Valmista perjantai-illan nimikkoruoka vaihteeksi perunoista! Savupaprikaöljy, cheddarjuusto ja paprikasalsa tekevät perunanachopellistä koukuttavan hyvän.
Perjantaipizza vai nachopelti? Yhä useampi kallistuu perjantairuokaa miettiessään jälkimmäiseen vaihtoehtoon.
Nachopellin tyylisen ruoan voi kuitenkin valmistaa hyvin myös ilman maissilastuja. Oheisessa ohjeessa nachot vaihdetaan nimittäin perunoihin. Tarkoitukseen sopivat hyvin ihan tavalliset yleisperunat, jotka harjataan puhtaiksi ja leikataan sitten kuorineen ohuiksi viipaleiksi.
Savupaprikaöljy maustaa perunat texmex-ruoan tyyliin sopiviksi. Kun perunaviipaleet on esikypsennetty öljyllä maustettuina, päälle lisätään kypsiä mustapapuja ja juustoa. Uunista tulviva paahtuvan juuston tuoksu kertoo, milloin on valmista.
Lisukkeeksi sopivat niin erilaiset salsat kuin guacamolekin. Äläkä unohda korianteria!
Perunanachopelti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Harjaa perunat ja leikkaa ohuiksi (noin ½ cm:n) viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
-
Sekoita mausteöljyn ainekset ja kääntele perunoihin. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Alenna uunin lämpöä 200 asteeseen. Kääntele perunoita hieman.
-
Valuta ja huuhdo pavut pellille perunoiden päälle. Ripottele juusto tasaisesti pinnalle. Laita takaisin uuniin 10 minuutiksi.
-
Tee sillä aikaa paprikasalsa. Valuta ja hienonna jalapenot ja paprikat. Hienonna korianteri. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
-
Ripottele valmiin pellin päälle korianteria. Tarjoa paprikasalsan kanssa.
Minun pannuni. Kolme keitettyä perunaa, varsiselleriä, pätkä lenkkiä, hapankaalia, kaksi munaa. Munat paistetaan erikseen ja sen jälkeen muut sörsselit paistetaan hitaasti ruskeaksi. Suolaa ja ketsuppia. Nautitaan siinä muodossa mitä se pannulta otettaessa on.