
Helppo, kaunis ja maistuu ihanalta. Tätä mehevää raparperi-vadelmapiirakkaa paistetaan koko pellillinen, koska kaikki ottavat sitä kuitenkin lisää. Pinnalle rouhitut pistaasipähkinät viimeistelevät makunautinnon.
Raparperi-vadelmapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin pohja. Sulata voi. Sekoita keskenään pohjan kuiva-aineet. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Lisää mehu, kuoriraaste, piimä, kerma, munat ja voisula kuiva-aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada se leivinpaperilla päällystetylle reunalliselle uunipellille.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään.
- Leikkaa raparperit 1-2 sentin paloiksi. Levitä raparperit ja vadelmat piirakan päälle. Ripottele muruseos pintaan.
- Leikkaa pistaasit veitsellä rouheeksi ja ripottele piirakan pinnalle.
- Paista uunissa 45 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.
Nyt on raparperin aika mutta mistä vadelmat, käykö pakastetut? Eikö pakastetut mehustu liikaa ja pilaa päällystä?
Ei tämä paras ole mutta voi olla kakkonen. Paras on Raparperitoscapiirakka, absolutely.
Hei, kiitos kommenteista! Jos piiraaseen käyttää pakastettuja vadelmia, niin ne kannattaa sulattaa varovasti ja lisätä marjojen joukkoon hieman perunajauhoa. Tällä tavoin kosteus ei pilaa rakennetta.
Minulla pohja kuohu pintaan uunissa?! Mistä mahtoi johtua?? Oliko taikina liian löysää tai vaikuttiko pakastetut vadelmat?
Voiko perunajauhot korvata Maizena maissitärkkelyksellä? Täällä on vaikea löytää perunajauhoja.Puolitanko ainekset jos teen pyöreään klassiseen 24 cm piirakkavuokaan?
Kiitos kysymyksestä! Jos käytät pakastemarjoja ja tarvitset siksi tärkkelystä, perunajauhojen sijaan voi yhtä hyvin käyttää maissitärkkelystä. Puolikkaasta ainesmäärästä tehty taikina on varmaankin juuri sopiva 24-senttiseen vuokaan.