Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2501 reseptiä.
Linkitetty 460 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Väliahde Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tomaattikastikkeessa haudutetut lihapullat ovat amerikanitalialainen klassikko, joka valmistuu kätevimmin uunissa. Kata ruokailijoille myös lusikka, sillä herkullisesta kastikkeesta on saatava joka pisara talteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullapasta uunissa

Ainekset

Tomaattikastike
200
g
kirsikkatomaatteja
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
3
rkl
kapriksia
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamicoa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
ruukkua
oreganoa
1
tlk (400 g)
tomaattimurskaa
3
rkl
tomaattipyreetä
Lihapullat
1
muna
½
dl
paksua jogurttia
3
rkl
korppujauhoja
400
g
jauhelihaa
300
g
raakamakkaraa
50
g
parmesaaniraastetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Lisäksi
600
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Levitä tomaatit, sipulit ja kaprikset uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Pirskottele päälle öljy ja balsamico. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda uunissa 20 minuuttia.
  2. Tee sillä välin lihapullat. Riko kananmunan rakenne kulhossa, sekoita joukkoon jogurtti ja korppujauhot. Halkaise raakamakkaroiden kuori ja purista sisus kananmuna-jogurttiseokseen. Lisää jauheliha, juustoraaste ja mausteet. Sekoita hyvin ja anna lihapullataikinan levätä hetki jääkaapissa.
  3. Hienonna sillä välin kastikkeeseen tuleva oregano.
  4.  Kostuta kädet ja pyöritä mureketaikina pulliksi.
  5. Nosta vuoka uunista. Lisää hienonnettu oregano, tomaattimurska ja -pyree vuokaan. Sekoita. Nostele lihapullat kastikkeen päälle. Kypsennä uunissa 20 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat saaneet kauniin ruskean pinnan.
  6. Keitä lihapullien kypsyessä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

Kommentit (7)

Kcrimso
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Tämä on loistava resepti! Pari kertaa on tullut tehtyä. Toimii!

Vierailija

Ei toimi. Ei ikinä koskaan jauhelihataikinaan korppujauhoja. Piste!

Kokeiluun

"Ei toimi. Ei ikinä koskaan jauhelihataikinaan korppujauhoja. Piste!"
3 rkl korppujauhoja per 700g j-lihaa/makkaraa. No hui. Resepti ei varmaankaan siihen kaadu jos jätät korppujauhon pois.

Däddy

Testattu on ja hyvää. Suola kannattaa vaihtaa muutamaan anjovisfileeseen niin vaan paranee

Kati1975
Seuraa 
Liittynyt25.5.2017

Taivaallisten makujen sinfonia. Tässä syksyn ja talven lohturuokaa parhaimmillaan.

Vierailija

Amerikan-italiaa parhaimmillaan, parhaita reseptejä vuosien varrelta!

Vierailija

Olen tehnyt jo muutaman kerran. On tosi herkullista. Kuullotan sipulit ennen vuokaan laittamista, niin ovat pehmeämpiä. Muuten teen ohjeen mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2501 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Peltibebe tyydyttää isommankin makeannälän. Lusikoi kahvikuorrute rennoin vedoin beben päälle ja koristele hasselpähkinöillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20–24 palaa
Valmistusaika
30 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Mokkabebe XL

Ainekset

Pohja
200
g
pehmeää voita
dl
sokeria
1
kananmuna
dl
vehnäjauhoja
Täyte
150
g
pehmeää voita
1
dl
kahvikermaa
½
dl
vahvaa, kylmää kahvia
1
kananmunankeltuainen
¾
dl
sokeria
rkl
maissitärkkelysjauhoja
Kuorrutus
n. 4
dl
tomusokeria
3
rkl
vahvaa, kylmää kahvia
Lisäksi
hasselpähkinöitä
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa muna seokseen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina jauhojen avulla leivinpaperille ohueksi, noin uunipellin kokoiseksi levyksi. Kypsennä uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
    Anna jäähtyä.

  2. Varmista, että täytteeseen tuleva voi on huoneenlämpöistä ja kahvi on kylmää. Laita aineet voita lukuun ottamatta kattilaan. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes täyte sakenee kiisselimäiseksi, tähän menee muutama minuutti. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Vaahdota voi sähkövatkaimella. Vatkaa sitten kiisseli voivaahtoon. Levitä täyte bebepohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

  4. Sekoita tomusokeri ja kahvi kulhossa. Valuta kuorrute täytteen päälle ja tasoita pinta tarvittaessa ohuella lastalla. Koristele levy hasselpähkinöillä ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2501 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tuoretta siikaa, pari limettiä ja reilu kou­rallinen karhunlauk­kaa. Tässähän jää ceviche toiseksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Laukkamarinoitu siika

Ainekset

400
g
siikafileetä
1
dl
karhunlaukkaa
2
limettiä
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
viherpippuria
2
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kala ohuiksi nahattomiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet laakeaan reunalliseen astiaan.
  2. Hienonna laukka ja ripottele se kalan pinnalle.
  3. Pese limetit ja raasta toisesta limetistä kuori kulhoon. Purista molempien limettien mehu joukkoon. Lisää oliiviöljy, sokeri, suola ja viherpippuri. Sekoita ja kaada kastike kalan päälle.
  4. Ripottele kaprikset pinnalle. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2501 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen JUOMASUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Tämä kohokas ei taatusti lässähdä! Suklainen mousse jäädytetään reunojen yli leivinpaperin avulla.

