Grillattu tatti on yksinkertaisuudessaan ylellinen herkku. Tuoreena poimittu herkkupala paistuu vaikka nuotiolla makkaratikussa ja on käsittämättömän hyvää myös kylmänä.
Grillitatit
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista tatit harjaamalla. Jos pillit ovat vaaleita ja kiinteitä, älä poista niitä.
- Jätä pienet tatit kokonaisiksi tai halkaise ne pitkittäin kahteen osaan. Viipaloi isommat tatit tai pilko ne suupaloiksi ja pujota grillivartaisiin.
- Hienonna rosmariininoksa. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki mausteöljyn ainekset keskenään. Grillaa tatit sellaisenaan ja sivele niitä kevyesti marinadilla grillaamisen aikana. Tai jälkimarinoi tatit eli grillaa ensin ja valuta marinadi sitten päälle.
- Grillaa puolikkaita tatteja kuumalla parilalla tai hiilloksella 5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes pinta on paahtunut kauniisti. Viipaleille riittää pari minuuttia molemmin puolin.
- Purista grillatun tatin päälle lopuksi hieman sitruunamehua.
tehty syöty,annetun ohjeen mukaan ensi kerta piteet 7-ei kylkiäisiä,parempi kuin panulla,teen udeleenkin,syön kuin tapas,esim-kyytipoikana-hyvä viini.