Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 408 keittokirjaan.
Ohje: Kaisa Nieminen Kuva: Anna Huovinen

Lempeä lihapullacurry ei ole liian tulinen, joten se sopii myös lasten makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo lihapullacurry

Ainekset

Kofta-lihapullat
400
g
nauta-sikajauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
kananmuna
1
tl
garam masala -maustetta
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen
Kastike
1
tlk
kokonaisia tomaatteja
1/2
tlk
kookosmaitoa
pieni pala inkivääriä
1/2
punainen chili
1
ruukku
korianteria
2
tl
punaista currytahnaa
1
tl
hunajaa
Lisäksi
valmiita naanleipiä
2
rkl
voita
limetin lohkoja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori sipulit ja hienonna. Kuullota öljyssä. Lisää sipuli sekä kananmuna ja mausteet jauhelihan joukkoon. Jaa jauhelihataikina kahteen osaan. Pyöritä kummastakin palasta 6 soikeaa pullaa. Paista öljyssä kullanruskeiksi.
  2. Valmista kastike. Poista chilistä siemenet ja viipaloi. Laita kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen. Aja hienoksi. Kaada kastike lihapullien päälle, anna kiehahtaa ja hauduta pari minuuttia.
  3. Kuumenna naanleipiä leivänpaahtimessa tai uunissa. Voitele sulalla voilla. Tarjoa lisukkeena limetin lohkoja ja tuoretta korianteria.
  4. Halutessasi voit valmistaa lisukkeeksi myös kurkumariisiä. Ohje on ohessa.

Vinkki: Ruokaa raikastava jogurttikastike valmistuu helposti maustamattomasta jogurtista, limetin kuoresta ja mehusta sekä 10 mintunlehdestä.

Kurkumariisi

Ainekset

6
dl
kasvislientä
3
dl
basmatiriisiä
1
tl
kurkumaa
5
kardemummansiementä
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Lisää riisi ja muut ainekset. Keitä kypsäksi. Tarjoa lihapullacurryn kanssa.

Kommentit (2)

Petra Mäki-Kamppi
Seuraa 
Liittynyt27.3.2015

Tää on ihan taivaallisen hyvää ja kaiken lisäksi helppo valmistaa !!

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Eikös olekin! Ja miten hauskaa saada kodin ruokalistoille uusi lihapullaruoka :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Klassinen roomalainen juustopasta cacio e pepe kohtaa nyt japanilaisen mison! Lopputulos on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Miso cacio e pepe

Ainekset

400
g
spagettia tai nauhapastaa
2
rkl
suolaa
200
g
pecorinoa
2
rkl
misotahnaa
25
g
voita
1
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan runsaalla suolalla maustettuun veteen (2 rkl suolaa/ 3 l vettä). Raasta juusto hienoksi pastan kiehuessa.

  2. Laita misotahna pieneen kulhoon. Kun pasta on lähes kypsää, ota 2 dl keitinvettä mison joukkoon ja sekoita.

  3. Sulata voi paistinpannussa. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla paistinpannuun. Lisää noin puolet misoliemestä ja juustosta. Sekoita spagettikauhalla voimakkaasti, jotta vesi ja juusto alkavat muodostaa kastiketta. Lisää vettä ja juustoa ja sekoita, kunnes pastan pinnassa on kermainen kerros kastiketta eikä pannun pohjalle jää nestettä.

  4. Jaa pasta lautasille, ripottele chilihiutaleita päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Timo Wright ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Korealainen lohturuoka doenjang-jjigae on soijapapu-kasvispata, jota voi muunnella helposti kasviksia vaihtamalla. Padan ydin on fermentoitu soijatahna, joka antaa ruokaan syvyyttä ja umamisen maun. 

Vinkki! Fermentoitua soijapaputahnaa löydät isoista ruokakaupoista ja aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Fermentoitu soijapapupata

Ainekset

2–3
(200 g)
keskikokoista perunaa
1
iso sipuli
150
g
kesäkurpitsaa
5
valkosipulinkynttä
1
vihreä chili
5–7
dl
vettä
5
rkl
doenjangia (fermentoitua soijapaputahnaa)
1
rkl
kalakastiketta
150
g
pehmeää tofua (silken tofu)
1
kevätsipuli
LISÄKSI
keitettyä riisiä
gochujang-tahnaa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja kuutioi perunat. Kuutioi sipuli ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili (poista siemenet halutessasi).

  2. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää fermentoitu soijapaputahna ja kalakastike. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.

  3. Kuutioi tofu ja lisää varovasti kattilaan. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.

  4. Annostele pata kulhoihin ja viipaloi kevätsipuli päälle. Tarjoa riisin ja gochujang-tahnan kanssa.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Timo Wright ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tsukemenissa pääosassa on mausteinen liemi. Nuudelin tehtävänä on kuljettaa liemi suuhun.

Vinkki! Ripota pinnalle togarashia, japanilaista seitsenmaustetta. Sitä myydään aasialaisissa ruokakaupoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset dippinuudelit eli tsukemen

Ainekset

170
g
udon- tai ramen-nuudeleita
Dippiliemi
1
pieni salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
5
cm:n pala
inkivääriä
1
rkl
rypsiöljyä
3
rkl
(tummaa) misotahnaa
1
rkl
soijakastiketta
dl
kasvis- tai sienilientä
1
tl
sokeria
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
tl
chiliöljyä
1
tl
seesamiöljyä
Lisäksi
2
kevätsipulia
2
tl
togarashi-chilimaustetta
50
g
osterivinokkaita
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Kuullota niitä öljyssä kattilassa 2–3 minuuttia. Lisää miso ja soija. Sekoita kunnes miso pehmenee ja sekoittuu sipuliseokseen. Lisää kasvisliemi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja anna porista hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.

  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kylmässä vedessä ja valuta huolellisesti. Jaa nuudelit kahteen kulhoon ja jätä odottamaan.

  3. Siirrä liemikattila liedeltä, lisää seesaminsiemenet ja öljyt.

  4. Revi osterivinokkaat suupaloiksi. Paista sienet öljyssä pannussa kauniin ruskeiksi.

  5. Jaa liemi kahteen kulhoon. Viipaloi päälle kevätsipulia, ripottele togarashia ja lisää sienet. Dippaa nuudeleita liemeen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 707 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Ihanan helppoa! Herkullinen katkarapu-nuudelivokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapuvokki

Ainekset

3
levyä
täysjyvänuudeleita
1
ps (450 g)
vokkivihanneksia
1
ps (180 g)
katkarapuja
dl
kuorittuja maapähkinöitä
1
chilipalko
2
rkl
rypsiöljyä
2
vartta
kevätsipulia
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
1–2
rkl
kalakastiketta
1
limetinmehu
1
rkl
inkivääritahnaa
1
rkl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut upottamalla paketti lämpimään veteen.
  2. Keitä nuudeleita 3 minuuttia. Valuta ja huuhtele nuudelit kylmällä vedellä.
  3. Sekoita kastikeainekset yhteen.
  4. Kuumenna öljy vokkipannussa. Lisää kuumalle pannulle jäiset kasvikset kypsymään 5 minuutiksi. Pilko chili.
  5. Valuta sulaneet katkaravut. Lisää wokkikasvisten joukkoon nuudelit, kastike, katkaravut, chili ja pähkinät. Sekoita ja kuumenna.

Kommentit (0)