Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2277 reseptiä.
Linkitetty 95 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilaisten pannareiden juju on marenkivaahto, joka paisuttaa pannarit kohokkaan tavoin. Jos haluat yrittää korkeusennätystä, jäähdytä valkuaiset todella kylmiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 pientä pannaria
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pumpulipannarit

Ainekset

2
isoa kylmää kananmunaa
3
rkl
maustamatonta jogurttia
4
rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
sokeria
2
tl
sitruunamehua
LISÄKSI
1–2
tl
rypsiöljyä
3–4
rkl
vettä
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin.

  2. Lisää jogurtti keltuaisten joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi vehnä- ja perunajauhot, leivinjauhe ja vanilja seokseen. Sekoita, älä vatkaa.

  3. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella pienellä teholla, jotta vaahtoon syntyy paljon pieniä kuplia. Nosta hieman nopeutta ja lisää sokeri lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää sitruunamehu ja vatkaa, muutama minuutti, kunnes seokseen muodostuu pehmeitä huippuja.

  4. Kääntele valkuaisvaahto kahdessa erässä keltuaisseokseen. Sekoita tasaiseksi. Laita puolet taikinasta pursotinpussiin ja loppu jääkaappiin odottamaan.

  5. Kuumenna korkeareunainen, kannellinen, pinnoitettu pannu matalalla lämmöllä. Lisää öljy ja pyyhi se talouspaperilla pannun pintaan. Näin pannareihin tulee tasainen väri.

  6. Paista 3–4 pannaria kerrallaan alhaisella lämmöllä. Pursota taikinaa korkeiksi keoiksi (Ø noin 5–6 cm, korkeus 4–5 cm) pannuun. Valuta 1 rkl vettä pannareiden väliin ja peitä pannu kannella. Kypsennä 2 minuuttia ja pursota sitten uusi kerros taikinaa pannareille ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle. Lisää vettä tarvittaessa. Kypsennä vielä kannen alla 6–7 minuuttia, kunnes pinta on kuiva ja pannarit irtoavat pannusta.

  7. Käännä pannarit varovasti lastalla. Lisää vähän vettä pannuun ja paista kannen alla vielä 4–5 minuuttia. Pidä valmiit pannarit lämpiminä 100-asteisessa uunissa.

  8. Laita loppu taikina pursotinpussiin ja paista samalla tavalla. Tarjoa kirsikkahillokkeen ja -vaahdon kanssa.

Kirsikkahilloke ja -vaahto

Ainekset

250
g
pakastekirsikoita (Pirkka Parhaat)
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
(2_3
rkl
kirsikkasiirappia hillokkeesta)

Työvaiheet

  1. Keitä kirsikoita ja sokeria kattilassa ilman kantta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 7–10 minuuttia, kunnes neste on siirappimaista. Anna jäähtyä.

  2. Vaahdota kerma ja sekoita 2–3 rkl kirsikkasiirappia vaahdon joukkoon.

Kommentit (2)

Keliaakikk8

Onnistuuko taikina, jos vehnäjauhot korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentista! Tämä ohje kuuluu niihin, jotka pitäisi kokeilla gluteenittomana versiona ennen kuin uskaltaisi luvata, että onnistuu. Uskoisin, että maukkaat pannarit saa kuitenkin aikaiseksi gluteenittomalla jauhoseoksellakin - jos sitten eroa on jossain niin ehkä kohoamistuloksessa (jauhoja on suhteessa muihin aineksiin aika vähän, kun pannareiden rakenne perustuu valkuais- ja keltuais-jogurttivaahtoihin). Jos kokeilet, kerro kuinka onnistuit!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1194 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Aaisalaisista keittiöistä tutut siitakesienet istuvat hyvin myös saksalaistyyliseen liekkipiirakkaan. Voit valmistaa saman piirakan myös suppiksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + taikinan vetäytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Liekkipiiras siitakesienistä

Ainekset

Pohja
4
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
kananmuna
1
dl
vettä
1+1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
rs (100 g)
siitakesieniä
1
punasipulia
1
omena
2
oksaa
rosmariinia
1
rs (150 g)
ranskankermaa
100
g
kylmäsavulohta siivuina
2
oksaa
rosmariinia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa kaikki pohjan ainekset ja vaivaa taikina tasaiseksi. Voitele taikinapallo ruokalusikallisella öljyä ja kääri se tuorekelmuun. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita tyhjä uunipelti uuniin kuumenemaan.

  3. Kauli taikina leivinpaperin päällä isoksi ja ohueksi, pellin kokoiseksi levyksi. Viipaloi sienet, kuori ja suikaloi sipulit ja omena. Hienonna rosmariini.

