Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Raakamakkaroista voi nauttia lihapullien tapaan, ja aikaa säästyy, kun taikinaa ei tarvitse maustaa. Kiireessä makkarapötköt voi puristaa nokareina suoraan pannulle.

Kaupan raakamakkaroiden kirjo on suuri. Joukosta löytyy niin mausteisia chorizo-tyyppisiä makkaroita kuin miedomman makuisia yrttisiä versioita.

Niistä kaikki sopivat käytettäväksi lihapullamassan tapaan.

Ideana on puristaa makkaramassa kuorestaan pieniksi palleroiksi, muotoilla lihapulliksi ja paistaa kypsiksi. Kiireessä voi ohittaa jopa pyörittelyvaiheen ja puristaa makkarat sellaisenaan nokareina pannulle. Paistamisen jälkeen pannun päälle on hyvä laittaa hetkeksi kansi ja alentaa lämpö minimiin, jotta pyörykät saavat kypsyä höyryssä loppuun.

Oheisessa ohjeessa pyörykät tarjoillaan paahdetulla sipulilla höystetyn pikaperunamuusin kanssa. Ruoka on vartissa valmis pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikalihapullat ja paahdetulla sipulilla höystetty muusi

Ainekset

4–5
(n. 600 g)
yrttimaustettuja raakamakkaroita
Paistamiseen
2
rkl
rypsiöljyä tai voita
Pikaperunamuusi
1
ps (400–500 g)
pakasteperunasoseaineksia
3–4
dl
maitoa tai vettä
25
g
voita
¼
tl
suolaa
dl
paahdettua sipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa makkaroiden kuori auki ja kaavi makkaroiden sisus kulhoon. Sekoita sisus tasaiseksi ja pyöritä lihapyöryköiksi kostutetuin käsin.

  2. Kuumenna rasva pannussa ja ruskista pyörykät kahdessa erässä. Laita ruskistetut pyörykät takaisin pannuun ja kypsennä loppuun kannen alla.

  3. Valmista sillä aikaan perunasose pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna neste ja voi kattilassa ja vatkaa joukkoon soseainekset. Kuumenna sekoittaen muutama minuutti ja anna hautua kannen alla. Mausta suolalla. Sekoita paahdettu sipuli perunasoseen joukkoon tai ripottele se soseen pinnalle. Tarjoa sose lihapullien kanssa.

Kommentit (1)

Vanitas vanitatum et omnia van...

Siskonmakkaroista saa eirittäin helposti lihapullia. Purista suolesta pikkupalleroita kuumaan veteen, että ne "hyytyvät". Sen jälkeen pyöräytys kumalla pannulla jossa paistamiseen voita ja vot sinulla on nykyisen hektistä elävän ihmisen pullat. Mukaan tietenkin mummon muusia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.