Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ikoninen mac and cheese, juustomakaroni, onnistuu myös ilman... juustoa! Klassinen makaroniruoka tehdään tällä kertaa gluteenittomista makaroneista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen ja gluteeniton juustomakaroni

Ainekset

1
kokonainen valkosipuli
2
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
ripaus
suolaa ja pippuria
4
valkosipulinkynttä
Kastike
5
dl
mantelimaitoa
½
tl + ½ tl
suolaa
½
tl + ½ tl
rouhittua mustapippuria
3
rkl
maissitärkkelystä
½
dl
ravintohiivahiutaleita
1
dl
vegaanista parmesaania raastettuna
Lisäksi
300
g
gluteenitonta makaronia
Päälle
vegaanista parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista pää pois, lorauta päälle 2 rkl öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kääri folioon ja laita uuniin ritilän päälle noin 45 minuutiksi, kunnes valkosipuli on pehmeää. Anna jäähtyä ja purista pehmeät kynnet ulos tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon).

  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja paista lopussa öljyssä pari minuuttia. Kippaa paahdetun valkosipulin joukkoon (öljyineen).

  4. Kuumenna 4 ½ dl mantelimaitoa ja ½ tl suolaa ja ½ tl pippuria. Sekoita maissitärkkelys puoleen desiin mantelimaitoa ja lisää kuumaan nesteeseen ja sekoita hyvin. Anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia koko ajan sekoittaen.

  5. Siirrä kastike tehosekoittimeen paahdetun ja tuoreen valkosipulin kanssa. Lisää ravintohiivahiutaleet ja vegaaninen juustoraaste. Soseuta sileäksi. Mausta vielä ½ teelusikallisella suolaa ja pippuria. (Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa)

  6. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta.

  7. Siirrä kastike vielä levylle ja paista hetki koko ajan sekoitellen, kunnes se on paksua ja ”juustoista”. Sekoita makaroni joukkoon ja tarjoa heti. (Raasta vegaanista parmesaania päälle.)

Kommentit (6)

Mesu63

Nyt on menty metsään taas ihan kunnolla, Miksi pitää keksiä sellaista mikä ei ole mahdollista, siis juustomakaroonia ilman juustoa haloo, sellaista juustoa kuin vegaaninen parmesan ei ole olemassakaan kysykää vaikka Italialaisilta niin ne tukehtuvat nauruun. Onko Suomalaisten ihan pakko pelleillä ruuan kanssa, otetaan esimerkiksi pekoni, ei ole olemassa sallaista kuin kalkkuna-, kasvis- tai broilerpekoni, ainoa eläin mistä saadaan pekonia on sika. Joku kehitti jonkin aikaa sitten porkkalan siis porkkanasta tehdyn graavikalan ja väitti sen maistuvan aivan samalle kuin graavilohen, ei muuten ollut. Harmittaa tällaine oikeiden ammatilaisten puolesta.

Vierailija

Ei ole olemassa vegaanista parmesaania, korkeintaan parmesaania imitoivaa vesi-kookosöljy-lisäainesekoitusta.

Aito parmesaani, valmistusaineet: pastöroimaton lehmänmaito, suola, juoksute.

Parmesaania imitoiva vegaanikorvike, valmistusaineet: vesi, kookosöljy (17%), muunneltu tärkkelys, tärkkelys, merisuola, riisiproteiini, aromi (vegaaninen), oliiviuute, väri (beetakaroteeni), vitamiini B12.

Vierailija

Hei, ihan kiva kokeilu mutta ’juustokastiketta’ ei kyllä ’paisteta’ hellalla!!!

Vierailija

Parmesaanilla on EU:n alkuperänimisuoja eikä sanaa *parmesaani* saa käyttää mistään muusta juustosta, saati sitten jostain vegaanisesta juustonkorvikkeesta.

Googlettaja

Vegaanista parmesaania ei löydy, mutta kun haette googlesta vegaaninen parmesaani niin löydätte parmesaanin makuista kasvivalmistetta

Vierailija

Kannattisiko hankkia vaikka joku harrastus, kun näköjään vapaa-aikaa on niin paljon, että ehtii kiukutella kommenttipalstalla vegaanisesta parmesaanista..? Tietenkään vegaanista kasvirasvavalmistetta ei saa myydä parmesaanin nimellä, mutta arkikielessä on ihan ookoo niin sanoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Juhlavassa keitossa on kahta eri kalaa, maukas liemi ja nokare mätiä. Sitruunamajoneesi maustaa kirkasliemisen keiton vielä herkullisemmaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Juhlava kahden kalan keitto

Ainekset

Liemi
1
ison tai 3–4 pienemmän kalan perkeet
1
sipuli
15
cm
purjon vihreää osaa
½
fenkoli
nokare
voita
2
dl
valkoviiniä
l
vettä
1
tl
kokonaisia valkopippureita
tl
suolaa
Lisäksi
3
porkkanaa
5
kiinteää perunaa
½
fenkoli
15
cm
purjon vaaleaa osaa
n. 600
g
lohifileetä
1
siika- tai kuhafilee
1
prk (200 g)
kirjolohen mätiä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
tuoretta tilliä
Sitruunamajoneesi
1
muna
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
2
dl
rypsiöljyä
½
tl
suolaa
rouhaisu
valko- tai mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä ensin liemi. Huuhdo kalanperkeet kylmällä vedellä. Pilko sipuli, purjon vihreä osa sekä fenkoli.
  2. Kuullota sipulia, purjoa ja fenkolia voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini. Kiehauta muutama minuutti.
  3. Lisää kattilaan kalanperkeet, vesi, pippurit ja suola. Keitä lientä puoli tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto. Siivilöi liemi talteen.
  4. Kuori ja lohko porkkanat ja perunat. Viipaloi fenkoli ja purjon vaalea osa.
  5. Poista kalafileistä nahka. Paloittele fileet kuutioiksi. Valuta mäti siivilässä.
  6. Lisää kalaliemeen porkkanat, perunat, fenkoli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.
  7. Lisää joukkoon kalapalat. Kalat kypsyvät kuumassa liemessä viidessä minuutissa.
  8. Silppua keittoannosten päälle tilliä. Lisää lautasille lusikallinen mätiä ja sitruunamajoneesia.

Majoneesi

  1. Majoneesi onnistuu, kun kaikki ainekset ovat huoneenlämpöisiä. Laita kananmuna sauvasekoittimen korkeaan kulhoon niin, että keltuainen ei hajoa.
  2. Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Lisää öljy ja mausteet kulhoon. 
  3. Surauta sauvasekoittimella majoneesiksi. 
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.