  4. Mausta ranskankerma suolalla ja pippurilla ja levitä se pohjan päälle. Laita sienet, sipulit, omena ja kylmäsavulohi siivuina pinnalle. Ripottele päälle vielä rosmariinia.

  5. Ota kuuma pelti uunista ja vedä täytetty pohja leivinpaperin avulla pellille. Paista piirasta kuumassa uunissa 8–10 minuuttia, kunnes taikinareunat hieman tummuvat.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 40 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Reilusti rapeaa kauratoskaa ja meheviksi kypsyneitä omenoita. Kotoisa klassikkojälkkäri on parhaimmillaan uunilämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Paras kauratoskapinta syntyy isoista kaurahiutaleista, mutta onnistuu tavallisistakin. Valitse tarvittaessa gluteenittomasti tuotetut kaurahiutaleet.

Jos käytät maidotonta margariinia, omenapaistos on vegaaninen.

Uunin alimmalla tasolla omenat kypsyvät takuumeheviksi eikä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Kauratoskaomenat

Ainekset

reilu 1
kg
hapokkaita omenoita
1
tl
kanelia
Kauratoska
150
g
voita tai margariinia
dl (100 g)
fariinisokeria
¼
tl
suolaa
4
dl
isoja kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Pese omenat ja leikkaa ne kuorineen reiluiksi lohkoiksi siemenkotaa myötäillen. Puolita lohkot halutessasi. Levitä ne piirakkavuokaan (Ø 28 cm). (Vuokaa ei tarvitse voidella.)
  2. Ripottele kaneli omenoiden päälle.
  3. Pehmitä tai sulata voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon sokeri, suolaripaus ja kaurahiutaleet. 
  4. Jaa seos tasaisesti omenoiden päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia, kunnes kaurapinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin.
  5. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 703 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Raasta kovahkot omenat teeleipätaikinaan. Saat pellillisen mehevän rieskamaisia leipäsiä. Nämä leivät onnistuvat koululaisiltakin!

Vinkki! Makeahkot omena-teeleivät maistuvat ihanilta sinihomejuuston kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
9 kpl
Valmistusaika
10 min + 15 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Omena-teeleivät

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
2
dl
puurohiutaleita (esim. kaura- tai neljän viljan hiutaleita)
1
dl
grahamjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
¾
tl
suolaa
2
dl
maitoa
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2–4
(300 g)
kirpeää omenaa raastettuna
pähkinöitä rouhittuna

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, öljy ja omenaraaste.
  2. Jaa seos leivinpaperin päälle pellille yhdeksäksi kasaksi. Taputtele kasat lusikalla ohuiksi leipäsiksi. Ripottele päälle rouhittuja pähkinöitä.
  3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä. 

Kommentit (0)

Nämä ovat erittäin helppo ja nopea valmistaa ja lisäksi vielä maukkaan hyvää, koska marinadi käytetään kastikkeen valmistuksessa makua antamaan. Helpottaa ruoanlaittoa erittäin paljon. Sopii paistettujen perunoiden, riisin ja pastan seuraksi esim.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Hunajaiset broilerisisäfileepihvit marinadikastikkeessa

Ainekset

500
g
Kariniemen Kananpojan Hunaja sisäfileepihvi (8 - 11 kpl), marinadissa
2
dl
Planti Cooking Original (kaurakermavalmiste)/kermaa
1
rkl
vehnäjauhoja suurusteeksi, jos käyttää vain kermaa
hivenen
pippurisekoitetta
0,5
tl
suolaa
rasvaa paistamiseen sopivasti

Työvaiheet

Ota huoneen lämpöön ajoissa fileepihvit, paista sitten kuumalla pannulla juoksevassa rasvassa nopeasti, että ovat saaneet paistopintaan väriä, ei saa antaa kuivua paistaessa, vaikka kahdessa erässä jos on pieni paistinpannu.

Laita paistetut fileepihvit sopivaan kattilaan ja lisää hiukan pannulle kylmää vettä ja anna vähän kiehahtaa, lisää se antamaan makua kastikkeeseen, lisää sitten rasiaan jäänyt marinadi joukkoon, mikä tuli fileepihvien mukana, sekä kaurakermavalmiste tai kermaa johon on sekoitettu 1 rkl vehnäjauhoja suurusteeksi, sekoittele vähän ja lisää suola ja pippurisekoitusta hivenen. Sekoita ja keitä hiljalleen n. 10 min. Ja eikun syömään, niin nopeasti valmistuu maukkaat broilerifileepihvit marinadikastikkeessa.

Kommentit (0)