
Englantilaiset teeleivät eli skonssit valmistuvat huippunopeasti ja vaivattomasti gluteenittomilla jauhoilla. Skonsseja voi syödä sekä makeiden että suolaisten lisukkeiden kanssa. Alkuperäinen resepti löytyy bilberryhill.fi - sivustolta, Reseptit&Inspiraatiot -kohdasta.
Skonssien resepti on helppo muokata myös vegaaniseksi valitsemallla voin tilalle leivontaan tarkoitettua kasvimargariinia ja maidon sijaan kauramaitoa, tai muuta kasvijuomaa.
Ennen kuin aloitat teeleipien leipomisen, laita margariini tai voi pehmenemään jo hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Margariinin tulee olla ihan pehmeää ja miltei ”löllöä” jotta saat sen sekoittumaan tasaisesti jauhoihin.
Useissa skonssien resepteissä suositaan vain sokeria, mutta itse pidän pienestä suolaisuudesta. Jos haluat, niin voit jättää halutessasi suolan pois.
Nopeat gluteenittomat skonssit
Ainekset
Työvaiheet
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen, tasalämmölle.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi ne taikinaksi huoneenlämpöisen marganiinin/voin kanssa. Voit käyttää sekoittamisessa apunasi myös sähkövatkainta.
3. Lisää kauramaito ja sekoita taikinaksi.
4. Taputtele taikina jauhotetuin käsin jauhoitetulle leivinalustalle ja kauli pinta, jolloin taikina on noin noin 1- 1,5 cm paksu. Ota taikinasta ympyröitä pyöreällä muotilla. Kun muotin halkaisija on 6 cm, saat silloin noin 14 kpl skonsseja.
5. Laita taikinaiset skonssit leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 10 - 11 minuuttia, riippuen uunisi tehosta.
Halkaise skonssit ja tarjoa tuoreeltaan erilaisten herkullisten lisukkeiden kera.
Hyviä makeita vahtoehtoja ovat erilaiset hillot ja marmeladit kermavaahdon ja marjojen kera. Jos kaipaat suolaisia lisukkeita, sopivat erilaiset juustot aivan ihanasti skonsseille. Brie ja sinihomejuusto viikunahillon kera ovat suosikkejani!
Muuten ok makuinen leivos, mutta tuorejuustoa mielestäni tulee liian paksusti ohjeen mukaan. Riittäisi varmaan sekin 200g tai max 300g.