
Granolaa on helppo valmistaa itse. Tässä versiossa maistuvat maapähkinävoi ja paahdettu manteli. Nauti jogurtin ja hunajalla maustettujen puolukoiden kanssa.
Manteligranolaa, survottua hunajapuolukkaa ja jogurttia
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
- Levitä kaurahiutaleet, rouhitut mantelit ja mantelilastut leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita maapähkinävoi, öljy, hunaja ja suola keskenään, lisää seos pellille ja sekoittele kaurahiutaleiden ja mantelien joukkoon. Levitä granolaseos mahdollisimman tasaisesti pellille.
-
Paista granolaa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Sekoittele puolessa välissä paistamista, ja tarkkaile paistumista ettei granola ruskistu liikaa. Lusikoi hyvin jäähtynyt granola kannelliseen rasiaan. Granola säilyy huoneenlämmössä noin kuukauden.
-
Survo puolukat kulhossa esimerkiksi perunasurvimella. Lisää hunaja. Nosta purkkiin. Survos säilyy jääkaapissa noin viikon.
-
Nostele annoskulhoihin turkkilaista jogurttia, survottua hunajapuolukkaa ja manteligranolaa. Nauti heti.
Mulla ainakin palo jo viidentoista minuutin jälkeen 175 asteessa…