Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 534 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Tuomas Kolemainen

Paistinpannulla paistettaviin lättänäleipiin tarvitset vain jauhoja, suolaa ja vettä. Leivät maistuvat taivaallisilta vaikkapa hummuksen kera.

Kun leipä loppuu, etkä ehdi tai jaksa mennä kauppaan, apu on lähellä. Maailman yksinkertaisin leipäohje lainaa muotonsa rieskoilta ja kypsennystavan ohukaisilta.

Rieskojen tapaan taikinaan tarvitaan vain jauhoja, suolaa ja vettä. Tarkoitukseen sopivat niin hiivaleipä- kuin vehnäjauhot. Voit halutessasi vaihtaa osan jauhoista ohra- tai sämpyläjauhoihin.

Koska taikinaa ei kohoteta, se on saman tien valmis kypsennettäväksi. Uunin sijaan leivät paistetaan paistinpannulla kauniin pilkullisiksi.

Paras lopputulos syntyy, kun paistamiseen ei käytetä lainkaan rasvaa. Siksi kannattaa valita pinnoitetun pannun sijaan valurauta- tai teräspannu, joka ei kärsi kuivana kuumentamisesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 leipää
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pannuleivät

Ainekset

4
dl
hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
n. 2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot ja suola ja lisää niiden joukkoon vesi. Sekoita aineet käsin kimmoisaksi taikinaksi.
  2. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja kauli ne jauhotetulla työtasolla parin millin paksuisiksi pyöreiksi leiviksi.
  3. Paista leivät yksitellen kuumalla paistinpannulla noin minuutti kummaltakin puolelta. Leipien pintaan saa tulla ruskeita pilkkuja.

Vinkki! Leivät paistetaan kuivalla pannulla ilman rasvaa. Ravistele irtojauhot leipien pinnasta ennen pannulle nostamista, sillä jauhot käryävät helposti.

Kommentit (16)

piiuite

Niin ihanan nopeaa ja maukasta. Hiuvaleipäjauhon korvasin grahamilla.

Vierailija

Pelasti illan tämä resepti! Mulla ei ole uunia, mutta levy ja pannu löytyy. Kiitos! :-)

Vierailija

Vaikuttaa ihan sultsinoilta! Tai ainaskin melkein. Isä paistoi niitä aikoinaan suoraan liedellä samantyyppisestä taikinasta kuin karjalanpiirakoiden kuori. Täytyypä kokeilla.

Masalalainen M

Hunajaa ja sulatejuustonokare päälle niin nam!!

Tine2778

Kiitos ohjeesta! Meillä näitä on nyt tehty monesti, mutta sovelsin näitä. Eli gluteenitonta oon tehny. Samat aineet, jauhot gluteenitonta Rainbown seosta ja noin rkl psylliumia. Vaimo on tykännyt. Hän syö niitä sulatejuuston kera.

Casberg

Ohjeen innoituksena ovat olleet arvatenkin intialaiset chapati-leivät. Tosin onhan ympäri maailmaa tehty nostattamattomia leipiä kautta ihmiskunnan historian. Nämä käyvät mainiosti Tikka Masalan, Butter Chickenin ym. oheen lisukeleiviksi, valelkaa paistamisen jälkeen kirkastetulla voilla.

Nähnyt

Näitähän paistetaan kaikkialla Afrikassa, Intiassa ym Aasiassa.

Evakko

Intialaisen chapati-leivän ohje on sama. Paistamisen jälkeen leivän toinen puoli voidellaan sulalla voilla ennen pinoamista.
Karjalaiset sultsinat paistetaan samoin. Vehnäjauhojen tilalle vain ruisjauhot. Voilla voitelun jälkeen sultsinat täytetään riisi- tai mannapuurolla. Nam!

Vierailija

Taikina pitää vetäytyä ,paistaminen seuraavana päivänä ,taikina imeltyy ,ruskistuu helpommin ja makoisampaa ja ruuansulatuksessa sulavampaa

Maijamy

Siis riittääkö minuutti molemmin puolin paistoajaksi?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Riittää, jos leivät on kaulittu aivan ohuiksi. Tarvittaessa toki minuutti pari kauemmin.

Tutkiva journalismi

Hyvä ja helppo ohje näin coronaviruksen aikana. Kun kauppojen hyllyt notkuu tyhjyyttään, niin tässä on poropeukalollekkin ohje millä saa leipää pöytään.

Vierailija

Voiko nämä paistaa uunissa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, leipien paistaminen onnistunee rieskojen tyyliin erittäin kuumassa (275 astetta) uunissa ilman leivinpaperia (se palaa noissa lämpöasteissa). Pitää kuitenkin olla tarkkana paistoajan kanssa, että leivät ehtivät kypsyä mutta eivät pääse kärähtämään. Kannattaa siis tarkkailla uunin luukun läpi, kuinka kypsyminen edistyy.

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Muistatko jauheliha-letturullat? Samoista klassikkoaineista syntyy näyttävä kakku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Lettukakku jauhelihatäytteellä

Ainekset

3
munaa
6
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ohrajauhoja
1
tl
suolaa
voita paistamiseen
Täyte
1
sipuli
400
g
naudan jauhelihaa
1
prk (250 g)
sulatejuustoa, (esim. Koskenlaskija Ruoka & Dippi Cheddar)
¼
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
Lisäksi
1
rs (200 g)
pieniä herkkusieniä
1
rkl
öljyä
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
ruukku jääsalaattia
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat, puolet maidosta ja jauhot keskenään. Lisää loppu maito ja suola. Vatkaa tasaiseksi ja anna taikinan turvota puoli tuntia.
  2. Tee täyte. Pilko sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää joukkoon juustodippi, pippuri ja suola. Hauduta 10 minuuttia.
  3. Lohko sienet ja paista ne erikseen pannulla tilkassa öljyä.
  4. Pese ja halkaise tomaatit. Revi salaatinlehdet sekä lehtipersiljaruukusta lehdet ja hennoimmat varret.
  5. Paista letut voissa pannulla.
  6. Kokoa kakku. Lado tarjoiluvadille kerroksittain lettu, salaattia, jauhelihakastiketta, sieniä, tomaatteja ja persiljaa.

Vinkki! Muutama lettu saattaa jäädä yli. Tarjoa ne myöhemmin vaikka mansikoiden kera.