Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 213 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Quiche Lorraine on ruokaisa ranskalainen piiras, jossa on pekonia ja runsaasti vahvaa juustoa. Lorrainen pannari vohkii kaikki klassikkopiirakan ihanat maut!

Suolainen piirakka ja raikas salaatti. Tämä yhdistelmä on takuuvarma valinta silloin, kun iltapalalle haluaa jotain vähän tavallista ruokaisampaa ja parempaa tarjottavaa.

Piirakan valmistus saattaa kuitenkin tuntua joskus melko työläältä ja monivaiheiselta. Silloin hyvä vaihtoehto on suolainen pannari, johon ei tarvita erillistä pohjaa lainkaan vaan koko taikina valmistuu sekoittamalla.

Oheinen pannariohje on nimetty leikkimielisesti Lorrainen pannariksi. Piirakan makuaineet ja höysteet ovat nimittäin tuttuja quiche Lorrainesta eli ranskalaisesta pekonipiirakasta.

Taikinan joukkoon sekoitetaan rapeaksi paistettua pekonia, kuullotettua sipulia sekä gruyère-juustoa. Vajaa puoli tuntia uunissa, ja pekonipannari on paahtunut kypsäksi ja herkulliseksi. Parhaimmillaan se on uunilämpimänä salaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lorrainen pannari

Ainekset

4
kananmunaa
1
litra
maitoa
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
¼
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
dl
sulatettua voita
Lisäksi
1
pkt (140 g)
pekonikuutioita
1
sipuli
Päälle
200
g
raastettua gruyeriä tai muuta voimakasta juustoa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja maito keskenään. Sekoita keskenään kuivat ainekset ja sulata voi. Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 30 minuuttia.

  2. Laita pekoni kylmälle pannulle ja lisää lämpöä. Paista omassa rasvassa noin 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli lopussa joukkoon. Paista pehmeäksi pekonista irronneessa rasvassa. Anna hieman jäähtyä.

  3. Sekoita pekoni-sipuliseos turvonneeseen taikinaan ja kaada leivinpaperin päälle uunipannulle. Raasta juusto ja ripottele pinnalle.

  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 25 minuuttia.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi ohjeissa ensimmäiseksi kehotetaan lämmittämään uuni kuumaksi? Ja sen jälkeen taikinaa turvotetaan n. puoli tuntia? Uusavuttomat toimivat juuri näin,ohjetta noudattaen ja sähköä palaa!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta, korjaan ohjeesta tämän kohdan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Tarte tatin on näyttävä, mutta helppo leivonnainen. Se onnistuu loputtoman monista eri hedelmistä ja kasviksista, ja tällä kertaa parrasvaloissa on peruna.

Tärkkelyksestä johtuen pannua pitää valmistuksen aikana muutamia kertoja heilutella, jotta perunat eivät jää kiinni pohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Perunapiirakka tarte Tatinin tapaan

Ainekset

400
g
voitaikinalevyjä
500
g
kiinteitä tai yleisperunoita (esim. Colomba)
50
g
voita
4
cm:n pala
piparjuurta
3
oksaa rosmariinia
tl
suolaa
PANNULLE
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Sulata taikinalevyt pakkausohjeen mukaan. Laita ne jauhotetulle leikkuulaudalle niin, että ne hieman menevät toistensa yli. Nipistä liitoskohdat kostutetuin sormin napakasti kiinni ja kauli yhtenäiseksi taikinalevyksi. Siirrä se jääkaappiin odottamaan.

  2. Pese perunat ja leikkaa ne kuorineen ohuiksi viipaleiksi mandoliinileikkurilla tai terävällä veitsellä. Taputtele kuiviksi.

  3. Sulata voi. Kuori ja raasta piparjuuri joukkoon. Hienonna rosmariini.

  4. Sulata voi valurautapannulla (Ø 24–26 cm). Lado pannulle tiivis kerros perunaviipaleita. Valuta päälle piparjuurivoita, ja ripottele päälle rosmariinia ja suolaa. Toista, kunnes perunat on käytetty.

  5. Peitä pannu kannella tai foliolla. Kypsennä keskilämmöllä 5 minuuttia välillä pannua heilutellen, jotta perunat eivät tartu kiinni.

  6. Ota taikina jääkaapista ja leikkaa se vähän pannun halkaisijaa isommaksi levyksi. Laita taikina perunoiden päälle ja käännä liepeet kohti pannun pohjaa. Pistele haarukalla.

  7. Paista 225-asteisen uunin keskitasoa alemmalla tasolla 30–35 minuuttia. Heiluttele pannua muutaman kerran paistamisen aikana. Suojaa kädet pannukintailla.

  8. Peitä pannu isolla lautasella, käännä ja kumoa piirakka lautaselle. Jäähdytä hetki.

Kommentit (1)

Mi

Hyvää tuli. En viitsinyt lähteä ostamaan piparjuurta joten käytin valkosipulia. Ensi kerralla ohjeen mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Itävaltalaisesta kaiserschmarrnista inspiroitunut herkku­aamiainen pyöräyte­tään kotoisista - kahdesti paistetuista - letuista ja tarjotaan kirsikka­hillon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turpoaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keisarin lettukulhot

Ainekset

2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
4
dl
maitoa
2
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
(muutama tippa rommiaromia)
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
LISÄKSI
½
pkt (à 250 g)
kirsikoita (pakaste)
2
dl
kirsikkahilloa
½
dl
tomusokeria
2
dl
jogurttia tai ranskankermaa
PAISTAMISEEN
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Erottele yhden munan keltuainen ja valkuainen. Riko toinen muna kulhoon ja laita keltuainen joukkoon.

