
Täyteläinen mascarponejuusto, raikas tomaattikastike ja tuorelasagnelevyt tekevät tästä lasagnesta erityisen mehevän. Kun juustokastiketta ei tarvitse keitellä erikseen, lasagne on vartissa valmis uuniin.
Tämä täyteläinen ja mehevä lasagne on vartissa valmis uuniin. Valkokastikkeen tilalle kerrosten väliin lusikoidaan mascarponejuustoseosta, joka säästää kastikkeen keittelyltä.
Tuorelasagnelevyt kypsyvät uunissa nopeasti sopivan pehmeiksi ja imaisevat kypsyessään jauhelihakastikkeen maut. Ranskankermagratinointi tekee pinnasta superherkullisen.
Mehevä mascarponelasagne
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota pari minuuttia.
- Lisää pannulle jauheliha. Paista, kunnes jauheliha on ruskistunut.
- Lisää oregano, lihafondikuutiot, sokeri ja muskottipähkinä. Kaada joukkoon tomaattimurska. Sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Kiehauta ja kypsennä vielä viisi minuuttia.
- Voitele tuorelasagnelevyn kokoinen uunivuoka (noin 15 cm x 25 cm) öljyllä. Kaada vuoan pohjalle kerros tomaattijauhelihakastiketta. Nosta päälle lasagnelevy. Lusikoi päälle tomaattijauhelihakastiketta. Nostele päälle nokareita mascarponejuustoa ja ripottele päälle juustoraastetta. Tee näin yhteensä noin viisi kerrosta. Levitä päällimmäiseksi lasagnelevy. Voitele levy ranskankermalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
Vuoan koko noin 15 cm x 25 cm?
Ihmettelen kuinka tuohon saadaan mahtumaan viisi kerrosta?
Onko syväkin vuoka?
Kiitos kysymyksestäsi, kyllä se saisi olla ainakin viitisen senttiä syvä, mutta jos juuri sellaista vuokaa ei kotoa löydy niin kyllä lasagne onnistuu silti! Laakean vuoan kanssa selviää vähemmillä kerroksilla ja lasagne kypsyykin nopeammin.
Tää ohje on suoraan taivaasta. Tätä on tullut tehtyä sekä lounaaksi että illanistujaisiin. ❤️
Onnistuuko tämä tavallisilla lasagnelevyillä?
Valkokastikkeen tilalla käytetään juustoseosta, joten nestettä tulee lasagneen tavallista vähemmän. Siksi tarvitaan tuorelasagnelevyjä, jotka eivät imaise niin paljon nestettä.
Tavallisilla lasagnelevyilläkin voi kuitenkin onnistua, jos kastaa ne pihdeillä yksi kerrallaan kiehuvan kuumaan veteen hetkeksi pehmenemään ja nostelee sitten suoraan vuokaan!