Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2460 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Selina Vienola ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Ihanan helppo lämmin salaatti perustuu kotimaiseen luomukvinoaan, valmiiksi marinoituun valkosipuliin ja sitruunaan. Mukana rouskuvat paahdetut pähkinät tai siemenet ja versot.

Gluteeniton ja proteiinipitoinen kvinoa sopii käytettäväksi riisin tapaan. Kvinoa on kotoisin Etelä-Amerikasta, mutta sitä viljellään Suomessakin. Kotimaista luomukvinoaa löytyy helposti isojen markettien kuiva-aineosastolta.

Tärkeää on huuhdella kvinoa tiheässä siivilässä ennen keittämistä, sillä huuhtelu vaikuttaa kvinoan makuun ja vähentää sen karvautta.

Paitsi lisukkeeksi, keitetty kvinoa sopii myös lämpimän salaatin pohjaksi. Oheisessa ohjeessa  on hyvä niksi, joka saa salaatin maistumaan. Joukkoon lisätään nimittäin marinoituja valkosipulinkynsiä, joiden liemi sopii sellaisenaan kastikkeeksi. Lisäksi tarvitaan raikasta sitruunaa ja kasviksia.

Lämmin salaatti on hyvä ruoka sellaisenaan tai vaikka paistetun kalan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin kvinoasalaatti

Ainekset

1
pkt (400 g)
kotimaista luomukvinoaa
1
pieni sitruuna
1
dl
pinjansiemeniä tai saksanpähkinöitä
1
prk (60 g)
öljyssä marinoituja valkosipulinkynsiä
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
punasipuli
2
lehtisellerinvartta
½
(n. 200 g)
parsakaali
1
suippopaprika
½
ruukku
minttua
1
rs
rouskuvaa silmusalaattia tai muita ituja

Työvaiheet

  1. Huuhdo kvinoa ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Laita kvinoa isoon kulhoon.

  2. Purista joukkoon sitruunan mehu. Paahda siemenet tai pähkinät pannussa ja lisää ne kulhoon.

  3. Kaada marinoidut valkosipulinkynnet öljyineen kvinoan päälle.

  4. Puolita kirsikkatomaatit. Hienonna punasipuli ja viipaloi selleri. Leikkaa parsakaalin nuput paloiksi, suikaloi myös varsi. Leikkaa suippopaprika paloiksi. Hienonna minttu.

  5. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää lopuksi silmusalaatti tai idut.

Kommentit (1)

,,h

Kiva että ruokaohjeissa on kotimaista ja luomua. Tässäkin kvinoa sekä minttu löytyy kotimaisena, muuta sitten ei . Muuten kyllä sellainen ruoka  että maistuisi minullekin. Ulkomaan matkan korvikkeena aivan loistava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2460 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Rapea leipämuru yhdistettynä suolaisen anjoviksen puraisuun tekee pastasta astetta parempaa arkiruokaa. Anjovis hajoaa kuuman öljyn joukkoon ja antaa ruualle säväyksen, jota chili ja valkosipuli komppaavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Anjovispasta

Ainekset

400
g
linguinepastaa tai spagettia
1
prk (125/79 g)
anjoviksia
3
valkosipulinkynttä
1–2
punaista chiliä
100
g
lehtikaalia
2
rkl
oliiviöljyä
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria
Leipämuru
50
g
kuivahtanutta leipää
2
rkl
oliiviöljyä
3
lehtipersiljanoksaa

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan.
  2. Valuta ja hienonna anjovikset. Viipaloi valkosipulinkynnet ja hienonna chilit. Poista chileistä siemenet. Leikkaa lehtikaaleista ko­va lehtiruoti pois ja suikaloi lehdet.
  3. Tee leipämuru. Hienonna leipä veitsellä. Murua tulisi olla noin 2 dl. Lämmitä öljy paistinpannussa ja paista leipämurut rapeiksi. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se leipämurun joukkoon. Kaada murut talouspaperin päälle valumaan. Pyyhi pannu puhtaaksi.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  5. Kuumenna öljy pannussa, lisää anjovikset ja paista, kunnes kalat alkavat liueta öljyn joukkoon. Lisää valkosipulit ja chili. Paista sekoittaen minuutti ja lisää lehtikaali.

  6. Nostele kypsä pasta suoraan kattilasta pannulle pastakauhan avulla. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.

