
Ikoninen mac and cheese, juustomakaroni, onnistuu myös ilman... juustoa! Klassinen makaroniruoka tehdään tällä kertaa gluteenittomista makaroneista.
Vegaaninen ja gluteeniton juustomakaroni
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Leikkaa kokonaisesta valkosipulista pää pois, lorauta päälle 2 rkl öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääri folioon ja laita uuniin ritilän päälle noin 45 minuutiksi, kunnes valkosipuli on pehmeää. Anna jäähtyä ja purista pehmeät kynnet ulos tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon).
-
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja paista lopussa öljyssä pari minuuttia. Kippaa paahdetun valkosipulin joukkoon (öljyineen).
-
Kuumenna 4 ½ dl mantelimaitoa ja ½ tl suolaa ja ½ tl pippuria. Sekoita maissitärkkelys puoleen desiin mantelimaitoa ja lisää kuumaan nesteeseen ja sekoita hyvin. Anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia koko ajan sekoittaen.
-
Siirrä kastike tehosekoittimeen paahdetun ja tuoreen valkosipulin kanssa. Lisää ravintohiivahiutaleet ja vegaaninen juustoraaste. Soseuta sileäksi. Mausta vielä ½ teelusikallisella suolaa ja pippuria. (Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa)
-
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.
-
Siirrä kastike vielä levylle ja paista hetki koko ajan sekoitellen, kunnes se on paksua ja ”juustoista”. Sekoita makaroni joukkoon ja tarjoa heti. (Raasta vegaanista parmesaania päälle.)
Nyt on menty metsään taas ihan kunnolla, Miksi pitää keksiä sellaista mikä ei ole mahdollista, siis juustomakaroonia ilman juustoa haloo, sellaista juustoa kuin vegaaninen parmesan ei ole olemassakaan kysykää vaikka Italialaisilta niin ne tukehtuvat nauruun. Onko Suomalaisten ihan pakko pelleillä ruuan kanssa, otetaan esimerkiksi pekoni, ei ole olemassa sallaista kuin kalkkuna-, kasvis- tai broilerpekoni, ainoa eläin mistä saadaan pekonia on sika. Joku kehitti jonkin aikaa sitten porkkalan siis porkkanasta tehdyn graavikalan ja väitti sen maistuvan aivan samalle kuin graavilohen, ei muuten ollut. Harmittaa tällaine oikeiden ammatilaisten puolesta.
Ei ole olemassa vegaanista parmesaania, korkeintaan parmesaania imitoivaa vesi-kookosöljy-lisäainesekoitusta.
Aito parmesaani, valmistusaineet: pastöroimaton lehmänmaito, suola, juoksute.
Parmesaania imitoiva vegaanikorvike, valmistusaineet: vesi, kookosöljy (17%), muunneltu tärkkelys, tärkkelys, merisuola, riisiproteiini, aromi (vegaaninen), oliiviuute, väri (beetakaroteeni), vitamiini B12.
Hei, ihan kiva kokeilu mutta ’juustokastiketta’ ei kyllä ’paisteta’ hellalla!!!
Parmesaanilla on EU:n alkuperänimisuoja eikä sanaa *parmesaani* saa käyttää mistään muusta juustosta, saati sitten jostain vegaanisesta juustonkorvikkeesta.
Vegaanista parmesaania ei löydy, mutta kun haette googlesta vegaaninen parmesaani niin löydätte parmesaanin makuista kasvivalmistetta
Kannattisiko hankkia vaikka joku harrastus, kun näköjään vapaa-aikaa on niin paljon, että ehtii kiukutella kommenttipalstalla vegaanisesta parmesaanista..? Tietenkään vegaanista kasvirasvavalmistetta ei saa myydä parmesaanin nimellä, mutta arkikielessä on ihan ookoo niin sanoa.