Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 211 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Helppo, kaunis ja maistuu ihanalta. Tätä mehevää raparperi-vadelmapiirakkaa paistetaan koko pellillinen, koska kaikki ottavat sitä kuitenkin lisää. Pinnalle rouhitut pistaasipähkinät viimeistelevät makunautinnon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
pellillinen / noin 30 palaa
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-vadelmapiirakka

Ainekset

Pohja
200
g
voita
6,5
dl
vehnäjauhoja
4
dl
sokeria
1
ps
(75 g) mantelijauhetta
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
(luomu)sitruuna
2
dl
piimää
2
dl
kevytkermaa
2
kananmunaa
Täyte
1
l
raparperia paloina
2
dl
vadelmia
Muruseos
75
g
pehmeää voita
2,5
dl
vehnäjauhoja
1,5
dl
sokeria
¼
tl
suolaa
Pinnalle
2
dl
kuorittuja, suolattomia pistaasipähkinöitä tai manteleita

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Sulata voi. Sekoita keskenään pohjan kuiva-aineet. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Lisää mehu, kuoriraaste, piimä, kerma, munat ja voisula kuiva-aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada se leivinpaperilla päällystetylle reunalliselle uunipellille.
  2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään.
  3. Leikkaa raparperit 1-2 sentin paloiksi. Levitä raparperit ja vadelmat piirakan päälle. Ripottele muruseos pintaan.
  4. Leikkaa pistaasit veitsellä rouheeksi ja ripottele piirakan pinnalle.
  5. Paista uunissa 45 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää.

Kommentit (4)

Vierailija

Nyt on raparperin aika mutta mistä vadelmat, käykö pakastetut? Eikö pakastetut mehustu liikaa ja pilaa päällystä?

Mello

Ei tämä paras ole mutta voi olla kakkonen. Paras on Raparperitoscapiirakka, absolutely.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos kommenteista! Jos piiraaseen käyttää pakastettuja vadelmia, niin ne kannattaa sulattaa varovasti ja lisätä marjojen joukkoon hieman perunajauhoa. Tällä tavoin kosteus ei pilaa rakennetta.

Vierailija

Minulla pohja kuohu pintaan uunissa?! Mistä mahtoi johtua?? Oliko taikina liian löysää tai vaikuttiko pakastetut vadelmat?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Piia Arnould

Kunnolla kuorrutusta! Kimpale porkkanakakkua voittaa monet muut leivokset mennen tullen. Inkiväärillä ja sitruunankuorella maustettuna se on vielä entistäkin herkumpi.

Tällä ohjeella porkkanapiirakkaa tulee iso pellillinen. Koska pohjataikinan rasvana on suolaton öljy, joukkoon tarvitaan myös suolaa, joka tekee mausta tasapainoisen.

Jos pidät inkiväärin mausta, voit hyvin lisätä sen määrää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
40 min + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-inkivääripiirakka

Ainekset

4–5
porkkanaa (eli noin 8 dl hienoa raastetta)
2
rkl
tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
1
rkl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
3
tl
kanelia
1
tl
suolaa
5
munaa (M-koko)
4
dl
sokeria
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
rkl
sitruunamehua
Kuorrutus
150
g
voita
300
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
3–4
dl (200 g)
tomusokeria
Pinnalle
porkkanasuikaleita, sitruunankuorisuikaleita ja/tai sokeroituja inkivääripaloja

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Sekoita raasteet keskenään.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon porkkanaraasteseos. Lisää sitten kuivat aineet, öljy ja sitruunamehu. Sekoita iso taikina vatkaimen pienimmällä teholla nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, jotta taikina ei sitkisty.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on sopivan kypsä. Paistoaikaan vaikuttaa porkkanaraasteen kosteus. Anna jäähtyä.
  5. Valmista kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle.
  6. Viimeistele porkkana- ja sitruunankuorisuikaleilla ja/tai sokeroiduilla inkivääripaloilla.

