Soppa365 on lisännyt 279 reseptiä.
Linkitetty 282 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Yhden kulhon helppo kakku syntyy ilman vatkaamista ja saa makua sitruunankuoresta ja rosmariinista. Tähän kakkuun voit käyttää hieman kovempiakin persikoita, sillä ne hautuvat uunissa ihanan pehmeiksi.

Sitruunalla maustettu oliiviöljykakku kuuluu viime aikojen suosikkileivonnaisiin. Sen taikina valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Öljy tekee kakusta kostean ja saa sen säilymään mehevänä useita päiviä.

Nyt kakku on kohdannut haastajansa. Italialaistyylisen persikkakakun taikina on kuin oliiviöljykakun, mutta joukkoon lisätään kuutioituja tuoreita persikoita tai nektariineja. Jopa kovahkot hedelmät sopivat tarkoitukseen, sillä pitkä kypsennys saa ne leppymään ja pehmenemään ihaniksi sattumiksi.

Esikuvansa tapaan tässä kakussa maistuu myös sitruuna. Halutessaan taikinan voi maustaa myös tuoreella rosmariinilla.

Valitse käyttöön mieluiten oliiviöljy, jonka pullossa on mieto maku mainittu erikseen. Näin muut maut saavat tilaa loistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1 h 5 min + jäähdytys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Persikkakakku

Ainekset

4
(n. 600 g)
persikkaa
dl
ruokosokeria
1
sitruuna
2
rosmariinin oksaa
dl
mietoa oliiviöljyä
4
kananmunaa
4
dl
erikoisvehnäjauhoja
3
tl
leivinjauhetta
Pinnalle
2
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).
  2. Huuhtele ja kuutioi persikat.
  3. Raasta sitruunan keltainen kuori kulhoon. Hienonna rosmariini ja lisää se kulhoon. Lisää sokeri ja hiero aineet sormin keskenään.
  4. Riko munat sokeriseoksen joukkoon. Lisää öljy. Sekoita aineet keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  5. Kääntele ¾ persikoista taikinan joukkoon ja kaavi taikina kakkuvuokaan. Ripottele pinnalle loput persikoista sekä ruokosokeri.
  6. Paista kakkua uunin keskitasoa alemmalla tasolla 50–55 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan puoli tuntia. Persikkakakku säilyy mehevänä monta päivää.

Vinkki! Kakku onnistuu myös nektariineista.

Kommentit (5)

Myrsky

Voisinko saada apua oliiviöljyn vallinnassa? Esimerkki tähän sopivasta laadusta. En ole käyttänyt aiemmin oliiviöljyä leivonnassa ja olisi kiinnostavaa kokeilla, mutta sopivan öljymerkin valinta arveluttaa.

Vierailija

Miksei kirjoittaja voinut rehellisesti kertoa, että kyseessä on venäläinen Sharlotka -kakku, jonka omenat vaan oli vaihdettu persikoiksi.

Rehellinen leipuri

Miten niin rehellisesti. En ole koskaan kuullutkaan että sharlotka-kakkuun tulee oliiviöljyä. Resepteistä puheen ollen: Ne kiertävät maailmaa ja muuttuvat matkalla tai ovat muuttumatta. Kenelläkään ei ole yksinoikeutta resepteihin. Jotkut toki onnpudetty salassa kuten esim. Sacher-kakun alkuperäinen ohje.

Oliviako

Venäläisessä sharlotkassako muka oliiviöljyä, ruokosokeria ja rosmariinia? Höpö höpö. Leivoin muuten tämän kakun ja siitä tuli todella herkullinen. Käytin miedon makuista oliiviöljyä, mutta seuraavalla kerralla uskallan käyttää vahvemmankin makuista. Olen leiponut useita oliiviöljykakkuja, italialaisia ja kreikkalaisia. Aivan hyviä ovat olleet vaikka alussa vähän epäilinkin että oliiviöljyn maku löisi liikaa läpi.

Vierailija

Miksi ohjeet aina alkavat; laita uuni lämpenemään.... Uusavuton tekee niin ja koko muiden tekovaiheiden ajan uuni helottaa 200 ja enemmänkin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla