Huolella kypsytetystä kasslerista syntyy herkullista nyhtöpossua pienellä vaivalla. Kärsivällisyys on kuitenkin projektissa valttia!
Mehevä nyhtöpossu
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa valkosipuli pieneksi silpuksi
- Sekoita marinadin ainekset niin isoon muoviastiaan että lihakin mahtuu siihen
- Upota liha marinadin sisään niin että on täysin marinadin peitossa.
- Anna lihan marinoitua jääkaapissa yön yli.
- Siirrä liha uunivuokaan ja kaada osa marinadista lihan päälle.
- Paista lihaa 100 asteisessa uunissa vähintään 8 tuntia.
- Valele lihaa säännöllisesti paistamisen aikana yli jääneellä marinadilla.
- Laita uuni pois päältä kahdeksan tunnin jälkeen ja anna lihan vetäytyä vielä tunnin verran jäähtyvässä uunissa.
Tarjoile esimerkiksi salaatin ja perunoiden kera.
Mehevältä näyttää!
Oletteko käyttäneet tummaa vai vaaleaa siirappia?
Tarvitseeko vuoassa olla kantta tai tarvitseeko laittaa foliota lihan päälle missään vaiheessa?
Kiitos kysymyksestäsi, laittaisin kyllä tuohon päälle kannen tai folion ja ottaisin sen pois kypsennyksen loppuvaiheessa. Lihasta irtoaa kyllä kypsennyksen aikana nestettä, mutta ylimääräisen voi antaa haihtua sitten kun liha on kunnolla muhinut peitettynä kypsäksi.