Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2738 reseptiä.
Linkitetty 151 keittokirjaan.
OHJE Anna Karhu-Cormier ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Myskikurpitsakeitto saa ihanaa makeutta päärynöistä. Samettinen keitto inkivääripotkulla sopii mainiosti viileisiin syyspäiviin.

Helpoin tapa valmistaa kurpitsa ruoaksi on paahtaa se pehmeäksi uunissa ja soseuttaa keitoksi muiden kasvisten kanssa.

Paahtamista varten kurpitsa halkaistaan pitkittäin tukevalla veitsellä leikkuulaudan päällä. Jos haluat nopeuttaa kypsennystä, voit leikata kurpitsan tästä vielä lohkoiksi. Siemenet poistetaan, mutta kuori saa jäädä paahtamisen ajaksi. Kurpitsan malto sivellään öljyllä, päälle ripotellaan mausteita ja pelti työnnetään uuniin.

Kypsäksi paahtuneen kurpitsan voi kovertaa kuorestaan kattilaan. Oheisessa ohjeessa soppaan lisätään makeaa päärynää ja inkivääriä, jotka tekevät kurpitsasopasta erityisen hyvän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsa-päärynäkeitto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
hienoa merisuolaa
¼
tl
muskottipähkinää
3
(750 g)
kypsää päärynää
2
punasipulia
7
cm:n pala
inkivääriä
4
rkl
voita
3–4
dl
vettä
¾
tl
hienoa merisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
ranskankermaa tai kookoskermaa
¼
ruukkua lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise kurpitsa tukevalla veitsellä. Kaavi siemenet lusikalla. Valuta pinnalle öljyä ja ripota mausteet. Paahda kurpitsaa uunissa 60–80 minuuttia. Anna jäähtyä.

  2. Kuori päärynät ja kuutioi hedelmäliha. Kuori ja hienonna punasipulit. Kuori ja raasta inkivääri.

  3. Kuullota sipuli voissa kattilassa, noin 6 minuuttia. Lisää päärynät ja inkivääri. Jatka kuullottamista vielä 8 minuuttia.

  4. Kaavi kurpitsanliha kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia.

  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta suolalla sekä pippurilla.

  6. Annostele keitto lautasille ja lisää päälle lusikallinen ranskankermaa ja persiljaa.

Kommentit (3)

soppa och sås

Mitä jos sanottaisiin  suomeksi keitto  eikä soppa ja kastike eikä soosi? Omassa murteessani soppa  tarkoittaa kokonaisista marjoista tehtyä ohutta kiisseliä  eli marjakeittoa. Soosi puolestaan  voissa ruskistetuista jauhoista tehtyä kastiketta jotta ennen (vielä 70-luvulla) tarjottiin perunoiden kanssa sellaisenaan ilman lihaa tms.  ja läskisoosi siitä tuli käyttämällä rasvaista  sianlihaa voin sijaan.

Vierailija

Voi noita ensimmäisen maailman ongelmia...

Tässä ohjeessa puhutaan vain keitosta. Missään tässä reseptissä (anteeksi vieraskielinen ilmaisu ruokaohjeelle) ei ole sanaa soppa.

Mitä tulee IS:n tekstiin tai muuten vääriin sanohin, oikea osoite moitteille on IS toimitus, ei "Soppa365"-sivusto.

Saskia Smids
Seuraa 
Liittynyt19.10.2017

Tämä on hyvin makea keitto, kurpitsa on makea ja päärynät myös.
Oikein kivan makuinen. Voisi murustella päälle sinihomejuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2738 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Manna Jäntti ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Laulaja Manna on saanut tämän joulusalaatin ohjeen ystävältään. Ruokaisa, kirpeät ja makeat maut yhdistävä salaatti on kuin tehty joulupöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Joulusalaatti

Ainekset

4–6
kiinteää hapanta omenaa
¼
dl
pähkinöitä (saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, manteleita)
6
kivetöntä taatelia
2
ps (à 65 g)
salaattisekoitusta
200
g
vuohenjuustoa
Kastike
2
rkl
siideri -tai valkoviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
vaahterasiirappia
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
1
rkl
sriracha-kastiketta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Lohko omenat 2–4 palaan koosta riippuen. Levitä omenalohkot folion päälle uunipellille. Paahda omenoita 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet.

  2. Paahda pähkinät kuivassa pannussa ja rouhi ne veitsellä. Viipaloi taatelit.

  3. Sekoita kastikeaineet keskenään. Laita salaattisekoitus kulhoon ja nostele kastike joukkoon. Jaa salaatti lautasille.

  4. Laita omenat, pähkinät ja taatelit salaatin päälle. Lisää lopuksi vuohenjuusto käsin murustellen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2738 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio ja Riikka Väliahde KUVA Tuomas Kolehmainen

Tänä jouluna bataattilaatikossa maistuu pehmeä ja makea kookos. Riisi tekee koostumuksesta tutun porkkanalaatikkomaisen. Edes kananmunaa ei tarvita.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 1 t kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-bataattilaatikko

Ainekset

1
kg
bataattia
1
limetti
½
tuore chili
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
2
rkl
tummaa siirappia
tl
suolaa
dl
puuroriisiä
dl
vettä
Pinnalle
1
ps (80 g)
cashewpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutio bataatti. Laita kuutiot kattilaan ja lisää vettä niin, että ne peittyvät. Keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Purista limetistä mehu ja hienonna chili.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  3. Kaada bataattien keitinvesi pois. Lisää kookosmaito, siirappi, limetin mehu, chili ja suola kattilaan bataattien joukkoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

  4. Sekoita riisi ja vesi bataattiseokseen.

  5. Kaada bataattiseos voideltuun uunivuokaan (vet. 3 l). Rouhi pähkinät ja ripottele ne pinnalle. Kypsennä laatikkoa uunin alatasolla noin 1 tunti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tämä vegaaninen taatelikastike muistuttaa kinuskia, mutta valmistuu sauvasekoittimella surauttamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskin inspiroima taatelikastike

Ainekset

20
tuoretta taatelia
2
dl
kauramaitoa
ripaus vaniljauutetta tai vaniljasokeria
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Poista taateleista kivet ja laita taatelit tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon). Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi.

  2. Tarjoa esimerkiksi kaura- tai mantelimaitoon keitetyn kaurapuuron kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pannulla voissa paistetut juuresmuusirieskat ovat jopa parempia kuin uunissa paistetut normirieskat. Ooh, miten hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min + taikinan tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat pannurieskat

Ainekset

3
dl
huoneenlämpöistä (suolattua) perunamuusia tai peruna-bataattimuusia (esim. Apetit)
½
tl
suolaa
1
kananmuna
2
dl
gluteenitonta jauhoseosta
Paistamiseen
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

  2. Pyöritä taikinasta kunnolla jauhotetuin käsin 6 palloa leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Voit joko kahden leivinpaperin välissä, runsaasti (gluteenittomia) jauhoja käyttäen kaulia ja painaa pallot ohuiksi rieskoiksi tai painaa ne litteiksi vasta pannulla lastan avulla.

  3. Kuumenna pannu kunnolla kuumaksi. Sulata voi kuumalla pannulla. Paista rieskat pannulla kullanruskeiksi. Ohuet rieskat kypsyvät nopeasti. Tarjoa heti voisulan kanssa.

Kommentit (0)