
Mausteinen chorizo tekee yhden astian pastapadasta vastustamattoman iltaruuan.
Chorizolla maustettu pastapata
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy suuressa valurautapadassa liedellä. Paista jauheliha kahdessa erässä.
- Purista chorizot kuoristaan joukkoon pieniksi palloiksi.
- Alenna lämpöä ja lisää sipulisilppu. Kääntele 3–5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree, kääntele vielä 2 minuuttia.
- Käännä lämpö kovemmalle. Lisää punaviini ja anna sen kiehahtaa. Lisää tomaattimurska, vesi, kuiva pasta ja mausteet. Sekoita.
- Anna padan kypsyä liedellä, kannella peitettynä noin 25 minuuttia niin, että seos hiljalleen kuplii. Sekoittele välillä. Annostele lautasille ja viimeistele raastetulla pecorino- tai parmesaanijuustolla.
Todella hyvää 🤤 kaksin kertanen vaan tehtävä 6 henkiselle perheelle.
Herkullista. Ekaluokkalaisen uusi suosikkiruoka 😄
Tehty tänään. Ehdottomasti jatkoon 👍
Mitä chorizoa suosittelette? 😊
Kiitos kommentistasi! Mikä tahansa kaupan raakamakkara-chorizo sopii tarkoitukseen (sitä käytetään niin vähän, vain höysteenä ja makuaineena).
4 dl pastaa oli kyllä todella pieni tuohon lihamäärään verrattuna. Ensi kerralla laitan ainakin 8dl.