Vinkki! Lisää sokeroidut inkivääripalat koristeeksi juuri ennen tarjoilua, sillä ne kostuvat kuorrutuksen päällä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Muurikkapaella saa, ja sen pitääkin, kärähtää kevyesti kiinni pannuun! Maistuva liemi, laadukas riisi ja itse tehty mausteseos tekevät paellasta uskomattoman herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + sofrito 30 min + liemi 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paella

Ainekset

3
broilerin koipireittä
100
g
chorizoa
1
punainen paprika
5
dl
paella- tai risottoriisiä
100
g
(pakaste)herneitä
n. 1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
12
jättikatkarapua
Liemi
1
kg
sinisimpukoita
¼
tl
sahramia
4
dl
kuivaa valkoviiniä
l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3–4
timjaminoksaa
3–4
rosmariininoksaa
Sofrito
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
tähtianis
1
laakerinlehti
6
luumutomaattia
Lisäksi
2
sitruunaa
¼
dl
oliiviöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee sofrito. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä mausteiden kanssa öljyssä kattilassa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Lisää tomaatit kattilaan ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen. Poista tähtianis ja laakerinlehti.
  2. Keitä liemi. Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Kopauta niitä kevyesti ja heitä avonaiset tai rikkoutuneet pois. Lämmitä sahramia kattilassa, lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi, liemikuutiot ja yrtit, kiehauta. Keitä simpukoita liemessä 1 minuutti. Ota ne reikäkauhalla pois ja säästä avautuneet paellan viimeistelyyn. Heitä pois ne, jotka eivät avaudu. Pidä liemi kuumana.
  3. Laita koipireidet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Viillä terävällä veitsellä koipireiden päältä luu esiin ja leikkaa luu varovasti irti.
  4. Ota kaikki paellan aineet esille. Leikkaa chorizo ja paprika 1 cm:n kuutioiksi. Mittaa riisi ja herneet valmiiksi.
  5. Kuumenna muurikka ja lisää 1 rkl öljyä. Paista broileria muutama minuutti ja siirrä pois pannusta. Lisää 1 rkl öljyä ja paista chorizot ja paprikat, mausta savupaprikalla ja siirrä sivuun. Paista vielä ravut nopeasti 1 rkl:ssa oliiviöljyä ja siirrä sivuun.
  6. Mittaa pannuun ½ dl öljyä ja kuullota siinä riisiä muutama minuutti. Lisää sofrito, broilerit ja noin puolet liemestä. Sekoittele ja anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää paprikat, chorizot ja loppu liemi. Hauduta 6–8 minuuttia. Maistele riisin kypsyyttä ja suolaisuutta. Lisää suolaa tarvittaessa.
  7. Sekoita herneet, ravut ja simpukat kevyesti kypsään riisiin. Kun liemi on imeytynyt, anna paellan paistua sekoittelematta 1 minuutti, se saa tarttua hieman kiinni pannuun.
  8. Lohko sitruunat. Purista pari lohkoa paellaan ja laita loput sen päälle. Viimeistele öljyllä, persiljalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

MimmiMämmi on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Rapean suolainen ja hennon makea purjo-pekonipiirakka matkalla kahvipöytään
Rapean suolainen ja hennon makea purjo-pekonipiirakka matkalla kahvipöytään

Aina kun tätä purjo-pekonipiirakkaa olen tarjonnut ovat syöjät myhäilleet tyytyväisinä ja kyselleet sen reseptiä. Ohje on simppeli ja maku yllättävän täydellinen. Piirakka toimii etenkin hapokkaan valkoviinin tai raikkaan oluen kanssa. Salaatti sopii myös kylkeen keventämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
1,5 h (Taikina reilu 0,5h jääkaapissa)
Vaikeustaso
Helppo

-Täydellinen purjo-pekonipiiras-

Ainekset

Pohja
160
g
voita, huoneenlämpöisenä
1,5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
täysjyvävehnäjauhoja
1,5
dl
raastettua voimakasta juustoa (käytin appenzeller-juustoa)
2
rkl
vettä
Täyte
1
pkt
savustettua pekonia, 120 g
1
kpl
purjo, yksi iso tai kaksi hoikempaa
2
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulia
2
rkl
dijon-sinappia,maun mukaan
2
tl
siirappia
mustapippuria jauhettuna
2
dl
kuohukermaa
2
kpl
kananmunaa
2
dl
raastettua voimakasta juustoa (käytin appenzeller-juustoa)
1,5
tl
suolaa

Työvaiheet

1. Laita  uuni lämpenemään 225 c

2.   Aloita pohjasta. Nypi huoneenlämpöinen voi, jauhot ja juustoraaste muruksi. Lisää muutamassa osassa kylmä vesi kunnes taikina on  koostumukseltaan käsiteltävää ja yhtenäistä.

3. Litistä taikina n. 3-4 cm paksuiseksi levyksi ja laita kelmuun tai tiiviiseen astiaan vetäytymään jääkaappiin. 

4. Paista pekoni. Levitä pekonit leivinpaperille ja paista uunissa 225 c 15-20 min.

5. Viipaloi purjo ja huuhtele hyvin. Viipaloi sipuli ja silppua valkosipuli.

 6. Paista voinokareen ja öljytilkan kanssa purjot ja sipulit hartaudella n.10 min. Niiden pinta saa kuulottua kunnolla ja ottaa väriä. Lisää seokseen sinappi, siirappi, mustapippuri ja puolet suolasta. Ota levy pois päältä.

7. Jauhota pöytä  ja kaulitse taikinaa pyöreään muotoon. Nosta taikina voideltuun vuokaan (minulla käytössä 20cm, korkea reunainen vuoka). Painele muoto sormin sopivaksi. Pistele haarukalla pohjaa ja esipaista 10 min  200 c.

8. Lisää purjo-sipuliseos  ja viipaloidut  pekonit esipaistetun taikinan päälle. 

9. Sekoita kerma, munat  ja juustoraaste sekä puolet suolasta ja kaada seos piirakkavuokaan.

10. Paista 200c n.30-40 min. 

Kommentit (2)

Vierailija

Tuntuu suurelta määrältä tuo ohjeen kaksi valkosipulia. Onkohan laatija tarkoittanut kahta kynttä?

Vierailija

Samaa tässä juuri mietiskelen.

Hildu on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.

Tämä broilerikiusaus on todella maukas ja helppo tehdä. Voi tehdä myös laktoosittomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 - 6
Valmistusaika
15 min + 40 - 45 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä broilerikiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
keitettyjä perunoita, koosta riippuen/helppo tehdä pientä murua
250 - 300
g
broilerin ohut fileitä
1
tl
Pan suolaa tai 0,5 tl tav. suolaa
1
tl
sitruunapippuria (sisältää suolaa)
0,5
tl
yrttimaustetta suolatonta
2 - 3
tl
carrya (suolatonta)/maun mukaan
0,5
tl
mustapippurirouhetta/ hivenen
2
dl
kuohukermaa tai 2,5 dl Planti Cooking Original kaurakermaa
1
dl
maitoa
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 100 -170
g
juustoraastetta, Valion Arkijuusto käy hyvin
0,5
tl
Herbamarea (kuivattujen yrttien, vihannesten ja suolan sekoitus)
n. 2 - 4
tl
Juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa paistamiseen ja vuoan voiteluun/sopivasti

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen
Paista broilerin ohut fileet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä/rasvassa, vaikka puolet ja puolet, niin eivät ehdi kuivua, kauniin värisiksi. Voitele vuoka. Kuori perunat ja tee niistä pientä murua vuokaan, lisää sitten paistetut broilerin ohut fileet ja suola, sekä muut mausteet ripotellen tasaisesti, paitsi Herbamare se ripotellaan päälle viimeiseksi. Sekoita kaikki hyvin ja laita sitten juustoraastetta päälle ja sen jälkeen sekoita nesteet ja 1 rkl vehnäjauhoja eri astiassa ja kaada tasaisesti päälle ja sitten rippottele päälle Herbamarea. ( Nestettä n. 3 dl. ) Paista 225 asteessa 15 min ja laita uunin lämpö 170 asteeseen, pidä niin kauan että neste lakkaa kuplimasta reunoista ja tarkista onko sopivan mehevää, ei saa olla liikaa nestettä eikä liian kuivaa. Pidä uunissa yhteensä n. 40 - 45 min, muista tarkistaa nesteen määrä.

Kommentit (0)