Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 337 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Punaviiinietikka tuo kivan puraisun makeisiin uunikasviksiin. Lopputuloksena on lämmin monitoimilisuke, joka sopii niin lihalle kuin kasvisruoillekin.

Bataattia, porkkanaa, palsternakkaa. Ruusukaaleja, parsakaalia ja sipulia. Uunikasviksia voi varioida lähes loputtomiin yhdistelemällä erilaisia ja eri tavoin leikattuja juureksia ja vihanneksia. 

Ennen paahtamista kasvikset pyöräytetään suolalla ja pippurilla maustetussa öljyssä. Moni jättääkin maustamisen tähän.

Paahtokasviksia voi kuitenkin maustaa myös kypsennyksen jälkeen. Oheisessa ohjeessa uunikasvisten joukkoon lisätään lopuksi vinegretti, jossa on sopivasti happoa ja makeutta. Makua jälkimarinadiin tuo myös hienoksi leikattu punasipuli, joka saa leppyä etikkaliemessä kasvisten paahtamisen ajan.

Jälkimarinadin ansiosta uunikasvikset maistuvat sekä lämpiminä että haaleina erilaisten liha- ja kasvisruokien seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut kasvikset ja punasipuli-vinegretti

Ainekset

2
keskikokoista bataattia (yhteensä noin 900 g)
400
g
ruusukaalia
3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Punasipuli-vinegretti
1
pieni punasipuli
6
rkl
punaviinietikka
6
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
sokeria
¼
tl
suolaa
¼
ruukkua
minttua

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuori ja leikkaa bataatti pituussuunnassa puoliksi, viipaloi puolikkaat noin 2 cm paksuisiksi. Laita ne kulhoon. Siisti ruusukaalien kannat, poista tarvittaessa rikkoutuneet lehdet ja leikkaa kaalit puoliksi. Lisää ruusukaalit kulhoon. Lisää öljy ja suola.

  2. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Käytä tarvittaessa kahta uunipeltiä. Paista kasviksia 20–25 minuuttia.

  3. Viipaloi punasipuli pieneen kulhoon. Lisää etikka ja anna maustua 20 minuuttia.

  4. Laita isoon kulhoon öljy ja raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta sokerilla ja suolalla. Lisää myös punasipuli etikkaliemineen ja sekoita.

  5. Kumoa paahdetut kasvikset kulhoon ja nostele kastikkeen kanssa sekaisin. Lisää suolaa tarvittaessa. Nypi lopuksi mintusta lehtiä koristeeksi.

Kommentit (3)

Vierailija

Kun reseptissä mainitaan minttu, mitähähän minttulajia tarkoitetaan.
Niissä on isot makuerot.

Kp

Ruusukaalin puolikkaista tulee kuivia ja kippanoita tuolla paistoajalla.

Ritva_5
Seuraa 
Liittynyt26.3.2016

Bataatin kypsennysaika on aika lyhyt myös melkein laittaisin  uunin lämpötilaa alemmaksi 

luulisi 200 - riittävän  ruusukaalitkin voi pyöräyttää pannulla hetken aikaa ja lisätä sitten  uuniin vähän myöhemmin. niin eivät mene ihan korpuksi.  Ja  kasvikset jokainen voi laittaa makunsa   mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.