
Tämän juhlavan jäätelökakun pohja tehdään valmiista keksitaikinasta. Täytteeksi tulee keksitaikinajäätelöä, koristeeksi kermavaahtoa ja strösseleitä.
Keksitaikinajäätelökakku
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita kakun valmistus paistamalla keksitaikinasta kaksi halkaisijaltaan noin 20 cm:n keksiä. Sulata aluksi taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse taikinasta 3–5 mm:n paksuinen levy ja leikkaa siitä kaksi pyöreää keksiä, joiden halkaisija on 20 cm. Käytä apuna irtopohjavuokaa (johon myöhemmin kokoat kakun). Keksi voi olla hivenen pohjaa pienempi, sillä se laajenee vähän paistuessaan. Paista keksit leivinpaperin päällä pakkauksen ohjeen mukaan. Voit myös käyttää murotaikinaa. Anna keksien jäähtyä.
- Ota jäätelö pehmenemään noin 15 minuuttia ennen kakun kokoamista.
- Vuoraa irtopohjavuoka tuorekelmulla tai leivinpaperilla.
- Kokoa kakku asettamalla toinen keksipohjista irtopohjavuoan pohjalle. Lusikoi päälle puolet jäätelöstä ja tasoita. Lisää toinen keksipohja jäätelön päälle ja lusikoi loput jäätelöstä keksin päälle. Tasoita pinta.
- Peitä kakku kelmulla ja laita pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi.
- Kun kakku on jäätynyt, voit koristella sen. Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla.
- Ota kakku pakastimesta ja irrota se vuoasta.
- Koristele kakku levittämällä sen pinnalle kermavaahtoa. Pursota osa kermasta pinnalle ruusukkeiksi. Koristele lopuksi strösseleillä.
- Kakun voi pakastaa kermalla koristeltuna odottamaan tarjoilua.
Keksitaikina on jäätelökakussa vihoviimeinen idea. Kun tällaista kakkua yrittää lautasellaan leikata lusikalla, jäätelö pursuaa ulos keksien välistä ja keksi pysyy edelleen ehjänä. Kaupan Puffet jäätelössäkin "keksi" on todella pehmeää. Jos välttämättä haluaa tehdä jäätelökakun, se kakkuosuus ei saa olla kova keksi vaan mieluummin jostain kääretorttupohjan tapaisesta leikattu pala. Silloin jäätelökakku on leikattavissa ilman justeerisahaa.