Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 448 keittokirjaan.
Ohje: Tanakorn "Boom" Maneedam Kuva: Panu Pälviä

Helsinkiläiskahvila The Boom Roomin japanilainen teriyakilohi on täydellinen suolaisen ja makean liitto. Lohiannos kootaan suoraan kulhoon salaatin ja riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakilohi kulhossa

Ainekset

400
g
lohifileetä
1
rkl
voita
Riisi
3
dl
sushi- tai jasmiiniriisiä
6
dl
vettä
Teriyakikastike
1
dl
soijakastiketta
3/4
dl
sokeria
1
dl
sakea tai kuivaa valkoviiniä
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
Salaatti
1
ruukku
jääsalaattia
1/3
kurkkua
6
kirsikkatomaattia
1
iso avokado
Salaatinkastike
1 1/2
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
sokeria
1
rkl
seesamiöljyä
1
tl
dijoninsinappia
Lisäksi
2
rkl
seesaminsiemeniä
(kevätsipulia)
(sriracha-chilikastiketta)

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita teriyakikastikkeen ainekset kulhossa. Kaada seos paistinpannuun ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu. Kaada kastike pois pannusta odottamaan.
  3. Leikkaa lohi 4 palaan. Kuumenna voi paistinpannussa. Paista kaloja voissa muutama minuutti. Lisää teriyakikastike, kiehauta ja laske lämpöä niin, että kastike hieman poreilee. Kypsennä 5-7 minuuttia, käännä kalat puolessa välissä. Valele kaloja kastikkeella.
  4. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset. Revi salaatti. Leikkaa kurkku siivuiksi. Halkaise tomaatit ja viipaloi avokado. Pane salaatin ainekset annoskulhoihin niin, että riisille jää tilaa. Pirskota kastike päälle.
  5. Pane riisi ja lohi kulhoihin. Lusikoi kastike päälle. Ripottele seesaminsiemenet päälle ja lisää halutessasi kevätsipulia ja srirachaa.

Kommentit (1)

Kcrimso
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Juuri kokkailin tätä. Erinomaista tuli!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Broilerinrinta paistuu vauhdilla kun se avataan perhoseksi. Kirsikkasalaatti on raikas lisuke, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoitu punasipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
Kastike
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 626 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Sokerisuolaus graavaa kalan pehmeäksi ja miellyttävän makuiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min + 1-2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattu lohi

Ainekset

800
g
lohifileetä
3
dl
vettä
1
dl
sokeria
1/2
dl
hienoa merisuolaa
1
oksa rosmariinia
1/2
dl
tilliä

Työvaiheet

  1. Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa lohi 2–4 tasakokoiseen palaan. '
  2. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri ja suola. Lisää rosmariinin oksa ja anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita lohifilee suljettavaan muovipussiin. Kaada jäähtynyt liemi joukkoon. Sulje pussi, paina ilma pois ja laita jääkaappiin maustumaan 1–2 vuorokaudeksi.
  4. Ota lohi liemestä, pyyhi kuivaksi ja hienonna päälle tuoretta tilliä ennen tarjoilua. Leikkaa paloiksi tai ohuiksi siivuiksi

Kommentit (0)

Sormisyötävä on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

No nyt on aikaista, mutta alkoi jotenkin tehdä mieli talvisia/jouluisia herkkuja jo nyt kun grilli ollut kuumana käytännössä koko kesän. Lohihan sopii erinomaisesti yhteen eri asioiden kanssa, joulupöydässähän se on ainakin meillä kestosuosikki. Tätä reseptiä voi hyödyntää jo nyt sillä se ei ole...

Lohi on varmaankin suomalaisten suosikki kalaruoka, ja se taipuu moneen. Kaivaten jo joulua näin sateen ja tuulen keskellä, löysin tunnetun sivuston Rosan resepteistä jo jouluisia vaihtoehtoja joita jo meidän perheessä hyödynnettiin viime vuonna. Tässä linkki jos haluaa jo räväyttää ja kokeilla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouluruoka

Ainekset

3
kpl
keitetty kananmuna
12
kpl
keitettyjä uusia perunoita
300
g
paistettua lohta tai graavilohta
1-2
kpl
salaatti+rucola
1
kpl
punasipuli
12
kpl
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

Keitä kananmunia 10 minuutin ajan. Jäähdytä hetki, kuori, ja leikkaa puoliksi.

Paista lohta muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla ja leikkaa paloiksi. Käyttäessäsi graavilohta valmista se jo noin 30 minuuttia ennen salaatin tekoa.

Pese salaatti/rucola huolellisesti ja kuivata. Aseta suureen kulhoon salaatti ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Leikkaa punasipuli rinkuloiksi ja lisää salaattiin. Kuori avokado ja ja leikkaa siitä viipaleita salaatin päälle. Lopuksi lisää viel'ä lohi ja hieman oliiviöljyä ja sekoita varovaisesti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Makoisten uuniperunoiden salaisuus on rapea pinta ja niin ihanan pehmeä sisus. Tällä kertaa perunat saavat kaverikseen täyteläisen lämminsavulohitahnan.

Uuniperuna ei tarvitse foliota ympärilleen. Itse asiassa se vain estää kuorta paahtumasta rapeaksi ja vetistää perunan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 minuuttia + paahtaminen uunissa 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Täydellinen uuniperuna

Ainekset

8
uuniperunaa, esim. Rosamundaa
3
dl
karkeaa merisuolaa
TÄYTE
400
g
ranskankermaa
400
g
lämminsavulohta
1
rkl
piparjuuritahnaa
1
ruukku
ruohosipulia
1
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pese perunat hyvin ja kuivaa. Töki haarukalla muutama reikä perunan pintaan. Ripottele suola uunivuokaan ja asettele perunat suolan päälle. Paahda noin tunti. Peruna on valmis, kun haarukka uppoaa siihen helposti.
  2. Tee täyte perunoiden paahtuessa uunissa. Hienonna ruohosipuli. Lusikoi smetanat kulhoon ja vaahdota ne sähkövatkaimella . Lisää lohi ilman nahkaa, piparjuuritahna, ruohosipuli ja pippuri. Sekoita. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  3. Leikkaa kuuman perunan pintaan ristikkäinen viilto ja purista se auki. Lusikoi täyte päälle.

Kommentit (0)