Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 205 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Älä ohita raikkaan tsatsikin ja rapean omenasalaatin peittämää uunilohta, kun etsit tarjottavaa kevään herkkuhetkiin. Voit halutessasi kypsentää kalan etukäteen, viilentää sen ja latoa päälliset juuri ennen tarjoamista.

Kun lohifileen haluaa valmistaa niin, että se jää sisältä meheväksi, on tärkeää, että kala on ehdottoman tuoretta ja raikasta. Kypsennysaika vaihtelee luonnollisesti fileen paksuuden mukaan. 200-asteisessa uunissa lohi paistuu lähes kypsäksi noin vartissa.

Tässä ohjeessa valmiiksi kypsennetty uunilohi päällystetään raikkaalla tsatsikilla ja rapealla, omena- ja retiisilastuista valmistetulla salaatilla. Ennen viimeistelyä kala saa jäähtyä hetken tai jopa kokonaan.

Tyylikäs, päällystetty uunilohi sopii kevään kaikkiin pieniin ruokajuhliin. Erillistä kastiketta ei tarvita. Lisukkeeksi riittävät yksinkertaisimmillaan keitetyt pienet perunat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min + maustuminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tsatsiki-uunilohi

Ainekset

600–700
g
ruodotonta lohifileetä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Tsatsiki-kastike
½
kurkkua
2
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
rkl
sitruunamelissaa hienonnettuna
Omenasalaatti
½
dl
hasselpähkinöitä
1
hapokas omena (esim. Granny Smith)
½
sitruunan mehu
½
kurkkua
10
retiisiä
½
ruukkua
tilliä
½
ruukkua
sitruunamelissaa
syötäviä kukkia (esim. orvokkeja, kehäkukkia, rautayrttiä)

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Raasta puolikas kurkku hienoksi raasteeksi. Sekoita etikka ja suola raasteeseen ja anna maustua noin 15 minuuttia. Puristele kurkusta ylimääräinen neste ja sekoita raaste jogurtin kanssa yhteen. Hienonna sitruunamelissa ja lisää se kastikkeeseen.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Laita lohi uunivuokaan ja kypsennä uunissa noin 10–15 minuuttia. Kypsymisaika riippuu kalan paksuudesta.
  3. Tee salaatti. Rouhi hasselpähkinät veitsellä. Paahda rouhetta 2–3 minuuttia kuumassa kuivassa pannussa.
  4. Poista omenasta siemenkota ja höylää hedelmä ohuiksi latuiksi mandoliinilla tai juustohöylällä. Purista sitruunamehu omenalastuille. Viipaloi kurkku ja retiisi ohuesti.
  5. Lusikoi tsatsikikastiketta kypsälle lohelle. Levitä omena-, kurkku- ja retiisiviipaleet tsatsikin päälle. Ripottele pähkinärouhetta, tilliä sitruunamelissaa ja kukkia viimeistelyksi. Tarjoa lohi lämpimänä tai haaleana.

Kommentit (1)

Vierailija

Tsatsiki on parempaa ilman viinietikkaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tonnikalapastan ohje on niin helppo, että koululainenkin osaa sen itse tehdä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
prk
tonnikalapaloja öljyssä
1
prk
tomaattimurskaa
vettä
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kaada paistinpannulle loraus öljyä tonnikalapurkista. Kuullota sipuleita pari minuuttia.
  4. Lisää tonnikala. Paloittele tonnikala kauhalla pienemmiksi paloiksi.
  5. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen.
  6. Mausta kastike basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  7. Hauduta 10 minuuttia ja kaada kastike pastan joukkoon.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Helpot kalapihvit maistuvat lapsillekin. Maku on lempeä, eikä yhden yhtä ruotoa löydy.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pihviä
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipihvit

Ainekset

1
pkt (280 g)
kirjolohen jauhelihaa (Saimaan tuore)
1
dl
kermaviiliä
rkl
korppujauhoja
1
muna
1
pieni sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
½
dl
tilliä silputtuna
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
½
tl
suolaa
valkopippuria rouhittuna
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Yhdistä kalaan kermaviili, korppujauho ja muna.
  2. Pilko sipuli. Kuullota öljyssä.
  3. Silppua tilli. Raasta sitruunankuori. Sekoita kaikki ainekset.
  4. Kuumenna voita pannulla. Nosta lusikalla murekkeesta nokareita pannulle ja painele pihveiksi. Paista muutama minuutti per puoli. Tarjoa kalapihvit uusien perunoiden tai muusin kanssa. Rouskuva lisuke tulee naposteluporkkanoista.