  2. Lisää desi jauhoja ja vatkaa sileäksi. Lisää puolet maidosta sekoittaen. Vatkaa sitten loput jauhot ja maito taikinaan. Mausta sokerilla, suolalla ja halutessasi rommiaromil­la. Anna turvota 30 minuuttia.

  3. Sulata kirsikat tässä vaiheessa ja sekoita ne kirsikkahillon joukkoon.

  4. Raasta sitruunan keltainen kuori taikinaan. Vatkaa erillinen valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.

  5. Paista letut voissa (25 g) pannussa. Leikkaa tai revi ne suupaloiksi. Kuumenna loppu voi pannussa, lisää lettupalat ja siivilöi tomusokeria. Paista, kunnes letut ovat hieman karamellisoituneet.

  6. Kerrostele letut kulhoihin kirsikkahillon kanssa. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Tarjoa lisäksi jogurttia tai ranskankermaa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Tuuli Kanerva KUVA Tuuli Kanerva

Mitä isompi sen parempi? Ei ehkä niinkään, sillä laskiaispullissa ongelma on usein pullan pohjan ja hatun välistä pursuilevat ja tippuvat täytteet. Nämä dipattavat minipullat ratkaisevat ongelman!

Parasta näissä suupaloissa on se, että pullaöveri ei iske jo ennen kuin jättipullan näkee lautasella, vaan näitä minipullia pystyy syömään juuri sopivan monta. Ja vaihdella täytettä, jos on kuin allekirjoittanut ja meinaa kyllästyä perinteisen ison pullan kanssa jo puolessa vaiheessa herkuttelua...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
70 minipullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Minikokoiset laskiaispullamunkit

Ainekset

2,5
dl
vettä
1
pss
kuivahiivaa
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
sokeria
n. 7
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
75
g
voita tai leivontamargariinia
Sokeripinta
100
g
voita tai leivontamargariinia
1 1/2
dl
sokeria
1
tl
jauhettua kardemummaa
Kermavaahtodipit
4
dl
kuohukermaa
1/2
dl
vadelma-, kirsikka- tai mansikkahilloa
3/4
dl
notkeaa mantelimassaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi 42 asteiseksi ja kaada se isoon kulhoon. Sekoita erillisessä kulhossa kuivahiiva, sokeri, suola ja desi jauhoja. Sekoita veden joukkoon tasaiseksi velliksi.
  2. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot muutama desi kerrallan. Lisää pehmeä rasva.
  3. Vaivaa taikinaa joko käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneella 8–10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa ja se irtoaa käsistä tai yleiskoneen kulhon reunoista. 
  4. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa, 45-60 min.
  5. Jaa taikina kahtia ja käsittele puolikkaat kerrallaan. Vaivaa taikinanpuolikas pötköksi ja jaa se kahteen osaan. Pyörittele osat noin kahden sentin paksuisiksi tangoiksi ja leikkaa tangot 2-3 sentin palasiksi. 
  6. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pyörittele palaset minipulliksi ja laita pellille kohoamaan. Toista toisella taikinanpuolikkaalla tai leivo siitä tavallisen kokoisia pullia, jotka paistat eri pellillä.
  7. Minipullia ei tarvitse voidella. Paista niitä uunissa 4-6 minuuttia, kunnes niiden pinta on ruskistunut. Sulata sillä välin rasva ja yhdistä sokeri ja kardemumma sokeripintaa varten.
  8. Kasta paistetut minipullat sulaan rasvaan ja pyörittele sen jälkeen kardemummasokerissa. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, jaa kahteen kulhoon ja kääntele toisessa kulhossa joukkoon hillo ja toisessa mantelimassa. 

 

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Granaattiomena ei pelkästään korista herkkumuffineita vaan tuo myös makua taikinaan ja kuorrutteeseen mehun muodossa. Granaattiomenamehua on saatavilla ympäri vuoden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
45 min + muffineiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-granaattiomenamuffinit

Ainekset

150
g
pehmeää voita
dl
sokeria
2
kananmunaa
dl
vehnäjauhoja
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
¾
dl
granaattiomenatäysmehua
¾
dl
maitoa
KUORRUTE
175
g
tummaa suklaata karkeana rouheena
1
dl
kuohukermaa
¾
dl
granaattiomenamehua
2
rkl
voita
PÄÄLLE
granaattiomenan siemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään kuivat ainekset. Kääntele vuorotellen taikinaan mehun ja maidon kanssa. Sekoita, kunnes ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin, älä ylivaivaa!

  2. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 17 minuuttia. Siirrä ritilälle jäähtymään.

  3. Tee kuorrute. Laita suklaa lämmönkestävään kulhoon. Mittaa kerma ja mehu kattilaan ja keitä höyryävän kuumaksi. Kaada suklaan päälle ja anna olla koskematta 5 minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi ja lisää voi joukkoon.

  4. Levitä kuorrutetta jäähtyneiden muffinien päälle ja koristele granaattiomenan siemenillä.

Kommentit (0)