojen sisään.

  4. Avaa croissant-taikina, rullaa se auki ja leikkaa palat katkoviivan mukaan. Laita kullekin taikinapalalle kaalilohko ja kääri taikina kaalin ympäri.

  5. Laita croissantit uunipellille, voitele munalla ja ripotte pinnalle siemeniä.

  6. Paista uunissa 15 minuuttia.

Kommentit (0)