Näissä kasviksissa riittää makua ja rapsakkaa purutuntumaa kaikkien grilliruokien kylkeen. Kokeile vaikka pihvin lisukkeena!
Rapeat marinoidut kasvikset
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa marinointiliemen ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta. Sekoittele, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Pese kesäkurpitsa, herneenpalot, suippopaprika, parsakaali ja kukkakaali huolellisesti ja poista vaurioituneet osat veitsellä. Kuivaa kasviksia hieman keittiöpyyhkeellä.
- Kuori porkkanat. Leikkaa herneet vinottain kahteen palaan. Pilko parsa- ja kukkakaalit pieniksi nupuiksi. Leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi ja porkkanat sekä suippopaprika vinoviipaleiksi.
- Laita kasvikset kulhoon, kaada päälle jäähtynyt marinointiliemi. Sekoita varovasti isolla lusikalla, älä hajota kasviksia.
- Laita kelmu tiiviisti kulhon päälle ja nosta kulho jääkaappiin. Anna maistua yön ylitse tai vähintään 4 tuntia. Sekoita kasvikset hyvin ennen tarjoamista.
Erinomainen resepti! Tätä voisi olla kaapissa useasti! Kuinka kauan mahtaa säilyä hyvänä?
Kiitos kommentistasi! Kasvikset säilyvät tiiviissä astiassa jääkaapissa ainakin muutaman päivän.