Meidän Perhe on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 391 keittokirjaan.
Ohje: Kaisa Nieminen Kuva: Anna Huovinen

Lempeä lihapullacurry ei ole liian tulinen, joten se sopii myös lasten makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo lihapullacurry

Ainekset

Kofta-lihapullat
400
g
nauta-sikajauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
kananmuna
1
tl
garam masala -maustetta
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen
Kastike
1
tlk
kokonaisia tomaatteja
1/2
tlk
kookosmaitoa
pieni pala inkivääriä
1/2
punainen chili
1
ruukku
korianteria
2
tl
punaista currytahnaa
1
tl
hunajaa
Lisäksi
valmiita naanleipiä
2
rkl
voita
limetin lohkoja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori sipulit ja hienonna. Kuullota öljyssä. Lisää sipuli sekä kananmuna ja mausteet jauhelihan joukkoon. Jaa jauhelihataikina kahteen osaan. Pyöritä kummastakin palasta 6 soikeaa pullaa. Paista öljyssä kullanruskeiksi.
  2. Valmista kastike. Poista chilistä siemenet ja viipaloi. Laita kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen. Aja hienoksi. Kaada kastike lihapullien päälle, anna kiehahtaa ja hauduta pari minuuttia.
  3. Kuumenna naanleipiä leivänpaahtimessa tai uunissa. Voitele sulalla voilla. Tarjoa lisukkeena limetin lohkoja ja tuoretta korianteria.
  4. Halutessasi voit valmistaa lisukkeeksi myös kurkumariisiä. Ohje on ohessa.

Vinkki: Ruokaa raikastava jogurttikastike valmistuu helposti maustamattomasta jogurtista, limetin kuoresta ja mehusta sekä 10 mintunlehdestä.

Kurkumariisi

Ainekset

6
dl
kasvislientä
3
dl
basmatiriisiä
1
tl
kurkumaa
5
kardemummansiementä
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Lisää riisi ja muut ainekset. Keitä kypsäksi. Tarjoa lihapullacurryn kanssa.

Kommentit (2)

Petra Mäki-Kamppi
Seuraa 
Liittynyt27.3.2015

Tää on ihan taivaallisen hyvää ja kaiken lisäksi helppo valmistaa !!

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Eikös olekin! Ja miten hauskaa saada kodin ruokalistoille uusi lihapullaruoka :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Jos pidät klassisesta Bloody Mary -drinkistä, niin tulet rakastumaan tähän pastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Bloody Mary -pasta

Ainekset

1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
3
sellerin vartta
2
rkl
worchesterkastiketta
1/2
dl
vodkaa
1
tlk
tomaattimurskaa
1/2
sitruunan mehu
2
ps (noin 180g)
sulatettuja pakastekatkarapuja
1
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
1/2
tl
sokeria
muutama tippa
tabascoa
LISÄKSI
300
g
pastaa
PÄÄLLE
sellerinlehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä 2 minuuttia. Hienonna sellerin varret ja lisää ⅔ joukkoon. Jatka kuullotusta toiset 2 minuuttia.
  2. Lisää worchesterkastike, vodka, sitruunamehu ja tomaattimurska, kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää ravut ja loput sellerit joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja tabascolla. Kuumenna, älä enää keitä.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä, kääntele joukkoon. Koristele sellerin lehdillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pasta alfredo on italialainen pastaklassikko, joka luottaa voin, kerman ja parmesaanin  lyömättömään komboon. Raikasta pasta parsakaalilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kana-parsakaali-alfredo

Ainekset

400
g
pastaa
300
g
parsakaalin nuppuja
4
rkl
voita
4
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
kanalientä
4
dl
ruokakermaa
1
tl
Provencen maustesekoitusta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
3
dl
raastettua parmesaania
LISÄKSI
200
g
kypsää (grilli)kanaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää parsakaalin nuput keitinveteen viimeisiksi minuuteiksi. Valuta ja pidä lämpimänä.
  2. Sulata voi kattilassa ja pyöräytä jauhot voissa, sekoittele minuutin ajan. Lisää kanaliemi, ruokakerma ja mausteet koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää parmesaani lopuksi joukkoon.
  3. Kaada juustokastike pastan ja parsakaalien joukkoon. Viipaloi broileri joukkoon ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 977 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kokeile hieman erilaista spagetti bolognesea! Aasialaisittain maustettu helppo pasta sopii loistavasti kiireiseenkin aikatauluun.

Nopeuta vielä kokkailua ja korvaa parsa ja herneet valmiilla kasvissuikaleilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Itämainen spagetti bolognese

Ainekset

400
g
(naudan)jauhelihaa
1 + 1
rkl
öljyä
3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
300
g
(mini)parsaa
1/2
l
tuoreita herneitä
4
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
soijakastiketta
5
dl
kanalientä
4
rkl
Maizena-suurustetta (ruskeille kastikkeille)
LISÄKSI
400
g
spagettia
1/2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Ruskista jauheliha puolessa öljyssä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli loppuvaiheessa joukkoon. Jatka minuutin ajan. Kuori ja hienonna parsa ja riivi herneet paloista.
  2. Lisää parsa, herneet ja loppu öljy pannulle ja jatka paistamista sekoitellen vielä noin 2 minuutin ajan. Lisää teriyaki- ja soijakastike ja kanaliemi ja kiehauta. Sekoita suuruste kastikkeeseen ja keitä muutama minuutti, kunnes kastike sakenee hieman.
  3. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja kääntele kastikkeeseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Paljon väriä ja rutkasti mausteita! Nopea possuvokki valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chilinen possuvokki

Ainekset

1/4
varhaiskaalia
2
porkkanaa
10
vihreää parsaa
200
g
possun jauhelihaa
1
tl
tomaattipyreetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
savuchilijauhetta
1
limetin mehu
1/2
ruukkua
basilikaa
Lisäksi
keitettyä riisiä
tuoretta chiliä
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja vedä kuorimaveitsellä pitkiä lastuja porkkanasta. Napsauta parsojen juuresta pala pois ja leikkaa parsat noin 3 cm pätkiksi.
  2. Ruskista jauheliha vokkipannussa. Lisää pannulle tomaattipyree, suola ja savuchili ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
  3. Mausta vokki limetin mehulla ja basilikalla. Tarjoa lisänä täysjyväriisiä.

Kommentit (0)