  7. Purista sitruunasta mehua 1 rkl pastan joukkoon. Mausta ruoka mustapippurilla.

  8. Jaa pasta lautasille ja ripottele rapeaa leipämurua päälle.

Kommentit (0)

Keittokarhu on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Sienisoijapestopasta
Sienisoijapestopasta

Helppo ja nopea tapa valmistaa terveellistä ja maukasta kasvisruokaa kuivasäilykkeistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
15
Vaikeustaso
Helppo

Sienisoijapestopasta

Ainekset

3
dl
Pestopastaa (Myllyn Paras)
1
dl
Soijasuikaleita (VegeSun)
1
pss
Kanttarellikastiketta (tai muuta sienikastiketta)
2
rkl
Pestoa
Merisuolaa

Työvaiheet

1. Keitä merisuolalla maustetussa vedessä noin 10 min. pestopastaa ja soijasuikaleita eri kattiloissa.
2. Lisää 1,5 dl kiehuvaa vettä kanttarikastikkeelle. Älä keitä seosta tämän enempää.
3. Lisää keitetty pestopasta kastikkeen joukkoon.
4. Paistinpannulla paista keitettyjä soijasuikaleita öljyssä noin viisi minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä pintaansa.
5. Mausta valmiit soijasuikaleet pestolla.
6. Yhdistä kaikki ainekset lautasella, älä sekoita kuitenkaan niitä yhteen.
7. Nauti!

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1280 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Herkullinen pyttis syntyy tällä kertaa bataatista ja pikkupaketista pekonia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattipyttis

Ainekset

600
g
kuorittuja ja kuutioituja bataatteja
1
rkl
rypsiöljyä
1
iso punasipuli
1
pkt (noin 150 g)
pekonilastuja tai -kuutioita
1
tlk
kypsiä kikherneitä
1
tl
jauhettua savupaprikaa
3/4 tl + ¼ tl
suolaa
½ tl + ¼ tl
rouhittua mustapippuria
3
kananmunaa
1
vihreä chili
1
kevätsipulin varsi

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi bataatit. Keitä kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia puolikypsäksi, riippuen kuutioiden koosta. Kuori ja leikkaa sillä aikaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista punasipulia ja pekonia noin 5 minuuttia. Valuta bataatit ja valuta ja huuhdo kikherneet joukkoon. Mausta savupaprikalla, suolalla ja pippurilla ja jatka paistamista noin 10 minuuttia sekoitellen, kunnes bataatti saa hieman väriä.

  2. Tee kananmunille kolot pyttipannuun ja riko kananmunat niihin. Mausta lopulla suolalla ja pippurilla. Paista muutama minuuttia, kunnes valkoinen osa on hyytynyt. Hienonna pyttiksen pinnalle vihreää chiliä ja kevätsipulia.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 204 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Kauppojen pakaste- ja kylmäaltailta löytyy jo useita erilaisia kasvipohjaisia vaihtoehtoja broilerille. Sulata pakastettu ”vegekana” rauhassa jääkaapissa, mausta, ja paista sitten pannulla. Nosta palat salaatin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegekana-nuudelisalaatti

Ainekset

150
g
punakaalia
150
g
porkkanaa
2
kevätsipulia varsineen
100
g
täysjyvänuudeleita
noin 200
g
kasvipohjaisia ”kanasuikaleita”
1
rkl
rypsiöljyä
1–2
tl
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
tl
soijakastiketta
mustapippuria myllystä
kourallinen cashewpähkinöitä
1
ruukku
tuoretta korianteria
Kastike
1
limetin raastettu kuori
1
limetin mehu
3
rkl
sweet chili -kastiketta
2
tl
soijakastiketta
1
tl
agavesiirappia tai muuta juoksevaa makeuttajaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät pakastettua vegekanaa, ota pakkaus mielellään jo edellisenä iltana sulamaan jääkaappiin.
  2. Sekoita ensin kastikkeen aineet yhteen.
  3. Suikaloi punakaali. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi. Silppua kevätsipuli.
  4. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nuudelit kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita nuudelien joukkoon punakaali, porkkanat, kevätsipuli ja kastike.
  5. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää kanapalat ja paista muutama minuutti. Lisää sitten pannulle hienonnettu valkosipuli ja soijakastike ja jatka paistamista, kunnes vegekanassa on kaunis ruskea paistopinta. Mausta lopuksi mustapippurilla.
  6. Lisää vegekanapalat nuudelisalaatin joukkoon. Silppua sekaan reilusti tuoretta korianteria ja ripottele cashewpähkinät joukkoon.

Kommentit (0)