
Cashewpähkinät soseutuvat öljyn kanssa ihanan kermaiseksi kastikkeeksi pastalle. Helppo vegaaninen pasta on vartissa valmis.
Keittiössä kannattaa pitää valmiina pakasteherneitä ja cashewpähkinöitä odottamassa sitä hetkeä, kun ei oikein ehtisi tai jaksaisi kokata. Tämä helppo ruoka valmistuu nimittäin siinä ajassa, kun pasta kiehuu kypsäksi.
Täyteläinen lisuketahna syntyy pähkinöistä, oliiviöljystä ja sulatetuista herneistä soseuttamalla. Cashewpähkinät ovat rakenteeltaan niin pehmeitä, että ne on helppo surauttaa liottamattakin. Tahnaa ei kuitenkaan tarvitse soseuttaa aivan sileäksi, vaan siihen saa jäädä hieman purutuntumaa.
Ennen pastan valuttamista kannattaa kauhaista desin verran keitinvettä talteen. Sitä voi lisätä pastan joukkoon cashewtahnan mukana tarpeen mukaan, jolloin koostumuksesta saa mieleisensä.
Cashew-hernepasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata pakasteherneet siivilässä viileän juoksevan veden alla.
-
Purista sitruunasta mehu sauvasekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon herneet, pähkinät, öljy ja suola. Surauta kastike tasaiseksi, hieman karheaksi tahnaksi.
-
Ota noin 1 dl pastavettä talteen. Valuta pasta ja kumoa se takaisin kattilaan. Sekoita kastike kuumaan pastaan. Halutessasi ohenna kastiketta pastan keitinvedellä.
Hyvä ja helppotekoinen ruoka. Mustapippuria ja parmesaania vähän koristeeksi päälle viellä.
Tää oli aivan järkyttävää! Vaatii todellakin sittruunaa ja mausteita että tuli edes syömakelpoista!
Erittäin hyvää ja nopea!!
Niin hyvää, ja nopea tehdä! Nam!