Viinisuositus: Suklaakohokkaan kanssa maistuu Churchill Reserve Port, 9,30 e/0,2 l. Tämä portviini on luonnollisesti makea, melko täyteläinen ja jopa kypsän kirsikkainen. Yhdistelmästä tulee tuhti ja makean herkullinen. Aivan toisenlainen, kepeämpi kokonaisuus syntyy, kun...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + pakastus 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Jäädytetty suklaakohokas

Ainekset

100
g
maitosuklaata
100
g
tummaa suklaata
1
rkl
appelsiini- tai sitruunalikööriä
3
dl
kuohukermaa
3/4
dl
tomusokeria
2
kananmunankeltuaista
n. 2
rkl
tummaa kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Ota kaksi kananmunaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön.

  2. Paloittele suklaat. Sulata ne vesihauteessa tai varovasti mikrossa lyhyin sykäyksin välillä sekoittaen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita likööri jäähtyneeseen suklaasulaan.

  3. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi. Siivilöi tomusokeri vaahtoon ja sekoita kevyesti. Älä vatkaa vaahtoa kovaksi,
    ettei siitä tule rakeista.

  4. Erottele keltuaiset huoneenlämpöisistä kananmunista. Sekoita keltuaiset suklaaseokseen. Yhdistä kermavaahto ja suklaaseos.

  5. Vuoraa 6 pientä pakastuksenkestävää vuokaa (noin ¾ dl) leivinpaperisuikaleilla, joiden reuna ulottuu muutaman sentin vuoan reunaa korkeammalle. Jaa suklaaseos vuokiin ja peitä kelmulla. Pakasta kohokkaita vähintään 4 tuntia.

  6. Siivilöi kaakaojauhetta pinnalle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa esimerkiksi
    marjojen tai hedelmien kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2501 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapea pohja, kirpeänmakeaa raparperitäytettä ja pehmeää marenkia. Ihana raparperihyvepiirakka maistuu täydelliseltä kookos-vaniljakastikkeen seurassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperihyvepiirakka

Ainekset

Pohja
2
dl
gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
rkl
fariinisokeria
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
100
g
pehmeää voita
1
kananmunankeltuainen
Täyte
7
dl
raparperia ohuina viipaleina
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
perunajauhoja
3
kananmunankeltuaista
25
g
voita
Marenki
4
kananmunanvalkuaista
1
dl
sokeria
1
sitruunan kuori
Lisäksi
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Tee ensin kookos-vaniljakastike (ohje alla).

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet, lisää voi ja nypi murumaiseksi. Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen nopeasti taikinaan ja säästä valkuainen marenkiin. Painele taikina piirakkavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista uunissa noin 15 minuuttia.

  3. Pese ja viipaloi raparperit. Laita raparperi, sokeri ja vesi kattilaan. Keitä muutama minuutti, kunnes raparperi pehmenee mutta palat pysyvät ehjinä.

  4. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa talteen marenkia varten. Purista mehu pieneen kulhoon. Sekoita perunajauhot sitruunamehuun. Erottele keltuaiset ja valkuaiset, lisää keltuaiset sitruunaseokseen ja säästä valkuaiset marenkiin.

  5. Kaada sitruuna-keltuaisseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kuumaan raparperiseokseen. Kuumenna sekoittaen muutama minuutti, kunnes täyte saostuu. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita voi nokareina täytteeseen. Anna jäähtyä marengin valmistamisen ajan.

  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri muutamassa erässä vaahtoon ja jatka vatkaamista pari minuuttia tai kunnes marenki on kiiltävää ja kiinteää. Kääntele sitruunankuori marenkiin.

  7. Lusikoi raparperitäyte esipaistetulle pohjalle. Levitä marenkivaahto tasaiseksi kerrokseksi päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes marenki on vaalean ruskeaa.

  8. Tarjoa hyve lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Kookos-vaniljakastike

Ainekset

½
vaniljatanko
1
prk (4 dl)
kookosmaitoa (rasvaa 18 %)
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja

Työvaiheet

  1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi puolikkaasta siemenet pieneen kattilaan. Laita myös kaavittu vaniljatangon puolikas kattilaan.

  2. Lisää muut aineet ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen pulpahtaa pari kertaa ja siirrä sitten pois liedeltä.

  3. Poista vaniljatangon puolikas ja jäähdytä kastike kylmäksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Hei! Tämä näyttää ihan superhyvälle. Ja mikä parasta,ohjeessa menee keltuaiset ja valkuaiset "tasan". Monesti ohjeessa jää käyttämättä jommat kummat. Kiitos469