Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 360 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Sakea linssikeitto vain paranee lämmitettäessä, joten sitä kannattaa saman tien keittää tuplasatsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min + keittäminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-linssikeitto

Ainekset

2
porkkanaa
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
lehtisellerin varsi
1
rkl
öljyä
1 1/2
dl
punaisia linssejä
1
tl
kurkumaa
6
dl
kasvislientä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
rkl
omenaviinietikkaa
ripaus
suolaa
Lisäksi
tuoretta korianteria
1
dl
kreikkalaista jogurttia keiton pinnalle (6 %)

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele porkkanat. Hienonna sipulit ja lehtiselleri. Paista kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja lisää kattilaan kasvisten joukkoon yhdessä kurkuman kanssa. Jatka paistamista vielä toiset pari minuuttia. Kaada kasviliemi kattilaan ja anna keiton hautua hiljaa poreillen noin 30 minuuttia.
  2. Mausta valmis keitto raastetulla inkiväärillä ja tilkalla omenaviinietikkaa. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa ripaus.
  3. Viimeistele annos korianterilla ja jogurtilla.

Vinkki Suolan käyttöön kannattaa kiinnittää huomiota, sillä suola turvottaa ja kerää turhaa nestettä elimistöön. Käytä tilalla runsaammin mausteita, kuten inkivääriä ja kurkumaa.

Kommentit (6)

kuha

13 ainesosaa ei tuu ainakaan täällä tehdyksi

Vierailija

Onko kyseessä tölkkilinssit vai kuivatavara?

kike79

kuivista aina ite tehny, tölkistä saa tietysti nopeammin, mutta siten pitää käyttää akikki nopsaan, ja otse olen tehny tätä monesti tosin olen jättänyt puolet aineista pois, silti herkkua :P

Söpökäs

Miksi linssit pitää huuhdella?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä, kuivatuissa linsseissä saattaa olla pölyä ja muuta kevyttä likaa, minkä vuoksi niille suositellaan huuhtomista.

Vierailija

Tuplasin kaikki ainesosat, tuli melkoisen vetistä, ei lainkaan sakeaa 😏

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kasvisbursassa pihvin virkaa toimittaa marinoitu portobellosieni, jonka ”lihaisuus” yllättää. Tämä sienipihvi on varmasti ravintoloiden kasvisburgereista tuttu, mutta onnistuu helposti kotioloissakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobello-sipulibursat

Ainekset

4
isoa portobellosientä
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
½
dl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
pizzamaustetta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
KARAMELLISOIDUT SIPULIT
2
isoa sipulia
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
dl (vegaanista)
valkosipulimajoneesia eli aiolia
1
tomaatti
4
salaatinlehteä

Työvaiheet

  1. Poista portobelloilta jalat.

  2. Tee marinadi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada pussiin. Puhdista sienet ja kääntele marinadiin. Marinoi vähintään 30 minuuttia, pussia välillä hölskytellen.

  3. Karamellisoi sillä aikaa sipulit. Kuori ja viipaloi sipulit ohuesti. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää sipulirenkaat ja suola. Paista keskilämmöllä usein käännellen noin 15 minuuttia, kunnes sipulit ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Varo polttamasta sipuleita! Siirrä sivuun.

  4. Grillaa portobellot (tai paista pannulla öljyssä) noin 5 minuuttia per puoli, pussiin jääneellä marinadilla sivellen.

  5. Grillaa myös öljytyt sämpylänpuolikkaat. Viipaloi tomaatti.

  6. Kokoa hampurilaiset. Pursota aiolia pohjasämpylälle, laita päälle tomaattia ja salaattia, sitten portobello ja karamellisoitua sipulia. Pursota vielä aiolia ja laita kansisämpylä päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Parsan, pastan ja fetan liitto ei ole kolmiodraamaa, vaan aidosti toimiva yhdistelmä. Kun teet ruoan risoton tapaan pikkuhiljaa lientä lisäämällä, pastan kypsyyttä on helppo tarkkailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsapasta risottotyyliin

Ainekset

400
g
(käsiteltyä) vihreää parsaa
1
iso sipuli
noin 1
litra kasvislientä
2
rkl
oliiviöljyä
300
g
pientä pastaa
½
sitruunan kuoriraaste
suolaa ja pippuria
PÄÄLLE
100
g
fetaa
(raastettua parmesaania)

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kovat kannat ja kuori tarvittaessa, paloittele. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Kiehauta kasvisliemi ja pidä lämpimänä liedellä.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää kuiva pasta ja kauhallinen kasvislientä. Lisää lientä aina sitä mukaa, kun pasta imee sen.

  4. Lisää parsapalat, kun keittoaikaa on jäljellä noin 4 minuuttia. Kokonaiskeittoaika on noin 20 minuuttia.

  5. Raasta lopuksi joukkoon sitruunan kuorta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

  6. Murustele annosten päälle fetaa ja raasta halutessasi parmesaania.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1449 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Pyttipannu goes Välimeri! Halloumi, oregano ja oliivit ovat tämän mainion pyttiksen juju, eikä yksi annos meinaa millään riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen halloumipyttipannu

Ainekset

2
rkl + 1 rkl
öljyä
600
g
perunoita
1
sipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua paprikaa
½
dl
mustia (kivettömiä) oliiveja
1
pkt (noin 150 g)
halloumityyppistä juustoa (esim. Juustoportin Halla)
2
kananmunaa
LISÄKSI
2
rkl
srirachaa
2
rkl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Harjaa ja paloittele perunat. Esikeitä halutessasi perunoita kiehuvassa vedessä noin 5–10 minuuttia tai kunnes ne ovat lähes kypsiä.

  2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista perunoita 10–15 minuuttia, kuori ja hienonna sipuli loppuvaiheessa mukaan. Mausta ja kääntele oliivit sekaan. Siirrä perunaseos toiselle puolelle pannua.

  3. Paloittele juusto, lisää öljyä ja paista palat vapaalla pannunpuoliskolla kullanruskeaksi. Kääntele perunoiden ja oliivien joukkoon. Tee pannulle koloja seoksen keskelle ja riko kananmunat siihen. Kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet.

  4. Sekoita sriracha ja ketsuppi keskenään ja tarjoa pyttipannu tulisen ketsupin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2862 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Nokare koivun silmuilla maustettua aiolia on sopan sydän. Myös itse paahdetuista kasviksista keitetty liemi maustetaan silmuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kevätkeitto

Ainekset

LIEMI PAAHDETUISTA KASVIKSISTA
1
purjo
1
fenkoli
200
g
herkkusieniä
1
valkosipuli
2
l
vettä
1
tl
kokonaisia mustapippureita
1
dl
koivun silmuja
½
rkl
valkoviinietikkaa
2
tl
suolaa
½
tl
sokeria
LISÄKSI
1
pkt (250 g)
tofua
½
l
pieniä varhaisperunoita
1–2
porkkanaa
1
ps (150 g)
salaattiherneitä (esim. Pirkka)
½
dl
koivunsilmuja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo muutamaan palaan. Lohko fenkoli. Halkaise herkkusienet ja valkosipuli kuorineen.

  2. Laita kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 30 minuuttia. Laita kattilaan vesi, paahdetut kasvikset ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna liemen hautua 35 minuuttia. Kääri tofu talouspaperiin ja laita päälle kevyt paino 10 minuutiksi.

  3. Pese ja lohko perunat. Kuori porkkanat ja raasta ne raastimella tai julienneraudalla. Halkaise herneenpalot.

  4. Pyyhi tofusta valunut neste pois. Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista kevyesti kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan.

  5. Lisää koivun silmut liemeen ja jatka hauduttamista 10 minuuttia. Siivilöi liemi talteen ja painele kasviksista kaikki neste liemeen. Kaada takaisin kattilaan. Lisää etikka, suola ja sokeri.

  6. Kypsennä perunalohkoja liemessä 10–15 minuuttia. Lisää keittoon tofukuutiot, porkkanaraaste ja herneet juuri ennen tarjoilua. Koristele muutamalla koivunsilmulla. Tarjoa silmuaiolin kanssa.

Silmuaioli

Ainekset

1
dl
koivun silmuja
1–2
valkosipulinkynttä
1
huoneenlämpöinen muna
½
rkl
dijoninsinappia
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
suolaa
2
dl
huoneenlämpöistä r ypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Huuhtele silmut. Kuori ja pilko valkosipuli. Laita silmut ja valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon ja hienonna ne sauvasekoittimella tasaiseksi.

  2. Lisää joukkoon muna, sinappi, etikka ja suola sekä öljy ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kommentit (0)