Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 122 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuka sanoi, että pohjassa on oltava jauhoja? Näiden pikkupiiraiden pohjat tehdään pelkästä perunasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkupiirasta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen kaalin kinkkupiiraat

Ainekset

4
isoa (à 100 g)
perunaa (yleisperuna)
2
rkl
voita
Kinkkutäyte
150
g
palvikinkkua
2
dl
emmentalia tai muuta vahvaa juustoa raasteena
1
kananmuna
150
g
ranskankermaa
2
tl
maissitärkkelysjauhoja
Paahdetut kaalit
5
lehtikaalin lehteä
½
pientä (vihreää) kukkakaalia
4
varsiparsakaalia eli broccolinia
4
ruusukaalia
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori perunat ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi. Älä huuhtele viipaleita, sillä tärkkelys pitää pohjan koossa. Lado viipaleet uunipellille limittäin neljäksi piiraspohjaksi (Ø noin 10–15 cm). Sulata voi ja voitele sillä perunapohjat. Esikypsennä uunissa 10 minuuttia ja valmistele sillä aikaa kinkkutäyte ja kaalit.

  2. Kuutioi kinkku. Sekoita kinkku, juustoraaste, muna, ranskankerma ja maissitärkkelys kulhossa tasaiseksi.

  3. Revi lehtikaalin lehdet ja kukkakaali suupaloiksi. Halkaise broccolinit ja lohko ruusukaalit neljään osaan. Laita kaikki kaalit tyhjään kulhoon ja sekoita öljy ja suola joukkoon.

  4. Jaa kinkkutäyte perunapohjille. Levitä kaalit pellille piiraiden ympärille ja laita pelti uuniin 15 minuutiksi.

  5. Jaa paahdetut kaalit kinkkupiiraille ja tarjoa heti.

Kommentit (2)

Supersaukko

Tämä on niinkuin perunagaletten ja kinkkupizzan risteytys.

siistit kuvat kunniaan

Onpa ollut kovatehoinen kiertoilmauuni kun on täytteet uunipellille lentäneet.

Epäsiistin näköinen otos, ei kunnioiteta ruokaa kohtaan.

Piirakka ehkä ihan hyvää, mutta kun ihminen syö myös silmillään, niin myös

kuviin pitää kiinnittää enemmän huomiota.

Puhtaus puoli ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 192 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elina Himanen

Lihapullat pysyvät mehevinä, kun sekoitat massan joukkoon purkillisen ranskankermaa ja kypsennät pyörykät ruskistamisen jälkeen lihaliemessä. Viimeisen silauksen ruualle antaa pinnalle raastettu gruyèrejuusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalaiset maalaislihapyörykät

Ainekset

500
g
karitsan tai lampaan jauhelihaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
keltuainen
½
dl
paahdettua sipulirouhetta
2
rkl
kokojyvä-dijoninsinappia
½
dl
tuoretta rakuunaa hienonnettuna
3
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
tl
suolaa
Paistamiseen
voita ja rypsiöljyä
Liemi
1
sipuli
2
rkl
voita
1
rkl
ruokosokeria
3
dl
vettä
3
rkl
lihafondia
Päälle
2
dl
raastettua gruyèrejuustoa
1
dl
rakuunaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa jauheliha, ranskankerma, keltuainen, paahdettu sipulirouhe, sinappi, rakuuna, timjami ja suola. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile taikinasta 16 isoa lihapyörykkää leivinpaperin päälle.
  3. Ruskista lihapyörykät parissa erässä kuumalla paistinpannulla voi-rypsiöljysekoituksessa. Nosta pyörykät lautaselle.
  4. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa paistinpannulla. Lisää joukkoon sokeri ja paista vielä pari minuuttia.
  5. Lisää vesi ja lihafondi. Kiehauta. Nosta liemen joukkoon ruskistetut lihapyörykät. Hauduta lihapyörykät kypsäksi keskilämmöllä kannen alla 10 minuuttia.
  6. Raasta päälle gruyèrejuustoa ja hienonna pinnalle vielä rakuunaa tai lehtipersiljaa. Tarjoa perunamuusin, juurespyreen tai nauhapastan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

BBQ-maustettua porsaanfileetä, paahdettuja viinirypäleitä ja lehtikaalia suoraan pannulta. Tämä kylmän kauden salaatti on lämmin ja täynnä makua.

