
Tomaattikastikkeessa haudutetut lihapullat ovat amerikanitalialainen klassikko, joka valmistuu kätevimmin uunissa. Kata ruokailijoille myös lusikka, sillä herkullisesta kastikkeesta on saatava joka pisara talteen.
Lihapullapasta uunissa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Levitä tomaatit, sipulit ja kaprikset uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Pirskottele päälle öljy ja balsamico. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda uunissa 20 minuuttia.
- Tee sillä välin lihapullat. Riko kananmunan rakenne kulhossa, sekoita joukkoon jogurtti ja korppujauhot. Halkaise raakamakkaroiden kuori ja purista sisus kananmuna-jogurttiseokseen. Lisää jauheliha, juustoraaste ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna lihapullataikinan levätä hetki jääkaapissa.
- Hienonna sillä välin kastikkeeseen tuleva oregano.
- Kostuta kädet ja pyöritä mureketaikina pulliksi.
- Nosta vuoka uunista. Lisää hienonnettu oregano, tomaattimurska ja -pyree vuokaan. Sekoita. Nostele lihapullat kastikkeen päälle. Kypsennä uunissa 20 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat saaneet kauniin ruskean pinnan.
- Keitä lihapullien kypsyessä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
Tämä on loistava resepti! Pari kertaa on tullut tehtyä. Toimii!
Ei toimi. Ei ikinä koskaan jauhelihataikinaan korppujauhoja. Piste!
"Ei toimi. Ei ikinä koskaan jauhelihataikinaan korppujauhoja. Piste!"
3 rkl korppujauhoja per 700g j-lihaa/makkaraa. No hui. Resepti ei varmaankaan siihen kaadu jos jätät korppujauhon pois.
Testattu on ja hyvää. Suola kannattaa vaihtaa muutamaan anjovisfileeseen niin vaan paranee
Taivaallisten makujen sinfonia. Tässä syksyn ja talven lohturuokaa parhaimmillaan.
Amerikan-italiaa parhaimmillaan, parhaita reseptejä vuosien varrelta!
Olen tehnyt jo muutaman kerran. On tosi herkullista. Kuullotan sipulit ennen vuokaan laittamista, niin ovat pehmeämpiä. Muuten teen ohjeen mukaan.