Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 486 keittokirjaan.
Ohje: Emmi-Liia Sjöholm Kuva: Soppa365

Jos leipä ei maistu, voi burgerin koota myös bataattisiivujen väliin. Bataattiburgeri maistuu myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Bataattiburgerin resepti on peräisin Emmi-Liia Sjöholmin keittokirjasta Viljaton kattaus – upeita makuja glutenittomista raaka-aineista. Kirjassa Emmi-Liia kehottaa kokeilemaan burgerin väliin myös halloumia tai perinteistä jauhelihapihviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattiburgeri

Ainekset

1
iso muhkea bataatti
3
rkl
oliiviöljyä
300
g
kiinteää tofua
1
rkl
öljyä
4
siivua
hyvää cheddaria
salaattia
tomaattia
suolakurkkua
punasipulia

Työvaiheet

  1. Valitse mahdollisimman pyöreä ja muhkea bataatti. Pese bataatti huolellisesti ja leikkaa 1 cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Lado kiekot vierekkäin uunipellille ja lorauta päälle oliiviöljyä. Paista bataattiviipaleita 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes viipaleet ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.
  2. Leikkaa tofu viipaleiksi ja ruskista viipaleet öljyssä paistinpannulla.
  3. Aseta cheddar-viipaleet kuumien tofupalojen päälle.
  4. Viipaloi suolakurkut, tomaatti ja punasipuli. Kokoa burgeri bataattisiivujen väliin.

Vinkki: Kokeile burgerin kanssa haarukalla muussatusta fetajuustosta ja paksusta jogurtista sekoitettua kastiketta. Ohjeen löydät Emmi-Liian Torkkuja ja Nokkosia -blogista.

Kommentit (4)

Miisu
Seuraa 
Liittynyt24.2.2015

Tein tänään. On jumalaisen herkullista! Teinitkin söivät hampurilaisia innoissaan.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Voi miten hauska kuulla, Miisu :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Se on tuo paksusta jogurtista ja fetasta muussattu soosi, jonka ohje on Emmi-Liian blogissa. Ihana ja helppo kastike :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Italialaisen cucina poveran eli köyhän keittiön klassikkoannoksia on aglio e olio eli pastaa valkosipulikastikkeessa. Tässä se saa höysteekseen paahdettua kukkakaalia ja rapeaa leipämurua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kukkakaalipasta

Ainekset

1
iso kukkakaali
1
keltasipuli
200
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
4
valkosipulinkynttä
1
kuivattu pieni chilipalko (esim. peperoncino)
3
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
350
g
pastaa (esim. penne)
2
viipaletta maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Irrota kukkakaali nupuiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita kukkakaalit, sipuli ja tomaatit uunipellille ja sekoita öljy niihin. Paahda uunissa kerran sekoittaen noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmennyt, mutta siinä on vielä puruvastusta. Halutessasi voit ottaa tomaatit aikaisemmin pois uunista.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä pannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää suola ja pippuri.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Säästä 1 dl keitinvettä ja valuta pasta.
  4. Hienonna leipä teholeikkurissa. Paista leipämurua öljyssä pannussa sekoitellen muutama minuutti, kunnes leipä saa väriä ja rapeutuu. Siirrä talouspaperille valumaan.
  5. Yhdistä pasta, paahdetut kasvikset ja sipuliseos. Lisää hieman pastan keitinvettä. Viimeistele leivänmuruilla.

Vinkki! Korvaa leivänmurut parmesaanilla. Jos kaipaat makuun lisää terää, mausta kastike lehtipersiljalla, sitruunamehulla ja kuoriraasteella.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 80 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Bataatti ja nopeasti kypsyvä soijarouhe tekevät intialaisesta currysta ruokaisan. Soijarouhe imee maukasta kastiketta hyvin, mutta sitä ei kannata haudutella kastikkeen joukossa kuin viitisen minuuttia. Muuten kastike tukevoituu liikaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatticurry

Ainekset

1
pieni bataatti
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
punainen tai vihreä chili
1
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
öljyä
500
g
paseerattua tomaattia
1
prk (250 g)
kookoskermaa
1
kasvisliemikuutio
2
tl
sokeria
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
dl
soijarouhetta
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, viipaloi. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Paista sipulia ja valkosipulia öljytilkassa paistinpannulla muutama minuutti.
  3. Lisää pannulle bataattikuutiot, paseerattu tomaatti, kookoskerma, chili, inkivääri ja kasvisliemikuutio. Kiehauta.
  4. Mausta sokerilla, garam masalalla ja kurkumalla. Kypsennä keskilämmöllä 10–15 minuuttia bataattikuutioiden koosta riippuen, eli niin kauan, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.
  5. Lisää soijarouhe. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Hienonna päälle korianteria. Tarjoa basmatiriisin tai naanleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2156 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pakastesimpukat ovat todellista pikaruokaa! Tässä maukkaassa yhen pannun ruuassa simpukat saavat seurakseen papuja ja tomaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-simpukkapannu

Ainekset

1
tlk (230 g)
cannellinipapuja
2
valkosipulinkynttä
3
isoa tomaattia
½
dl
oliiviöljyä
1
ptk (450 g)
sinisimpukoita (esim. Pirkka)
1
pkt (300 g)
venussimpukoita (esim. Pirkka)
1
sitruunan mehu
1
rkl
vaaleaa balsamicoa
1
tl
suolaa
½–1
tl
kuivattua chiliä
½
tl
sokeria
4
rkl
timjamia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Huuhtele pavut siivilässä ja jätä valumaan.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuutio tomaatit. Kuumenna öljy isossa korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa. Kuullota valkosipulia öljyssä 2–3 minuuttia. Lisää tomaatit ja jäiset simpukat kuumaan pannuun, sekoita hetki, peitä kannella ja anna kypsyä 3–5 minuuttia.
  3. Purista sitruunan mehu pannuun. Lisää balsamico, suola, chili ja sokeri, peitä pannu kannella ja kuumenna vielä 2–3 minuuttia.
  4. Sekoita pavut ruokaan. Kuumenna 2–3 minuuttia, viimeistele timjamilla ja tarjoa heti höyryävän kuumana.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1087 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Täyttävä herkkumunakas syntyy 10 minuutissa kaupan valmiista grillibroilerista. Täydellisen helppoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalifornian kana-avokadomunakas

Ainekset

4
pekoniviipaletta
4
kananmunaa
(loraus
vettä)
tilkka
öljyä
150
g
valmista grillibroileria
½
avokado
1
pieni tomaatti
2
rkl
(valkosipuli)majoneesia
2
tl
sinappia

Työvaiheet

  1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi kuumalla pannulla, siirrä hetkeksi sivuun.
  2. Riko kananmunien rakenne ja lorauta hieman vettä joukkoon.
  3. Kuumenna tilkka öljyä pannulla (tai käytä pekonista pannulle irronnutta rasvaa) ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Liikuttele lastalla, jotta munakas kypsyy tasaisesti. Paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia.
  4. Revi sillä aikaa broileri ja viipaloi tomaatti ja kuori ja viipaloi avokado.
  5. Pursota majoneesi ja sinappi toiselle puolelle munakasta, täytä broilerilla, pekonilla, tomaatilla ja avokadolla. Taita munakkaan toinen puoli kanneksi päälle. Anna vetäytyä minuutin ajan kannen alla. Toista sama lopulle munakasmassalle.

Kommentit (0)