Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 255 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Superhelppo tomaattikeitto valmistuu paseeratusta tomaatista vartissa. Aurinkokuivatut tomaatit ja chilillä maustettu kaurakerma antavat sopalle muhkean ja täyteläisen maun. Jos valitset vegaaniset höysteet, keitto on vegaaninen.

Tämä tomaattikeitto-ohje sopii täydellisesti kiireiseen arkeen.

Pohjaksi tarvitaan paseerattua tomaattia, joka muodostaa keiton rungon. Muhkean makunsa keitto saa aurinkokuivatuista tomaateista, valkosipulista ja timjamista. Lopuksi keitto pyöristetään kaurakermalla.

Keiton päälle ripoteltavaksi sopivat niin siemenet, fetamuru kuin pähkinätkin. Jos haluat keitosta vegaanisen, huomioi se myös höysteiden valinnassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kahden tomaatin keitto

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
8
aurinkokuivattua tomaattia
2
tlk (à 400 g)
paseerattua tomaattia
2
prk (4 dl)
chilillä maustettua kaurakermaa (Planti)
4
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
tl
balsamiviinietikkaa
2
tl
kuivattua timjamia
½
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Mittaa kaikki ainekset mustapippuria lukuun ottamatta kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta lopuksi mustapippurilla.

  2. Tarjoa esimerkiksi fetan, vuohenjuuston tai vegejuustokuutioiden ja paahdettujen siementen kanssa.

Kommentit (4)

Vierailija

Aika laiha annos tulle, jos keittoon laittaa vain 2 tomaattia. Ja valkosipuli kannattaa jättää kokonaan pois, ellei välttämättä halua ruoansulatusvaivoja röyhtäyksineen.

Vierailija

Miten niin 2 tomaattia? Lueppa resepti uudelleen.

Vierailija

Ja ompa maukas! Oikeen päässy maut tekeytymään pitkässä 10min keittämisessä 😋

Vierailija

Lukihäiriö tuo 2 tomaattia😅😅

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 288 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Helposti syötävät maissiribsit vääntyvät hauskasti käyriksi uunin tai grillin kuumuudessa. Näiden syöminen onnistuu ilman sen suurempaa sotkua ja naaman tahriintumista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissiribsit

Ainekset

4
tuoretta maissintähkää
4
rkl
öljyä tai voita
2
tl
cajunmaustetta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
cayennepippuria
tuoretta persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy tai voi sekä mausteet keskenään.
  2. Puolita maissintähkät. Leikkaa sen jälkeen puolikkaat pituussuunnassa puoliksi ja sitten vielä puoliksi.
  3. Sivele palat mausteöljyllä tai -voilla. Kypsennä grillissä tai 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Viimeistele maissiribsit tuoreella hienonnetulla persiljalla.

Vinkki Voit käyttää myös esikeitettyä maissia, mutta se ei taivu käyräksi, toisin kuin tuoreet maissit. Taipumista voit edesauttaa kypsentämällä maissit uunissa kova sisus ylöspäin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Ohuiksi viipaleiksi leikatuista kasviksista saa hauskannäköisiä vartaita. Mikä parasta, ne kypsyvät nopeasti ja tasaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 min + marinointi 2 t
Valmistusaika
4
Vaikeustaso
Helppo

Värikkäät kasvisvartaat

Ainekset

1
iso munakoiso
1
iso kesäkurpitsa
1
ps tai nippu retiisejä
3
eriväristä paprikaa
2
sipulia
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
siirappia
1
rkl
miriniä
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan vihannesten leikkaamisen ja marinoinnin ajaksi.

  2. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa retiisit hieman paksummiksi viipaleiksi, kukin retiisi 3–4 osaan. Leikkaa paprikat munakoisokiekkojen kokoisiksi paloiksi. Kuori sipulit. Leikkaa sipulit neljään lohkoon ja irrota sipulin kerrokset toisistaan. Laita kaikki vihannekset isoon kulhoon.

  3. Valmista marinadi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Sekoita öljy, soijakastike, siirappi, mirin ja suola keskenään. Kaada marinadi kulhoon ja pyörittele se kasvisviipaleiden joukkoon tasaisesti. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna kasvisten maustua pari tuntia.

  4. Pujota marinoidut kasvikset vartaisiin niin, että viipaleet ovat melko tiiviisti kiinni toisissaan. Säästä ylimääräinen marinadi.

  5. Grillaa kasvisvartaita kuumassa grillissä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin tummanruskean pinnan. Sivele vartaita marinadilla grillauksen aikana.

Vinkki Kylmät keitetyt perunat ovat hyvä lisä vartaisiin. Leikkaa perunat samanlaiseen muotoon, mutta jätä ne muita kasvisviipaleita paksummiksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Uunifetapasta ei mene koskaan muodista. Tässä versiossa feta saa hieman erilaista makua fenkolinsiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Taivaallinen feta-tomaattipasta

Ainekset

200
g
fetajuustoa
250
g
kirsikkatomaatteja (tai miniluumutomaatteja)
FENKOLIÖLJY
½
dl
oliiviöljyä
2
tl
fenkolin siemeniä
1
tl
chilihiutaleita
LISÄKSI
300
g
nauhapastaa (esim. bucatini tai linguine)
(suolaa ja mustapippuria)
PÄÄLLE
tuoretta lehtipersiljaa ja/tai oreganoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita fetakimpale ja tomaatit vierekkäin uunivuokaan.

  2. Murskaa fenkolin siemenet ja chilihiutaleet morttelissa ja kääntele öljyyn. Kaada fenkoliöljy fetan ja tomaattien päälle. Paahda uunissa noin 20 minuuttia.

  3. Keitä pasta sillä aikaa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele uunivuokaan. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa.

  4. Hienonna tuoretta oreganoa päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kirpeää sitruunaa ja ruskistettua voita, mitäpä muuta ihminen kesäpastaansa kaipaisi? Makeat tuoreet herneet ovat ihania sattumia pastan joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-hernepenne

Ainekset

300
g
penneä
dl
pastan keitinvettä
1
luomusitruuna
200
g
voita
150
g
(pakaste)herneitä
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, poista siemenet.

  2. Laita 100 grammaa voita paistinpannulle ja sulata voi pikkuhiljaa keskilämmöllä. Paahda, kunnes voi tuoksuu pähkinäiselle, mutta varo, ettet polta voita! Nosta sitruunaviipaleet ruskistettuun voihin miedolle lämmölle pehmenemään.

  3. Keitä tällä välin pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta, mutta säästä keitinvettä.

  4. Lisää sitruunoiden joukkoon loppu 100 grammaa voita, pasta ja keitinvesi, herneet ja mausteet. Kääntele tasaiseksi ja tarvittaessa keitä hetki kokoon kovalla lämmöllä. Hienonna päälle basilikaa ja tarjoa heti.

Kommentit (0)