Syksyinen versio klassikosta! Paahda carbonaran sattumiksi makeaa, täyteläistä hokkaidokurpitsaa ja viimeistele annos rouhituilla saksanpähkinöillä.
Kurpitsacarbonara
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi kurpitsa, ja laita viipaleet uunipellille.
- Hienonna rosmariininlehdet kulhoon. Sekoita etikka, hunaja ja suola joukkoon. Levitä seos kurpitsaviipaleille ja kääntele niin, että mausteet leviävät tasaisesti. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia.
- Rouhi saksanpähkinät veitsellä. Paahda niitä kuumassa kuivassa pannussa pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta ja kaada takaisin kattilaan.
- Raasta juusto. Sekoita 1 dl keitinvettä, kerma ja keltuaiset pastan joukkoon. Lisää juustoraaste, pippuri ja suola. Nostele kurpitsaviipaleet pastaan.
- Viimeistele annokset pähkinärouheella.
Pekoni kuuluu carbonaraan, eikä sitä korvata kurpitsalla missään versiossa!
Käyttäkääpä toimittajat yksi paltsu uusien ruokien nimien keksimiseen, vanhojen klassikoiden "raiskaamisen" sijaan!
Hassua kutsua tätä carbonaraksi, kun se ei ole sitä. Muuten kylläkin oikein hyvä ohje. :)
Itse käytän saksanpähkinöiden sijasta kurpitsansiemeniä. Ne kun tulevat siitä samasta kurpitsasta, ja paahtuvat uunissa samalla kuin itse hedelmäkin, ja mielestäni ajavat vähintäänkin saman asian.
Carbonara?!?!?!?!?
Mikä tästä muka tekee carbonaran? Yhtä hyvin tätä voisi nimittää vaikka karjalanpiirakaksi.