Emilia Soppa365 on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 245 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Mitä reilummiksi paloiksi jätät kukka- ja parsakaalit, sen parempi! Keitä ne kevyesti, peittele gratiinikastikkeeseen ja anna uunin hoitaa loput. Kastike valmistuu sekoittamalla, joten ihanan helppo gratiini on vartissa valmis uuniin.

Helppo kaali-pastagratiini on kaukaista sukua kukkakaalilla höystetylle mac & cheese -vuoalle. Tässä ainesuhteet on käännetty toisinpäin: kaalia on enemmän ja pastaa vähemmän. Kastiketta on sen verran, että ainekset gratinoituvat mutta eivät uppoa juustoon kokonaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 15 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Helppo kaali-pastagratiini

Ainekset

1
(noin 500 g)
parsakaali
1
(noin 500 g)
kukkakaali
3
dl (noin 150 g)
kuviopastaa (esim. tumma kierre)
keittämiseen 3 l vettä ja 2 tl suolaa
1
rkl
öljyä
Gratiinikastike
1
prk (250 g)
cheddarjuustokastiketta (Koskenlaskija)
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
dijoninsinappia
1
tl
sitruunamehua
½
tl
mustapippuria myllystä
Vuokaan
1
rkl
öljyä
Pinnalle
2
rkl
leivänmuruja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Huuhdo ja leikkaa kaalit reiluiksi paloiksi. (Isot palat eivät muhjuunnu keitettäessä.)
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa, noin viiden litran kattilassa. Lisää suola. Tarkista pastan keittoaika: jos se on noin 6 minuuttia, voit laittaa pastan kattilaan yhtä aikaa kaalien kanssa. Muussa tapauksessa lisää kattilaan ensin pasta ja kaalit vasta sitten, kun keittoaikaa on noin 6 minuuttia jäljellä. Keitä kaalit ja pastat napakan kypsiksi ja valuta ne siivilässä. Kumoa takaisin kattilaan ja pyöräytä joukkoon öljy.
  4. Valmista kaalien kiehuessa gratiinikastike. Sekoita cheddarjuusto, jugurtti, sinappi, sitruunamehu ja mustapippuri keskenään.
  5. Sivele reilunkokoinen uunivuoka (vetoisuus noin 2 l) öljyllä. Kumoa kaali-pastaseos vuokaan. Valuta päälle kastike ja ripottele pinnalle leivänmurut.
  6. Anna vuoan gratinoitua 225-asteisessa uunissa hieman keskitasoa ylempänä 10–15 minuuttia, kunnes pinta on paahtunut kevyesti. Tarjoa sellaisenaan pienenä ateriana tai lisukkeena.

Kommentit (4)

Käyttäjä22357
Seuraa 
Liittynyt14.4.2020

Mkksi uuni pitäisi panna lämpiämään ensimmäiseksi? Jos muut asiat tekee sen jälkeen ja keittää kolme litraa vettä kiehuvaksi, eikö uuni ehdi olla lämmin ja kuluttaa sähköä aivan turhaan. Uunin voi kyllä laittaa lämpiämään myöhemminkin, koska ei ruoka vuoassa mene pilalle, vaikka vähän odottaakin uunia.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiostasi, laitoin tiedon reseptin alkuun siksi, kun gratiinista tuli uunivalmista niin nopeasti. Toki ruoka voi tarvittaessa odotellakin uunin lämpiämistä.

Vierailija

Tuunasin tätä vielä niin, että lisäsin kermaa ja cheddarraastetta. Tuli hieman laatikkomaisempi, mutta todella hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.