Juomasuositus: Possun ja savuisen kastikkeen seuraan sopii savutee. Vahva lapsang souchong on kuin tehty ruuille, joissa on mausteiden tai paahtamisen tuomaa savuisuutta. Savustetuista teenlehdistä tehdyn mustan teen makumaailma ei jää kakkoseksi bbq-possulle, vaan korostaa annoksen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin bbq-salaatti

Ainekset

BBQ-filee
1
(n. 500 g)
porsaan sisäfilee
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
bbq-maustekastiketta (hickory)
Paahdetut viinirypäleet
100
g (2 dl)
tummia viinirypäleitä
1
tl
rypsiöljyä
ripaus suolaa
Kastike
1
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
(karkeaa) dijoninsinappia
2
tl
vaahterasiirappia
3
rkl
oliiviöljyä
n. ½
tl
nestemäistä savuaromia
½
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
150
g
lehtikaalia
2
dl
fetaa tai parmesaania murennettuna

Työvaiheet

  1. Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Hiero suola ja pippuri pintaan.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Paista fileeseen öljyssä pannussa kaunis väri. Sivele bbq-kastike pintaan, työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja jatka paistamista uunissa, kunnes lihan sisälämpö on 70 astetta, noin 25 minuuttia. Peitä filee foliolla ja anna tasaantua noin 10 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa rypäleet. Pyöräytä ne suolalla maustetussa öljyssä ja laita leivinpaperille pellille. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

  4. Tee kastike. Sekoita etikka, sinappi ja siirappi keskenään. Lisää öljy vähän kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Mausta nestemäisellä savulla, suolalla ja pippurilla.

  5. Revi lehtikaali paloiksi ja paista öljyssä pannussa noin minuutti, kunnes kaali pehmenee hieman.

  6. Murenna juusto ja viipaloi liha. Asettele salaatti tarjoiluastiaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Reilusti täytettä, mojovasti mausteita ja riittävän kuuma öljy. Hyvin tehty lihis pärjää street food -kisassa siinä missä uudemmatkin tulokkaat.

Nauti lihapiirakka vastapaistettuna sellaisenaan tai mausta se ketsupilla, sinapilla ja kurkkusalaatilla.

Täältä löydät reseptin työvaihekuvat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
1 t 15 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lihapiirakat

Ainekset

Taikina
3
dl
täysmaitoa
25
g
tuorehiivaa
1
rkl
voita
1
rkl
sokeria
7
dl
vehnäjauhoja
tl
suolaa
Täyte
1
dl
puuroriisiä
4
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
tähtianis
1
iso
sipuli
1
rkl
voita
2
rkl
auringonkukkaöljyä
400
g
sika-nautajauhelihaa
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
tl
sokeria
½
tl
jauhettua maustepippuria
¼
tl
mustapippuria myllystä
ripaus
valkopippuria
tl
suolaa)
Paistamiseen
1
l
auringonkukkaöljyä

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sulata voi, lisää se ja sokeri maitoon. Sekoita jauhot erissä taikinaan. Vaivaa noin 5 minuuttia. Anna taikinan levätä 10 minuuttia ja vaivaa taas pari minuuttia. Lisää suola ja alusta taikina tasaiseksi. Peitä liinalla ja jätä kohoamaan.
  2. Huuhtele riisiä siivilässä kylmällä vedellä noin 5 minuuttia. Kuumenna 4 dl vettä, liemikuutio ja tähtianis. Keitä riisi liemessä kypsäksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sitä voissa pannussa 10 minuuttia. Siirrä sipulit kulhoon ja kuumenna pannu erittäin kuumaksi. Ruskista jauheliha öljyssä, kahdessa erässä, rapeaksi muruksi. Yhdistä se sipuleiden kanssa. Mausta etikalla, sinapinsiemenillä, sokerilla ja pippureilla.
  4. Valuta riisi ja sekoita se täytteeseen. Lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Jaa taikina 8 osaan, pyöritä palloiksi ja kauli sentin paksuisiksi soikioiksi. Jaa täyte pohjille, kostuta reunat, taita kaksinkerroin ja painele sauma tiiviiksi. Kohota 30 minuuttia.
  6. Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi. Pistele piirakat ja kypsennä pari piirakkaa kerrallaan kauniin ruskeiksi, noin 1½ minuuttia molemmilta puolilta. Siirrä piirakat reikäkauhalla talouspaperille valumaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2417 reseptiä.
Linkitetty 127 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Voilla leivotuissa pehmosämpylöissä maistuu lempeä kaura.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pehmosämpylät

Ainekset

5
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
1
tl
sokeria
n. 7–8
dl
sämpyläjauhoja
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Ota voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

  2. Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi, noin 42-asteiseksi. Sekoita kaurahiutaleet, hiiva, suola ja sokeri maitoon. Alusta noin puolet jauhoista joukkoon. Vaivaa pehmeä rasva ja loput jauhot käsin taikinaan. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

  3. Vuoraa iso uunivuoka tai pieni korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla. Pyöritä taikina jauhotetulla alustalla rennoksi, noin 50 cm:n pötköksi. Leikkaa se 20 palaan ja laita palat pellille leikkuupinta ylöspäin, noin puolen sentin päähän toisistaan. Anna kohota liinan alla 15 minuuttia.

  4. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kypsennä pehmosämpylöitä uunissa noin 12–15 minuuttia.

Kommentit (0)